POSTED IN Coronavaksiner, Helse

Er den ikke farlig likevel?

Sverige tilrår ikke lenger at barn under 17 skal ta covid-vaksinen.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sverige stoppar å tilrå covid-19-vaksinar for barn

Henta frå ZeroHedge, men opphavleg publisert på The Epoch Times. Omsett av og henta frå saksyndig.

Den svenske Folkhälsomyndigheten har stoppa å tilråde at friske barn mellom 12 og 17 tek covid-19-vaksinen.

Den generelle tilrådinga om at friske barn frå 12 til 17 tok covid-19-vaksinen sluttar 31.oktober, ifølgje ei revidert utgåve publisert av dei svenske folkehelsestyresmaktene no i helga.

Klemming: Hva som var forbudt og tillatt.

Som årsak til endringa gav dei den «særs låge risikoen for alvorleg sjukdom og død frå covid-19» hjå barn og tenåringar. Etter 31.oktober til vaksine berre bli tilrådd for enkelte barn i sårbare grupper.

Sören Andersson, ein tenestemann i det svenske folkehelsebyrået, gjekk i detalj om regelendringa til den svenske kanalen SVT, og sa at «vi ser at behovet for omsorg som eit resultat av covid-19 har vore lågt blant barn og unge under pandemien» og la til at behovet for vaksinar har «minka sidan virus-varianten omikron byrja å spreie seg.»

«I denne fasen av pandemien, ser vi ikkje at der framleis er behov for vaksinasjon i denne gruppa,» heldt Andersson fram.

For folk over 18 tilrår dei svenske helsestyresmaktene framleis tre vaksinedosar. Fire dosar er tilrådd for folk over 65.

Ulikt dei fleste ansre land, nekta Sverige å innføre drakoniske covid-19-nedstengingar. Data og studiar har vist at det høgt utvikla skandinaviske landet kan ha opplevd mindre skade frå viruset og nedstengingane samanlikna med nasjonar som innførde dei tiltaka.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er pexels-nataliya-vaitkevich-5863389-3.jpg
Plutselig var ikke vaksinering av barn viktig lenger. Dette må kalles en helsepolitisk kuvending i det stille.

Etter å ha sett eit relativt høgt dødstal på byrjinga av pandemien, ser Sverige no færre dødsfall enn det europeiske gjennomsnittet, ifølgje nyheitsbyrået AFP.

Danmark gjer vaksineendring

I nabolandet Danmark vedtok styresmaktene ei liknande regelendring og vil ikkje tilby folk under 50 fleire covid-19-vaksine-oppfriskningsdosar.

«Føremålet med vaksinasjon er ikkje å hindre smitte med covid-19, og folk under 50 blir difor på noverande tidspunkt ikkje tilbydd oppfriskningsdosar,» skreiv landets helsebyrå [Sundhedsstyrelsen; oms.komm.] i ei melding 13.september.

Danmark forkasta òg eksplisitt kvart eit forsøk på å stoppe spreiinga av covid-19, og sa at dei ville fokusere på å beskytte sårbare personar frå å utvikle alvorlege symptom.

Personar under 50, sa dei, «er generelt ikkje i særleg større risiko for å bli alvorleg sjuke» frå viruset. På same tid er yngre òg «godt beskytta mot å bli alvorleg sjuke» og ei «svært stor gruppe av dei har allereie blitt vaksinerte og har tidlegare blitt smitta», ifølgje styresmaktene.

Det britiske UK Health Security Agency sa rundt same tid at barn som ikkje hadde fylt 5 innan slutten på august, ikkje ville bli tilbydd vaksinar.

Redaksjonen har lagt ut bilde m/kommentar.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • I fjor var boka om corona, skriven av den patetiske vaksinegeneralen vår, ei populær julegåve. Kanskje ein masseprodusert skulptur av Nakstad kunne bli populær i år. Den nye ypperstepresten vår innan helse er ikkje lenger like ofte å sjå i tempelet (Dagsrevyen), men kva om me heller kunne knele framfor kvar vår Nakstad-skulptur, og kysse golvet framom føtene hans, dagleg?

  Svar
 • Wasan Totland
  6 oktober 2022 22:24

  «Etter å ha sett eit relativt høgt dødstal på byrjinga av pandemien, ser Sverige no færre dødsfall enn det europeiske gjennomsnittet, ifølgje nyheitsbyrået AFP.»
  De eldre pasientene som hadde testet positivt ble gitt store doser morfin og koblet til en pustemaskin/ventilator slik at de ble likegyldige, sluttet å puste selv og livet sakte ebbet ut. Det var om å gjøre å få flest mulig covid døde tidlig i forløpet. Derfor! Lars Bern har gått ut mot det.

  Svar
 • Det ser ut som en systematisk tillvenning til å bli slaver ved å stikke giftpinner i nesen og kreve munnbind. Og selv når påbudet oppheves går noen i friluft med masken på, så de kan vurderes som frivillige slaver. Så de onde umenneskene i FHI og WHO etc. har langt på vei lyktes. Barna skal tidlig krøkes. De nyfødte dør av morsmelk eller fødes med hjertefeil. Foreldre som har utsatt sine barn for sprøyta må leve med seg selv resten av livet.

  Svar
 • En «fullvaksinert» venninne har etter det hatt slag, brystkreft, helvetesild og brekt en arm. Samt ødem i den andre armen. «Beskyttet», «Trygg og effektiv», «oppFRISKningsdose», løgn og løgn og mer løgn. Og SÅ mange liv på samvittigheten, hvis de har samvittighet. Helsevesen og legestand har gjort seg til massemordere.

  Svar
 • Vi skal passe oss for konspirasjonsterorier. Det er farlig for folkehelsa. 😉

  ‘Forskere ved Universitetet i Oslo har nå kommet et steg nærmere svaret. I en stor studie der resultatene fra 53 andre studier er slått sammen, finner de en signifikant sammenheng.
  – Jo mer man tror på konspirasjonsteorier, desto mindre vil man overholde forebyggende tiltak som avstand og vaksiner, sier stipendiat Aleksander B. Gundersen på Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.’
  forskning.no/covid19-demokrati/slik-er-konspirasjonsteorier-farlig-for-den-globale-folkehelsa/2089373

  Så avslutter de artikkelen med en konsirasjonsteori?:
  ‘Hvordan folk faktisk handlet da de fikk tilbudet om for eksempel vaksine, fanger ikke denne studien opp. Men det er jo grunn til å tenke at det er en sammenheng.’

  Svar
  • Takk til Frikar. En stipendiat får stipend, og hvem betaler? Skattebetalerne? Bortkasta penger. Så syltynn logikk kan en bli flau av å lese:
   «Sammenhengen (mellom å tro på konspirasjonsteorier og motvilje til tiltak) er riktignok forholdsvis svak. Men den er tydelig.»
   Hallo!? Er det noen hjemme?
   forskning.no holder liv i den godkjente heksejakten på de renblods. Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo, skam dere. Erkepinlig. Langt under lavmål det stipendiat gundersen her lirer av seg.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sjokk-terapi økonomen Jeffrey Sachs sier det alle ellers i verden skjønner:

USA stod bak en av verdenshistoriens største enkelt-terrorhandlinger.

Forrige innlegg

Tilnærming mellom Russland og Tyskland sprenger Nato.

Var sprengningen av gassledningen en krigserklæring?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.