POSTED IN Media, Terrorisme

En av verdenshistoriens største terrorangrep:

Fullstendig taushet i vestens (og norske) store medier.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nord Stream-angrepet og en eventyrfortelling fra Det hvite hus

Av red. PSt

Det er gått en måned siden journalistlegenden Seymour Hersh publiserte sin store avsløring Hvordan USA og Norge sprengte Nord Stream rørledningene. Den viser i detalj hvordan spesialsoldater fra USA på oppdrag fra president Joe Biden og i samarbeid med norske soldater sprengte flere av Nord Stream-gassledningene fra Russland til Tyskland. Det var en krighandling og en terrorhandling nesten uten sidestykke. Men hva var reaksjonene i de store mediene, spør Moon of Alabama. Han har brukt de største søkmotorene for å finne ut hva pressa skrev, og han fant en del i europeisk presse:

Men det som er mest slående med side etter side med resultater fra Google, Bing og DuckDuckGo i ukene etter innlegget 8. februar av Hershs historie, er ikke det som er der, men det som ikke er å finne:

 • The Times of London (2/8/23, 2/9/23, 2/12/2, 2/15/23, rapporterte om Hershs historie timer etter at han la den ut på Substack-kontoen sin, men ingenting i New York Times.
 • Det britiske nyhetsbyrået Reuters publiserte minst ti historier (2/8/23, 2/9/23, 2/12/2, 2/15/23, blant andre), Associated Press ikke én.
 • Ikke et ord sendt av de store amerikanske kringkastingsnettverkene – NBC, ABC, CBS – eller de offentlig finansierte kringkasterne PBS og NPR.
 • Ingen nyheter om landets store kabeluttak, CNN, MSNBC og Fox News.

Noen artikler omtalte senere Hersh-historien, men bare i annen sammenheng. Presset på den amerikanske regjeringen og media for å reagere på historien fortsatte å øke.

Resultatene kom i dag, en hel måned etter Hersh-historien, med New York Times som publiserte enda et av de vanlige «etterretnings»-eventyrene:

Etterretningstjeneste hevder at pro-ukrainske gruppe saboterte rørledninger, sier amerikanske tjenestemenn

Ny etterretningsrapportering utgjør den første betydelige kjente ledetråden om hvem som var ansvarlig for angrepet på Nord Stream-rørledningene som fraktet naturgass fra Russland til Europa.

Alt i orden – bortsett fra at det ikke finnes noen «etterretning». Det er bare påstander fra anonyme ‘tjenestemenn’ til NYT-reportere om at en slags vag ‘etterretning’ kan eksistere.

WASHINGTON – Ny etterretning gjennomgått av amerikanske tjenestemenn antyder at en pro-ukrainsk gruppe utførte angrepet på Nord Stream-rørledningene i fjor. Dette er et skritt mot å plassere ansvaret for en sabotasjehandling som har forvirret etterforskere på begge sider av Atlanterhavet i flere måneder.

Amerikanske tjenestemenn sa at de ikke hadde noen bevis for at president Volodymyr Zelensky fra Ukraina eller hans toppsjefer var involvert i operasjonen, eller at gjerningsmennene handlet etter instruks fra noen ukrainske myndighetspersoner.

Det er så langt troverdig. Enhver kombinasjon av Joe Biden, Victoria Nuland, Anthony Blinken og forskjellige undersåtter i Det hvite hus og NATO kan absolutt kalles en «pro-ukrainsk gruppe».

Jeg kaller dette bullshit. Hersh har i på sin side bekreftet at det ble lagt sprengladninger ved rørledningene på åtte steder og at seks av de åtte planlagte eksplosjonene gikk av. Dette var en altfor stor oppgave og for vanskelig for andre enn erfarne nasjonale militære eksperter.

Forresten – vi er nå nede på avsnitt 22 i Times-historien, og navnet Hersh eller et sammendrag av historien hans er ennå ikke nevnt.

De kommer bare i neste avsnitt og bare for å bli avvist umiddelbart.

Forrige måned publiserte den undersøkende journalisten Seymour Hersh en artikkel på nyhetsbrevplattformen Substack som konkluderte med at USA utførte operasjonen etter ordre fra Mr. Biden. I sin artikkel siterte Hersh presidentens trussel fra før invasjonen for å «få en slutt» på Nord Stream 2, og lignende uttalelser fra andre høytstående amerikanske tjenestemenn.

Amerikanske tjenestemenn sier at Biden og hans fremste assistenter ikke autoriserte noe oppdrag for å ødelegge Nord Stream-rørledningene, og de sier at det ikke var noen amerikansk involvering.

Ikke et ord om innsidekilden som fortalte Hersh hele historien, og heller ikke om den andre ikke-nevnte kilden som bekreftet historien til Hersh. (I sin selvbiografi skriver Hersh at han alltid har hatt mer enn én kilde selv når han til tider ikke kunne si det.)

De angivelige påstandene om ‘etterretningen’ som ble publisert av Times er ikke troverdige. At slik ‘etterretning’ eksisterer er tvilsomt. Dette er bare uetterrettelige påstander som er kastet ut for å avlede offentlighetens oppmerksomhet fra de virkelige gjerningsmennene til Nord Stream-terrorangrepet – de som sitter i Det hvite hus.

Du lurer kanskje på hvem som valgte New York Times til denne «lekkasjen» av en røykgranat.

I 1977 publiserte Rolling Stone en historie av Carl Bernstein:

CIA OG MEDIA

Hvordan Amerikas mektigste nyhetsmedier jobbet hånd i hanske med CIA og hvorfor Chuch-komiteen dekket over det.

Ingenting har forandret seg siden.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Dette viser tydelig, igjen, bare hvor sammenvevd makta og media er i vesten. Også i lille Norge.
  Vi har altså ikke noen offentlig media å stole på lengre.
  Utenom f.eks. derimot og steigan. – Som selvfølgelig derfor blir demonisert.

  Vi er okkupert. Fremmede makter har tatt over vår media.
  Farlig.
  – Og selvfølgelig trist.

  Svar
 • Kjell Aasen
  9 mars 2023 13:35

  Mens vi venter på Jens…

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  9 mars 2023 17:57

  Hvorfor er det ingen som stiller spørsmål til Forsvarsministeren om Norge hadde et P8 overvåkningsfly på vingene den 26. september 2022 ? Flyet returnerte til Evenes 27. september trolig om morgenen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Planlegger USA en ny runde sanksjoner?

Nå skal Kina tas.

Forrige innlegg

Når en fornekter virkeligheten.

Russland skal ikke nevnes eller gies noen heder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.