POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Ektefeller spekulerer i krigsaksjer.

Mens Norges utenriksminister bedriver ønsketenkning i Aftenposten.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

 Den gode Anniken fra det edle Norge

Jan Hårstad

I dag melder media at Israel har angrepet mål inni Syria, ved Tartus og Hama, og drept to syriske soldater og såret mange. Dette er det 27. angrep i dette året så langt og i et lengre perspektiv kan vi snakke om hundrevis av angrep. Nylig var det Aleppo International Airport som ble bombet.

     Åpenbart syns Norge og det «Internasjonale samfunn» at det er helt okei at Israel terrorbomber og dreper inni Syria. USA okkuperer den oljerike delen og  plyndrer den for å senke landet i fattigdom. Alt tyder på at Nato-landene ikke har oppgitt planen om å styrte Assad-regimet.

Dette var bare ett tema vår forsvarsminister Annikken kunne ha brakt på bane når hun i dag i Aftenposten skriver om Norges bestrebelser for «fred» i Midtøsten. (14. sept.) Det gjør hun selvfølgelig ikke, men gjentar mye gammel og nedslitt retorikk om tostatsløsningen som ikke en person med ansvar der snakker om nå.

Hun ville jo ikke vært sosialdemokratisk norsk om hun ikke hadde lagt inn setninger om «tro» og «håp». Og hun ville heller ikke vært en Huitfeldt om hun ikke hadde skrevet:

«jeg vil fortsette å arbeide for en tostatsløsning»,»jeg mener» etc. Jeg!

Det er da knekkende likegyldig hva Huitfeldt mener om dette i en artikkel som mest minner om norsk Messiansme: de edle tankene forandrer verden. Alt damen berører tilhører retningen av norsk godhets- industriell virksomhet. På bakrommene sitter ektemenn i fleng og spekulerer i våpenaksjer. Det er knapt noen som ikke gjør det.

Anniken Scharning Huitfeldt er en norsk politiker og Norges utenriksminister siden 14. oktober 2021.

La oss teoretisk anta at vi hadde hatt en voksen utenriksminister, hva kunne denne nå ha gjort i stedet for å deklamere?

Først skulle vedkommende ha forlangt at Terje Rød-Larsen ble innkalt til en offentlig høring/undersøkelse om hva han har drevet med overfor Mossads Folk. Maxwell og Epstein. For han fikk også 50-60 millioner kroner fra den norske staten. Hva ble disse pengene brukt til? Å lage StorIsrael?

Så kunne denne utenriksministeren sagt: den israelske settlerkolonialismen av Vestbredden må ta slutt. En halv million settlere har bitt seg fast og bedriver Jødisk Jihad. Drep araberne!

Det Mossadsjefen David Barnea nylig uttalte var at Iran var ansvarlig for innsmuglingen av våpen til Vestbredden og for dette må Iran betale en pris. Denne prisen kan ramme «deep inside Iran, in the heart of Tehran.»

USA og Israel øver sammen for å ødelegge atomanleggene i Iran med Bunker Busters. En stor og omfattende krig i Midtøsten er for lengst programmert. Det er timingen USA-Israel kan krangle om.

Denne krigens utvikling vil høyst sannsynlig plassere Annikens håp og tro-artikkel i kategorien norsk underholdning. Alt hennes bla,bla,bla vil drukne i en masse blod som endevender også den israelsk-palestinske konflikten.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  16 september 2023 10:46

  Huitfeldt, Tromsø og Noreg tek varmt imot helvetesmaskina USS Florida. Ubåten rosar seg mellom anna av åtaket på Libya i 2011:

  https://www.globalsecurity.org/military/library/news/2011/04/mil-110401-nns01.htm

  16 slike gjester har Noreg teke imot i 2023.

  Svar
 • Våpenindustrien i USA har ikke bare kontroll over «forsvars» politikken i USA, men har kontroll over hele utenrikspolitikken. Og det er klart at her er masse penger å tjene både for USA og Norge. Derfor bidrar vi til mer krig, mer opprustning, mer penger som tas fra fellesskapet – for å bidra til mer krig og død. Anniken Huitfeld – som den trofaste USA-venn hun er – tror mer våpen fra Norge kan få Ukraina til å vinne krigen. Hun glemmer at mer våpen vil føre til mer opprustning på russisk side, mer eskalering og kanskje involvere NATO-land i krigen på veien til verdenskrig med atomvåpen. Jeg kan godt forstå at politikeres ektefeller ser dette som en glimrende anledning til å tjene noen kroner ekstra – før det smeller.

  Svar
 • Ole Kristian Jønholt
  16 september 2023 15:49

  Og Jan Hårstad fortsetter med sin mørklagte forståelse av midtøstens konflikt ang. Israel. Det jødiske folk har etablert seg i sitt eldgamle land Judea og Samaria. Den ugudelige hyler og skriker urettmessig om «terror og urettferdighet» begått av Israel, og hopper glatt over at det er i forsvar mot tusenvis av reelle terrorangrep mot Israels sivilbefolkning. Araberne må gjerne bo sammen med jødene, noe mange arabere foretrekker, men da må de også erkjenne at landet tilhører jødene og ønske
  å leve i fred med dem. Om ikke, har araberne hele Arabia, over 600 ganger så mye landområder å bo på.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 september 2023 20:51

  Nato førebur ei stor krigsøving i 2024 med rundt 40 000 krigarar. Øvinga skal setja Nato i stand til å slå tilbake åtak frå «any direction».

  Pussig uttrykk når øvinga skal føregå i Polen, Tyskland og Baltikum. Er «any direction» det same som Russland?

  Er slikt snakk tillitsskapande? Fredsfremjande? Bra for noko som helst?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 september 2023 15:33

  Nato-admiral Rob Bauer seier at Nato kan mønstra 3,5 millionar krigarar. Er det meint som ei trøyst eller som eit trugsmål?

  Den finske presidenten har fått kalde føter og innsett verdien av kontakt med Russland:

  https://sputnikglobe.com/20230917/finnish-president-calls-on-west-to-maintain-relations-with-russia-1113435896.html

  Me høyrer lite av denslags frå norske våpenglade politikarar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Emigrasjonsbølge på Lampedusa.

6000 unge menn vil til EU.

Forrige innlegg

Valget.

Et etterlengta tilbakeslag.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.