POSTED IN Russland, USA, Virkelighetsforståelse

Dronen som falt ned i Svartehavet:

En provokasjon.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er selvsagt en provokasjon, men våre medier fremstiller det som det motsatte. De mangler evnen til å forestille seg en lignende hendelse utafor USAs kyster. Men nå forandrer verden seg fort. Det er flere i førersetet enn USA. Det er ikke de som bestemmer reglene som gjelder, slik de har gjort siden Sovjetunionen kollapset for mer enn 30 år siden.

Skal vi ha regler i dag må de gjelde for alle, også for USA. Derfor får vi slike latterlige oppslag som det med USA-dronen på den russiske grensen eller at USA forbereder et forslag om å stille Russland inn for en internasjonal straffedomstol de sjøl ikke anerkjenner og en de sjøl skulle vært stilt for – for lenge siden.

At virkeligheten har forandret seg sitter langt inne i vest. Noen har virkelig tungt for det: Våre ledere!

Knut Lindtner
redaktør

Ambassadør: Amerikanske droner har ingen ting å gjøre i nærheten av Russland

Anatolij Antonov

Moskva ser på tirsdagens hendelse der en amerikansk drone styrtet i Svartehavet som en provokasjon, sa ambassadør Anatolij Antonov etter å ha blitt innkalt til utenriksdepartementet i Washington.

Antonov møtte assisterende utenriksminister for europeiske og eurasiske anliggender Karen Donfried, som protesterte mot den «usikre og uprofesjonelle avskjæringen» av dronen som resulterte i tapet.

«Vi anser denne hendelsen som en provokasjon,» sa Antonov til journalister etter møtet. Han sa at han fortalte Donfried at amerikanske droner, fly og skip ikke hadde noe å gjøre med å være så nær russiske grenser.

«Kunne du forestille deg hvordan reaksjonen til amerikanske medier eller Pentagon ville vært hvis en slik drone ville dukke opp i nærheten av New York eller San Francisco?» spurte han.

Antonov beskrev samtalene med Donfried som «konstruktive» og sa at begge sider delte bekymringene sine. USA og Russland må være «ekstremt forsiktige» hvordan de handler, gitt den nåværende situasjonen i Øst-Europa, la han til. Han fortalte også Donfried at Moskva søker «pragmatiske forbindelser» og ikke konflikt med USA.

Droner er ubemannete luftfartøyer. MQ-9 Reaper.

Ifølge det amerikanske militæret fløy to russiske Su-27-avskjærere farlig nær MQ-9 Reaper tirsdag morgen, sølte drivstoff på dronen og på et tidspunkt skadet propellen, noe som fikk UAV-en til å krasje. Dronen, sa de, var på et fredelig overvåkingsoppdrag i internasjonalt farvann.

Som svar sa det russiske forsvarsdepartementet at UAV-en stoppet etter å ha utført drastiske manøvrer, og at avskjærerne «ikke kom i kontakt med UAVen.»

Antonov hadde påpekt at dronen var av en type som kan bære flere missiler og bomber.

USA har fløyet droner og overvåkingsfly nær den russiske grensen i over ett år, og har gitt etterretning og målrettet informasjon til den ukrainske regjeringen – sammen med våpen, ammunisjon og penger – mens de insisterer på at de ikke er en part i konflikten.

https://www.rt.com/russia/572984-ambassador-us-drone-down/

Maskinoversatt, forkortet og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Vidar Johansen
    17 mars 2023 0:34

    Den nylige videoen av det såkalte kræsjet minner meg om videoen av «hodekappingen» av James Foley for en del år siden. Akkurat når det som angivelig skal vises skal til å inntreffe så brytes videoen av, og så får vi liksom se resultatet i etterkant 🙂 Hvorfor skulle de risikere å miste eget fly når de bare kunne skyte ned dronen f.eks? Latterlig, som vanlig fra den kanten…

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Han spiller den melodien som Washington vil ha:

Jens Stoltenberg er en politisk Jukeboks.

Forrige innlegg

Russisk hypersonisk missil drepte Nato -kommando i Ukraina.

Den nylige Nato-katastrofen som må holdes skjult.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.