POSTED IN Virkelighetsforståelse

EU-leder til Kinas utenriksminister:

En regel for deg og en helt annen for oss.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er et spørsmål om både lederne i EU og USA er riktig vel bevart i toppen eller om de regner med at deres egen befolkning er så dårlig orientert at de ikke skjønner dobbeltheten i dette. USA og EU-land tømmer egne våpenlagre inn i Ukraina. Men Kina kan ikke levere våpen til den andre parten, Russland, selv om Kina har blitt definert som av EU og USA som en fiende.

At Kina og Russland i praksis er allierte ser ikke ut til å hemme disse vestlige lederne. Kina får beskjed av EU/USA om ikke levere våpen til Russland selv om Kina av USA er utpekt som den største sikkerhetstrusselen for USA. Som kineser ville jeg levert så mye våpen som mulig til Russland for at USA skulle svekkes som trussel overfor Kina.

Men kineserne er prinsipielle, i det minste denne gangen. Men de vet naturligvis at Russland ikke har forsyningsproblemer men produserer alt de trenger av våpen sjøl. Derfor blir utspillene og truslene fra EU og USA overfor kineserne bare latterlige når en ser på deres egen praksis.

De har ennå ikke skjønt at den tiden hvor de bestemmer reglene er forbi. De gamle kolonimaktene ligger på sotteseng.

Knut Lindtner
Redaktør

EUs toppdiplomat fortalte Kinas utenriksminister at Brüssel holder seg med forskjellige regler.

Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi spurte EUs topp-diplomat Josep Borrell hvorfor han var så bekymret for om Beijing kunne komme til å gi våpen til Russland, samtidig som Brüssel mater Ukraina med våpen, fortalte Burrell til reportere.

Wang Yi

Wang og Burrell møttes på sikkerhetskonferansen i München forrige uke. Der hadde Burrell på mandag advart kineserne mot å hjelpe russerne militært. Det ville være «en rød linje» for EU.

I et møte med reportere på NATO-møtet på tirsdag sa Burrell at han og Wang hadde hatt «oppriktige samtaler» i München.

I løpet av disse samtalene hadde Wang gjort det klart at  «Kina ikke sender våpen til noe land som er i krig», og at de ikke har noen planer om å skaffe Russland våpen.

Men da Wang spurte Borrell «Hvorfor er dere så bekymret for at vi skal sende våpen til Russland når dere forsyner Ukraina med våpen?».

Borrell forklarte for Wang «den store forskjellen» mellom disse scenarioene. Han pekte på «hva som står på spill for oss europeere i Ukraina-krigen».

Men han delte ikke denne forklaringen med pressen.

Borrell er ikke den eneste vestlige diplomaten som advarer Beijing om en mulig støtte til det russiske militæret. USAs utenriksminister Antony Blinken påsto i forrige uke at Washington allerede er klar over Kinas vennlige støtte til Moskva, og truet med «seriøse konsekvenser» om støtten utviklet seg til dødelige våpen.

Kinas utenriksminister svarte Blinken på samme måte som han hadde svart Burrell, og ba USA «alvorlig tenke over» sin rolle når de sender våpen til Ukraina-konflikten.

«Det er USA, ikke Kina som overflømmer slagmarken med våpen», sa en talsmann for Wang på mandag.

Kina har gjentatte ganger gått inn for en fredelig løsning på konflikten, og planlegger å komme med et fredsforslag i nær framtid.

Før et planlagt besøk til Moskva denne våren, hadde  Wang møter i den russiske hovedstaden på tirsdag med den russiske sikkerhetsråd-sekretæren Nikolai Patrushev.

Det kinesisk-russiske forholdet er  «bunnsolid, og vil motstå ethvert forsøk på å forandre den. Internasjonale situasjonen», sa Wang etter München-møtet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst 

Forsidebilde: Rayne L.

https://www.rt.com/news/571871-china-weapons-ukraine-borrell/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  24 februar 2023 16:45

  Sprengningen av Nord Stream: Forrådte den tyske kansleren og presidenten for EU-kommisjonen folket i Tyskland og Europa?

  Av Peter Koenig.
  Del 1. Forræderi fra politikere mot sine landsmenn, menneskene som stoler på dem, som har stemt på dem og som betaler skatt, må være en av menneskehetens usleste forbrytelser. Det er ikke noe ord som beskriver det absolutte fraværet av etikk, moral og sjeler til slike mennesker. Annet enn at de er sjelløse, uten etikk og moral.

  Slike mennesker og politikere finnes. De er etterspurte av eliten og mestrene i bedrageri og bedriftsfinansiering, som opererer fra mørket, Deep State, som styrer gjennom deres utførende organer, Washington og Det hvite hus; World Economic Forum (WEF), WHO, FED, EU/EU-kommisjonen – og til slutt via Bank for International Settlement (BIS).

  En påminnelse: På 1930- og 40-tallet kanaliserte BIS amerikanske midler til Tysklands Reichsbank sentralbanken for å finansiere Hitlers krig mot Sovjetunionen. I dag er BIS bokstavelig talt sentralbanken til nesten alle sentralbanker.

  Tysklands kansler Olaf Scholz og ikke-valgt president i EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, har profilen til slike ettertraktede forrædere. Det tok Den Mørke Makten måneder å vurdere kandidaturet til de to, for henholdsvis Tysklands kansler og president for EU-kommisjonen.

  Sistnevnte, Von der Leyen, beviste sin illojalitet mot det europeiske folket ved i september 2022 å bestille 4,5 milliarder doser Pfizer covid-vaksiner til en europeisk befolkning på rundt 450 millioner, som er omtrent ti injeksjoner per person. Dette er milliarder av folks skatteeuro betalt til Pfizer, for en svært farlig eksperimentell mRNA-injeksjon.

  Og dette etter at Pfizer-sjef Albert Bourla åpent har erkjent at Pfizer-vaksiner ikke forhindrer covid-«sykdommen» og heller ikke spredningen av covid. Han erkjente også de alvorlige bivirkningene som de mRNA-eksperimentelle injeksjonene kan ha.

  I stedet for umiddelbart å avbryte alle vaksinasjonsprogrammene i verden for å beskytte de som er igjen av uvaksinerte, spesielt barn, menneskehetens fremtidige generasjon, bestiller von der Leyen flere vaksiner så flere mennesker lider, mister immuniteten, blir syke og kan dø. For ikke å snakke om den fullstendige korrupsjonen bak avtalen om 4,5 milliarder doser – så langt ustraffet. Von der Leyen beholder sin berømte plass på pallen for hykleri og usannhet.

  Men i dag er fokuset på førstnevnte, på kansler Scholz på hans forkunnskaper om Nord Stream sprengningen. Som en forløper til det som vil følge, var Von der Leyen fullstendig klar over dette, involvert og oppdatert som en landsmann og alliert av Scholz, etter å ha gått gjennom det samme Schwab / WEF Academy for Young Global Leaders. På toppen av det er Von der Leyen også i WEFs ledelse. Hun er dypt engasjert i Agenda WEF / UN 2030.

  Hvor mye forhåndskunnskap hadde kansler Scholz om sprengningen av Nord Stream? Under en felles pressekonferanse med president Biden og kansler Scholz i Det hvite hus 7 februar 2022, omtrent to uker før Russlands intervensjon i Ukraina, sa Biden, «Hvis Russland invaderer, vil det ikke lenger være en Nord Stream 2, vi vil få slutt på det». Da en reporter spurte nøyaktig hvordan han hadde tenkt å gjøre det, da prosjektet var under kontroll av Tyskland, sa Biden bare: «Jeg lover deg at vi vil være i stand til å gjøre det».

  Scholz svarte på det samme spørsmålet, og sa noe sånt som «vi er i dette sammen». Dette; «vi er i dette sammen», skulle tyde på at de snakket om og ble enige før om hvordan de skulle stoppe Nord Stream. Hvis du er en tysk forretningsmann og driver med produksjon, som er avhengig av billig russisk gass for å være konkurransedyktig, eller en Tysk eller europeisk statsborger, og er avhengig av russisk gass for oppvarming om vinteren, ville ikke dette alene innebære et ytterste svik fra Scholz mot det tyske og europeiske folket?

  Svar
 • Northern Light.
  24 februar 2023 16:49

  Del 2. Europa er 40 % avhengig av russisk gass. Prosentandelen i Tyskland i 2021 kan være i over 50 %.
  Den 22 februar 2022, to dager før den russiske militæraksjonen i Ukraina, avbrøt kansler Scholz fullføringen av Nord Stream som på det tidspunktet var planlagt å være klar for russiske gassleveranser innen tre måneder.

  Den russiske militære intervensjonen for å stoppe Ukrainas konstante aggresjon mot den 95 % russiske Donbass-befolkningen, helt siden det vestlige/amerikanske/NATO-initierte Maidan-kuppet i 2014, og Ukrainas dusinvis av USA-finansierte biovåpen-laboratorier, fant sted kun to dager senere, 24 februar 2022.

  Hadde Scholz tidligere kunnskap om dato og tidspunkt for den russiske militæraksjonen? Gordon Sullivan, et medlem av USAs Joint Chiefs of Staff, ledet en «tverretatlig gruppe» som møttes i desember 2021 i hemmelighet for å finne ut hvilke «handlinger» som skulle gjøres, dvs. hvordan de skulle ødelegge rørledningene.

  Under utenriksminister Victoria «f*ck Europe» Nuland, som hadde vært dypt involvert i det beryktede USA/NATO-initierte Maidan-kuppet i Ukraina i februar 2014 og i hvert trinn fra da til nå, snakket allerede tidligere om «vi kan gjøre det», som betyr å ødelegge rørledningene.

  I hvilken grad var Scholz, sammen med von der Leyen, involvert i beslutningsprosessen? I alle fall er det nesten sikkert at Scholz allerede visste om det på pressekonferansen 7 februar 2022, da han sa til journalisten «Vi er i dette sammen». Von der Leyen var uten den minste tvil helt med på beslutningen, til skade for innbyggerne i Tyskland og Europa.

  Scholz visste også at den overordnede WEF/FN Agenda 2030 omfatter ødeleggelse og avindustrialisering av Tyskland, som en forløper for utslettelse av den europeiske økonomien. Han var også klar over at Tysklands industri og selvfølgelig allmennheten for øvrig, var fullstendig imot slike tiltak. Scholz vet også om de nære båndene det tysk industri har med Russland og kan ha mistenkt, at disse nære båndene kan finne måter å få tilgang til russisk gass på.

  Når Scholz er en lydig lærd av Klaus Schwabs WEF, er det da for søkt å spekulere i at Scholz selv kan ha gitt Washington, Biden-administrasjonen, et hint i retning av å «sprenge» rørledningene, «bare for å vær sikker»? Når vi nå vet hvor store forrædere Scholz og von der Leyen er mot det tyske og europeiske folket, er dette selvfølgelig bare ren spekulasjon. Det er overlatt til leseren å danne seg sin egen mening.

  Fra Global Research, publisert 23 februar 2023. Skrevet av Peter Koenig, tidligere seniorøkonom hos WHO, geopolitisk analytiker, foreleser på universiteter, skribent og forfatter.
  Oversatt fra engelsk og noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Blow-up of Nord Stream I and II: Did the German Chancellor and the President of the European Commission Betray the People of Germany and Europe?

  Svar
 • Jeg har inntrykk av at kineserne i minst mulig grad ønsker å bli involvert i krigen i Ukraina.
  Blir Kina involvert her vil Kina bli utsatt for sanksjoner fra USA & Co.
  Men skulle det ligge an til nederlag for Russland i Ukraina (som feks tap av Krim) kan Kina være villig til å sende ammunisjon og våpen til Ukraina for å forhindre at Russland blir tvunget til å bruke atomvåpen i Ukraina/Europa.
  Sender Kina ammunisjon og våpen til Russland, så vil krigen i Ukraina også bli en proxy-krig mellom USA og Kina.
  Skulle det oppstå nye frontavsnitt i denne krigen (feks i Midt-Østen eller Sentral-Asia) så kan også det føre til at Kina begynner å sende ammunisjon og våpen til Russland (fordi Russland da vil måtte operere på flere frontavsnitt samtidig). Og da har vil WW3.

  Svar
 • «Men da Wang spurte Borrell «Hvorfor er dere så bekymret for at vi skal sende våpen til Russland når dere forsyner Ukraina med våpen?».»

  Wang burde (også) ha spurt.:
  Hvorfor protesterte dere ikke mot Nato- lederen deres sin uprovoserte angrepskrig mot Libya; er dere gjennomsyret av dobbeltmoral akkurat som Norge – som deler ut Nobels Fredspris?

  ‘Mandag før jul kunngjorde myndighetene i Canada at de starter en prosess for å konfiskere 26 millioner dollar fra et selskap som er eid av en russer.
  Canada sier at de vil bruke pengene til gjenoppbyggingen av Ukraina og for å kompensere ofrene for krigen.’
  nrk.no/urix/abramovitsj-har-tapt-chelsea-og-over-halve-formuen-1.16239968

  Stoltenbergs formue neste, grunnet hans uprovoserte draps- raid ( 30 000 sivile drepte) på Libya?
  Pensjonsfondet vårt?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Canada dør uvanlig mange leger:

Dødeligheten hos leger var 53% høyere i 2022 sml. med 2019.

Forrige innlegg

Medias ukritiske holdning er normalen

Nyanser i ensidighet: Mediene som de mektigstes viktigste soldater

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.