POSTED IN Asia

USA provoserer!

Er NATOs generalsekretær i Asia for å opprette en asiatisk versjon av NATO?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Kim Hoon

Sør-Korea og Japan, ved å invitere ubudne gjester til regionen, bør være klar over at de langt i fra legger en demper på sikkerheten ved å invitere NATOs generalsekretær. Den høytstående sjefen for den militære organisasjonen flyr inn i Asia-Stillehavsregionen på den østlige halvkule over hav og land, som ikke engang er en del av NATOs operasjonelle sfære. Dette faktum i seg selv gir grunn til bekymring.

Det er velkjent at NATO lenge har gjort vedvarende forsøk på å utvide sin innflytelsessfære, som skal være begrenset til forsvar av Europa, over til Asia-Stillehavsregionen, som nå blir verdens strategiske sentrum.

NATO arrangerer bilaterale og multilaterale felles militærøvelser under forskjellige navn, med væpnede styrker fra medlemslandene, inkludert hangarskip og jagerfly, under påskudd av å motsette seg den såkalte «endring av status quo med makt». NATO overveier også å utvide sin innflytelse til Asia-Stillehavsregionen, ved å utvide og styrke samarbeidet med eksklusive sikkerhetsallierte som AUKUS, Quad og Five Eyes.

Spesielt har NATO tatt for første ganget initiativ til styrking av bilaterale forbindelser med Sør-Korea og Japan de siste årene, og betraktet dem som nøkkelfaktorer for å realisere sin ambisjon om hegemoni. Dette bevises av det faktum at lederen av NATOs militærkomité besøkte Sør-Korea og Japan, henholdsvis i april og juni i fjor, for å diskutere tettere partnerskap og militært samarbeid, og i slutten av juni deltok Sør-Korea og Japan i NATO-toppmøtet i Madrid i Spania for første gang.

I mellomtiden, i mai i fjor, registrerte Cooperative Cyber Defense Center of Excellence under NATO, Sør-Korea som fullverdig medlem, og i oktober ble en delegasjon fra NATOs parlamentariske forsamling sendt til Sør-Korea for å diskutere styrkingen av det bilaterale samarbeidet.

Sør-Korea signerte en enorm salgskontrakt for våpen inkludert stridsvogner, selvdrevet artilleri og jagerfly verdsatt til titalls milliarder amerikanske dollar med Polen, et medlemsland av NATO, og Japan ble enige om å utvikle neste generasjons jagerfly i fellesskap med Storbritannia og Italia. Dette beviser klart hvor langt NATO har nådd med sin ondsinnede intensjon, om å bruke Sør-Korea og Japan for å utvide sin innflytelsessfære.

NATO, som definerte Russland som den «største og direkte trusselen», og Kina som en «systematisk utfordring» i sitt nye «strategiske konsept» i fjor, strekker nå åpenlyst sin lange arm mot Sør-Korea og Japan. Målet er ganske klart. Det USA-ledede NATO streber etter å lage en asiatisk versjon av NATO for å opprettholde sin hegemoniske posisjon og orden, det i samspill med sine vasallstyrker.

I løpet av de nylige bekymringsfulle bevegelsene til NATO, er det ganske naturlig at landene i regionen har advart om at NATO søker å bruke metoden for kollektiv konfrontasjon i Asia-Stillehavet, som allerede hadde blitt brukt i Europa, og Sør-Korea og Japan bør derfor ikke bidra med å innføre NATO-styrker inn i Asia-Stillehavsregionen.

Det er så klart som dagen at NATOs generalsekretær som flyr til Sør-Korea og Japan, i en tid da den ukrainske krisen har gått inn i et nytt kritisk stadium med USAs og vestlige beslutninger om å levere stridsvogner, vil nøre opp under «trusselen fra Kina». Dette for igjen å understreke behovet for å bygge opp en asiatisk versjon av NATO, og legge press på landene for mer av deres passive militære støtte til Ukraina. Dermed er det bare et spørsmål om tid, før det militære materiellet fra Sør-Korea og Japan som strømmer inn i NATO blir sett på den ukrainske slagmarken. Det vil ikke være bra hvis NATO, et synonym for krig og konfrontasjon, blir stående med sine militærstøvler i regionen. NATOs generalsekretær sin reise til Sør-Korea og Japan er et forspill til konfrontasjon og krig, ettersom den bringer de mørke skyene frem til en «ny kald krig» til Asia-Stillehavsregionen. Regionale land og det internasjonale samfunnet bør være svært oppmerksomme på NATOs hyppige tilnærmelser mot Asia-Stillehavet regionen.


Fra Al Mayadeen, publisert 2 februar 2023. skrevet av Kim Hoon, sørkoreansk forfatter, journalist og kritiker.
Oversatt fra engelsk av Northern Light.
Originalartikkel: Is the trip of the secretary general of NATO aimed to instigate the creation of the Asian version of NATO
?

Om Al Mayadeen:
Al Mayadeen er en pan-arabistisk satellittnyhets-kanal som ble lansert 11 juni 2012 i Beirut, Libanon. Programmene er hovedsakelig nyheter. Den har nyhetsreportere i de fleste arabiske land. Kilde: Wikipedia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Asia må gjerne opprette sin forsvarsorganisasjon etter mønster av NATO. Men det blir som sitt Nord-Atlantiske forebildet bli redskap for USA og markedsplass for amerikansk våpenindustri. Man må ha som utgangspunkt at alt hvor USA er involvert er på oppdrag av Wall Street og storbanker gjennom skape krig, stifte uro og terror, kontrollere energiressurser og råvarer eller ha plattformer (som Ukraina) distribuere sykdommer og kur mot de samme sykdommene. Kan virke som de var misfornøyd med effekten av sitt covid-biologiske angrep i Asia.

  Svar
 • 5 sekunder på 12 står vel klodens klokke på nå, for det «endelige» oppgjør mellom Gud og Satan og hans hjelpere.
  Egentlig like godt å bli ferdig med det, det som ligger i en evnt. verden styrt av Satan via khazarene er ikke noe som verdens befolkning «vil nyte godt» av, tvertimot. De som får lov til å leve evig etterpå kan fryde seg mens de kikker over kanten og ned på de som brennes til døde, demonene vekker dem opp igjen, og dødsbrenningen begynner på nytt inn i evigheten. Verden blir restaurert tilbake til original stand og livet for alle på oversiden blir godt.

  Svar
 • «Det er velkjent at NATO lenge har gjort vedvarende forsøk på å utvide sin innflytelsessfære, som skal være begrenset til forsvar av Europa »

  Men, som ved innsettelsen av Stoltenberg gjennom et uprovosert, angrep på Libya – som svenneprøve (-også utenfor Nato sin innflytelsessfære), har vist seg å være/ha blitt en angreps- organisasjon.

  Når blir denne figuren stilt for retten i Norge, for å ha brutt norsk Grunnlov og for å ha misbrukt Norges forsvarstyrker?
  – Eller når blir han ‘tatt ut’, av noen som har fått familien sin drept av denne mafia-løpegutten?

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   8 februar 2023 16:39

   løpegutten Jens – en god beskrivelse. Ikke noe skolelys før heller …. God partigutt (uansett parti)

   Svar
   • Vesten, media, politikere er (var) tøffe i trynet en gang….. Russland skulle kjøres konkurs så lett som en plett. ;-)

    ‘ Pressesjef Tonje Næss i Yara sier at Yara etter at krigen brøt ut har redusert importen av russiske råvarer til et «absolutt minimum» og at selskapet har greid å erstatte dette ved å importere fra leverandører i andre regioner.
    Samtidig må dette balanseres med behovet for å holde gjødselproduksjonen i Europa i gang slik at de kan sikre nødvendig matproduksjon, ifølge Næss. ‘ ;-)

    Og Yara/Norge utelater altså å betale for varer de har mottatt. Det skulle vært morsomt å se overskriftene i media hvis dette hadde vært omvendt.
    – Skjønt det er ingen i Norge som reagerer når mafiaen i Norge/USA stjeler russiske verdier i amerikanske banker. Eller stjeler den Afghanske statskassa etter 20 år medangreps- krig. – Slik at befolkningen må sulte.
    Eller spør hvor Stoltenberg og mafiaen har gjømt Libyas gull.

    ‘Ved forrige korsvei sa Yara-sjef Holsether at selskapet hadde funnet en måte å betale ned deler av leverandørgjelden til selskaper tilknyttet russiske sanksjonerte personer.
    Det er enkeltpersoner som er sanksjonert, og endringer i eierstrukturer lagde en åpning som gjorde det mulig for Yara å betale ned deler av den russiske sanksjonsgjelden.
    Har fått krav med ukjent beløp.
    Yara kreves for et ukjent beløp som følge av uteblitte nedbetalinger på gjelden.
    Selskapet gjentar at det ikke har satt til side penger i regnskapet for å møte kravene. Ifølge Yara er det umulig å gi et pålitelig anslag for hvor mye selskapet eventuelt må betale ettersom kravene ikke er beløpsfestet. ‘
    e24.no/naeringsliv/i/76RK9W/yara-importerer-fortsatt-fra-russland

    Mafia fra bunn til topp.
    – Og Stoltenberg er løpegutt, ja.

 • En Quisling – på den globale scene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det skjer i resten av verden:

Kortnyheter du ikke får se i de store mediene.

Forrige innlegg

WHO vil definere «helse-sannheten» for hele verden.

Ingen kritikk av covidtiltakene skal tolereres.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.