POSTED IN Covid-19, Helse

En blander kortene i mange land for å skremme.

At folk er innlagt med Covid-19 betyr ikke at de er innlagt på grunn av Covid-19.

0
Print Friendly, PDF & Email

Er du innlagt på grunn av beinbrudd men har Covid, telles du som covid-pasient.

Av redaksjonen.

Den offisielle statistikken fra skotske myndigheter viser at 854 pasienter er innlagt med covid-19 i Skottland. Dette er alle pasienter ved skotske sykehus som har testet positivt for covid-19. Hvor mange av de 854 pasientene som behandles for covid-19, det vet ikke myndighetene.

Blant de 854 covid-pasientene er også symptomfrie, covidpositive pasienter som har testet positvt for covid etter at de er innlagt av helt andre årsaker enn covid-19, ifølge den skotske avisa Daily Record.

Antallet personer på sykehus som har Covid har nesten doblet seg de siste to ukene til 859, men det er foreløpig ikke kjent hvor mange som testet positivt mens de var på sykehus for andre problemer.
Det pågår analyser for å finne ut hvilke sykehuspasienter som behandles for en Covid-relatert sykdom og hvilke pasienter som har testet positive, men ikke har symptomer.
Avisa «Daily Record»

En pasient som blir innlagt med hjerteinfarkt, beinbrudd eller slag, som tester positivt uten å ha covid-symptomer, er altså med i statistikken over covid-pasienter. Hvor mange av «covid-pasientene» i Skottland som er vaksinert, går ikke fram av tallene som er referert i den skotske avisa.

Bruker norske myndigheter også syptomfrie, covidpositive pasienter innlagt for andre sykdommer til å blåse opp covid-belastningen på norske sykehus?

Den skotske avisa skriver at bare en pasient med omikron har hatt behov for intensivbehandling siden virusmutasjonen kom til Skottland i november.

Forsidebilde: Damir Spanic

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Statsministerens nyttårstale: Ta vaksinen!

Men den virker jo ikke?

Forrige innlegg

Strømprisene

Norge har solgt seg som en koloni

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.