POSTED IN Endring av politikken, EU, Tyskland

Faller han slik Macron og Sunak gjorde?

Scholz vil fortsette støtten til krigen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har nettopp vært vitne til noen store politiske massakrer i Vest-Europa. I Frankrike er Macron kuttet ned fra sin pidestall av velgerne og den britiske statsministeren Sunak sitt parti er blåst til himmels sammen med statsministeren. Scholz i Tyskland regjerer på overtid og har liten støtte i befolkningen. Når han sier «vi», betyr ikke det den tyske befolkningen og knapt nok eget parti.

Scholz regjeringskoalisjon har synkende oppslutning i befolkningen. Dermed er de to viktigste regjeringene i EU-systemet svekket og det svekker naturligvis unionen. Også i flere EU-land er misnøyen tydelig og voksende. Frankrikes krise og Tysklands svekkete regjering rammer hele EU-systemet.

Han jages snart ut av Élyséepalasset etter at velgerne stanset jobben han gjorde for kapitalkreftene. KI-generert.

Årsakene til misnøyen er naturligvis flere, men ukrainakrigen og de massive pengeoverføringene til videre krig blir aldri nevnt når en skal forklare hvorfor den ene etter den andre av de vestlige lederen nå faller. Og den tyske Scholz er ikke noe unntak. I Tyskland ønsker et stadig større flertall en stans i ukrainakrigen billigere energi dvs. lavere inflasjon. Næringslivet ønsker større konkurransekraft også det gjennom billig energi (fra Russland).

Å støtte fortsatt krigføring betyr det motsatte og det forstår stadig flere tyskere. Men Scholz gir seg ikke. Han vil fortsette støtten til krigen. Dermed vil han også tape valg i Tyskland.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland vil «aldri» støtte en våpenhvile i Ukraina – sier Scholz.

Å be Kiev overgi seg er uakseptabelt for Berlin, har den tyske kansleren sagt. 

Berlin vil aldri støtte noe forslag om våpenhvile der Kiev må innrømme nederlag, har den tyske kansleren Olaf Scholz sagt. Scholz fikk spørsmål om det fra et medlem i Bundestag på onsdag.

Parlamentsmedlemmet fra venstresiden, Gesine Loetzsch, spurte om Tysklands involvering i den russisk-ukrainske konflikten  og om mulighet for en våpenhvile. «Min mening er at en våpenhvile som inneholder krav om Ukrainas kapitulasjon er noe vi som Tyskland aldri vil støtte», svarte Scholz – ifølge statskringkasteren Deutsche Welle.

Den tyske kansleren argumenterer med at den russiske presidenten Vladimir Putins vilkår for våpenhvile vil bety at Ukraina overgir seg. Han beskylder Moskva for å være «kynisk», og at de ikke er interesserte i å få slutt på konflikten. «Putin snakker bare om fredsforhandlinger for å kunne fortsette krigen. Det kan vi ikke tillate», sa Scholz.

Olaf Scholz er en tysk jurist og politiker. Han ble 8. desember 2021 valgt som Tysklands forbundskansler. Scholz var fra 2011 til 2018 førsteborgermester og dermed regjeringssjef i delstaten Hamburg, og fra 2007 til 2009 Tysklands arbeids- og sosialminister. Han var fra 2018 til 2021 Tysklands finansminister. Wikipedia

I forrige måned kom den russiske presidenten med flere betingelser før fredsforhandlinger med Ukraina kan komme i gang. Moskva vil gå med på våpenhvile i det øyeblikket Kiev trekker tilbake sine tropper fra områdene i de fire regionene som har stemt for å slutte seg til Russland.

Og at Kiev offisielt kunngjør at de ikke lenger ønsker å slutte seg til NATO. De vil ha slutt på alle vestlige sanksjoner, og vil ha en «demilitarisering og denazifisering» av den ukrainske regjeringen. Dette må skje før det kan bli noen fred, konkluderer Putin med.

Den ungarske statsminister Viktor Orban har forslått «en rask våpenhvile» til Volodymyr Zelensky under sitt besøk i Kiev tidligere denne uken. Men han sa at den ukrainske lederen «ikke likte det noe særlig».

Scholz ble også spurt om han kan garantere at Tyskland ikke vil bli en del av krigen. Berlin har vært det største bidragsyteren i EU til den ukrainske saken. Men Scholz insisterer på at dette ikke gjør Tyskland til deltaker i fiendtlighetene. «Ja, det kan jeg garantere», sa han. «Som kansler står jeg fast på det».

Tysklands styrende «trafikklys-koalisjon» har den siste måneden opplevd dårlige tall i valget til nytt Europa-parlament. Det har ført til spekulasjoner om Scholz kanskje vil gå av i nær framtid. Kansleren innrømmer at «mange mennesker ikke er enige i vår støtte til Ukraina og sanksjonene mot Russland».

Men han nekter å endre på politikken sin.

https://www.rt.com/news/600403-scholz-ukraine-ceasefire-germany

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  6 juli 2024 9:16

  Fotballspelar Kylian Mbappé vil at alt skal halda fram som før i Frankrike. For det får han romsleg taletid og velvilje i NRK.

  Når det høver for makta, er idrott og politikk ei nyttig blanding.

  Eg ser fram til at norske idrotts-folk får taletid og applaus for å kritisera opprusting og Nato-utviding.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 juli 2024 9:24

  Le Pen vil ikkje senda franske soldatar til Kiev-styret. Ho vil heller ikkje tillata at franske våpen vert brukte i Russland:

  https://www.rt.com/news/600535-le-pen-ukraine-troops/

  Difor er ho brennmerkt av Nato-NRK. Og difor må ho finna seg i åtvaringar frå politiske orakel som spelar fotball.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 juli 2024 9:33

  I Storbritania er krigsminister Bjørn Arild Gram sin gode kollega Grant Shapps kasta på hovudet ut av Parlamentet etter braktap i valet.

  Gram og Shapps hadde store planar om å byggja marine i Svartehavet for Kiev-styret.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 juli 2024 13:50

  Ein annan norsk krigsminister, Espen Barth Eide, skal framleis vinna krigen og er for å angripa inne i Russland:

  https://www.forsvaretsforum.no/espen-barth-eide-nato-tsjekkia/eide-mange-apner-for-angrep-pa-russisk-jord/380600

  Måtte han tapa so det susar!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israels fremtid.

Kampen pågår ikke minst i USA.

Forrige innlegg

«Big brother» kommer snikende.

Windows 11 kopierer nå dine private filer uten å spørre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.