POSTED IN Afrika, Endring av politikken

Endringer også i Afrika:

Russland på vei inn og Frankrike kastes ut av Mali.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Mali ber om møte i Sikkerhetsrådet vedrørende Frankrikes dobbeltspill.

I sitt intervju 8. oktober 2021 med RIA-Novosti anklaget Malias statsminister Choguel Kokalla Maïga de franske hemmelige tjenestene for å trene de samme terroristene som den franske hæren sies å kjempe mot.

Den 23. desember 2021 produserte Frankrike et notat til Mali – medundertegnet av Belgia, Storbritannia, Nederland, Danmark, Tyskland, Italia, Canada, Litauen, Norge, Portugal, Romania, Tsjekkia og Sverige – der de beklaget bruken av det private russiske militærselskapet Wagner, for å være et sluk for landets budsjett.

  1. januar 2022 fordømte Mali et brudd på luftrommet av franske spesialstyrker («Mission Barkhane»). General Laurent Michon svarte at han bare overholdt avtalen som ble inngått under «Operation Serval». Den maliske overgangsregjeringen kansellerte deretter alle avtaler og de franske styrkene startet deres tilbaketrekning.
  2. juli opphevet ECOWAS sanksjonene den hadde pålagt Mali 9. januar.

Tre dager senere, 6. juli, sendte overgangsregjeringen i Mali til Sikkerhetsrådet en detaljert tidsplan for de politiske reformene som skal vedtas i påvente av presidentvalget i februar 2024,

Den 9. august leverte den russiske føderasjonen et stort parti fly og helikoptre til den maliske hæren.

Malis overgangspresident oberst Assimi Goïta henvendte seg til Sikkerhetsrådet 16. august og ba det holde et spesielt møte om Frankrikes støtte til jihadistene. I brevet hevder han å ha bevis på det franske dobbeltspillet som pågår i Mali.

https://www.voltairenet.org/article217778.html

Forsidebilde: Jordan McGee

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Jeg ser at artikkelen ikke har nevnt at 200 svensker driver med diverse arbeid i Mali.Kan det väre personell fra Ericsson og ABB ?.Om det er,da er det godt å ha franske,kanskje fremmedlegionsoldater til å passe på seg,ja og kanskje noen fredsbevarende «gode»soldater fra FN for å holde ro og orden mens Mali blir plyndret og voldtatt.Tross alt må den vestlige velferden sikres,selv om det er på de unyttige afrikanernes bekostning.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valget i Wyoming, USA.

Stor seier for Trump-fløyen.

Forrige innlegg

Henger det ihop?

Verdens største fond bedriver dobbeltspill. Klimasaken er verktøyet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.