POSTED IN Krig-fred

En side ved Ukrainakrigen som fullstendig oversees:

Hærene kjemper, men industrien vinner kriger. Moderne krig er industri-krig.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget som er svært kort er etter min mening konsentrert informativt. Det dreier seg om forutsetningen til å vinne denne typer krig som Ukrainakrigen har utviklet seg til å bli. Denne siden med krigen nevnes overhode ikke i våre medier eller av våre politiske ledere, men andre har skrevet bøker om det, bl. a. Martyanov selv (hvis nettside innlegget er hentet fra).

Og tenker vi etter er dette naturligvis korrekt. At vesten sliter med å supplere våpen til Ukraina forteller at de er i ferd med å tape krigen. Truslene mot Kina for at de ikke skal forsyne Russland med våpen bunner også i dette forholdet: Industrien i et land er avgjørende for krigføringen. Med Kinas industrielle base er naturligvis alt tapt for Nato.

Knut Lindtner
Redaktør

Militær melding fra min kjære venn Byron King.

Byron King

Og Byron kjenner sikkert til krigføring, fordi han er det som utgjør en ekte senioroffiser (kaptein) i den amerikanske marinen som vi, sovjeter/russere, respekterte. I en kommentar til lekkasjene introduserer Byron seg selv i stykket på Daily Reckoning:

På dette tidspunktet må jeg si noe: Jeg er en pensjonert US Navy-offiser, forpliktet av lov og forskrift til å si at alt her er personlig mening. Jeg snakker ikke på vegne av marinen, forsvarsdepartementet eller amerikanske myndigheter. I tillegg vil jeg legge til at jeg på dette stadiet av livet er en ydmyk geolog som ser ut som nyhetsbrevskribent. Jeg har ingen tilgang – null, zippo, nada, ingenting – til klassifisert myndighetsmateriale. Alt som følger er derfor basert på min anmeldelse av hva som er ute i det offentlige domene.

Foto: iStock

Og han fortsetter med å gjennomgå hele disse omskrivningene og forvrengningene i forbindelse med disse lekkasjene og gir her et utmerket sammendrag av hva de hele dreier seg om:

Tillat meg å destillere to års studier ved Naval War College i to korte setninger:

1) Hærene kjemper kamper, men energi, industri og logistikk vinner kriger.

2) Moderne krig er industrikrig, i hvert fall når konflikten involverer store nasjoner.

Akkurat, og dette er et av de beste språklige konsentratene av storslagen strategi, kunsten er tydeligvis, tapt av Washington helt siden Ike (USAs president Eisenhower) stoppet slaktingen i Korea i 1953.

Oversatt og bearbeidet og litt forkortet av redaksjonen

http://smoothiex12.blogspot.com/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Seymour Hersh:

Massiv korrupsjon i Ukraina, amatører som ledere i USA med manglende planer og sviktende dømmerkraft.

Forrige innlegg

Mye er ikke slik de fremstilles i våre medier:

Kortnyheter fra verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.