POSTED IN Endring av politikken, Russland

Drone-angrepet.

Det markerer slutten for Zelenskys regime.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Zelenskys regime er over.

Onsdagens drone-angrep mot Kreml (og andre installasjoner) markerer slutten på Zelenskys regime. Men Russland har så langt avstått å få til et regimeskifte i Kiev. Nå kan de kanskje ta dette opp igjen.

Fra moonofalabama.org.

Den tidligere statsministeren i Israel, Naftali Bennet, sier at president Putin har lovet han ikke å skade Zelensky.

Naftali Bennet

«Jeg vet at Zelesnkys er truet der han sitter i en bunker … Jeg sa til Putin «Har du til hensikt å drepe Zelensky? Han svarte:»Jeg vil ikke drepe Zelensky». 

Dette minnes Bennet fra intervjuet som ble publisert på hans egen Youtube-kanal.

Bennet sier her at han henvendte seg til Zelensky øyeblikkelig etter det tre timer lange møtet med Putin. Han fortalte: «Jeg har nettopp hatt et møte med Putin –  han vil ikke drepe deg».

Zelensky svarte: «Er du sikker? Og jeg svarte: «100 prosent. Putin kommer ikke til å drepe deg».

To timer senere gikk Zelensky til sitt kontor og lagde en selfie der han sier «Jeg er ikke redd».

Vel,- nå har han all grunn til å være redd, svært redd. Den tidligere indiske ambassadøren MK Bhadrakumar skriver: 

Ikke tro noe annet. Dette er vippepunktet, et klossete forsøk mot Putins liv, og det forandrer hele bildet. 

Den eneste trøsten må være at lederne i Kreml ikke lar seg styre av følelser.

Russlands ambassadør til USA Anatoly Antonov har formidlet Kremls reaksjon slik:

Hvordan ville amerikanerne reagere om en drone traff Det Hvite Hus, Capitol eller Pentagon? Svaret er åpenbart for enhver politiker, og også for den jevne borger: Straffen må bli hard og uunngåelig».

Han fortsetter i fullt alvor: «Russland vil svare på dette uforskammede og formastelige terroristangrep. Vi vil svare når vi finner det nødvendig, Vi vil svare på samme måte som trusselen fra Kiev viser overfor lederne i vårt land».

Bennet: Jeg er enig med Bhadrakumar om at det ikke vil komme noe automatisk svar fra Moskva. Den offentlige meningen i Russland forlanger at angrepet må straffes, og det mot de som sto bak det. Putin er mer eller mindre bundet opp til et visst punkt når landet (befolkningen, red.) blir rasende og forlanger gjengjeldelse.

Dmitrij Anatoljevitsj Medvedev er en russisk politiker. Han var Russlands tredje president og tok over etter Vladimir Putin 7. mai 2008. (Fra Wikipedia)

Det er kommet kommentarer fra fra den tidligere presidenten og nåværende viseformann i Russlands sikkerhetsråd Dmitry Medvedev: 

«Etter dagens terroristangrep er det ingen annen utvei enn fysisk å eliminere Zelensky og hans klikk»

At Zelensky flyktet til Finland, og deretter til Nederland og Tyskland etter at droneangrepet traff Kreml er et sikkert tegn på at han er medskyldig i dette.

Når han kommer tilbake til Kiev vil det bli bunkers-liv for resten av hans regjeringstid..

Oversatt og bearbeidet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Maarten Deckers

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  7 mai 2023 11:42

  Jeg tror Zelenskyj bare vil komme seg vekk nå med store penger, men om han bare stikker av så vil det være et nederlag.

  Svar
  • Tviler på at han kan føle seg særlig trygg noe sted i verden, uansett hvor mange helikoptere med penger han får med seg ut av Ukraina (henspeiler på flukten til Afghanistan’s president, et annet av Usraels salat-tråkk) Hvi den russiske duma’en setter ham på dødslisten er det slutt. Det beste han kan håpe på er noen måneder på flukt.

   Svar
 • Det er valg presidentvalg i Russland i 2024, og kanskje tar Medvedev over. Om MSM hadde giddet å lese hva han sier for tiden så hadde de funnet ut at det han som er fornuftig og sier at nazi styret må bort. Så han er en fyr som MSM vil kunne klare å Hitlerifisere, Han er aggressiv i motsetning til Putin som knapt klarer å lage en omelett.

  Svar
 • Northern Light.
  7 mai 2023 17:04

  Ukrainsk bankmann tilbyr prispenger til våpenprodusenter, og Star Wars-skuespiller Mark Hamill skal fremme drone-terror i Russland.

  Av Rhoda Wilson.
  Dager før et mislykket attentat med en drone, med Putin som mål, tilbød den ukrainske bankbaronen Volodymyr Yatsenko en dusør på 500 000 dollar, til enhver våpenprodusent som kunne lande en drone på Røde plass under Moskvas kommende Seiersdag-parade.

  Seks måneder tidligere vervet «Army of Drones»-kampanjen – som ble opprettet for å skaffe midler for å hjelpe Ukraina med å kjøpe utenlandskproduserte droner – Star Wars-skuespilleren Mark Hamill som sin fremste ambassadør.

  23. april styrtet en ukrainsk drone lastet med kanadisk-produserte C4-eksplosiver nær Rudnevo industripark i Moskva. Ukraina-baserte operatører styrte dronen i et mislykket forsøk på å myrde Russlands president Vladimir Putin, som etter planen skulle besøke Rudnevo den dagen.

  Dronen klarte ikke å treffe målet, og krasjet omtrent 19 km fra den tiltenkte destinasjonen. Tass rapporterte at myndighetene oppdaget tre lignende droner i luftrommet. Da de kanadisk-produserte bombene ankom Moskva, hadde regjeringen i Ottawa gitt Kiev nesten 6 milliarder dollar til Ukrainas kamp mot Russlands militære.

  Den ukrainske UJ-22-dronens flyvning hadde sin opprinnelse i landets Kharkov-region. Yuriy Romanenko, en av grunnleggerne av en tenketank med nære bånd til Kievs etterretningstjenester, ga Ukrainas hemmelige tjeneste («SBU») æren for å ha planlagt attentatforsøket. Romanenko skrev på Twitter: «Siste uke mottok våre etterretningsoffiserer informasjon om Putins besøk i næringsparken i Rudnevo. Følgelig sendte vi vår kamikaze-drone, som fløy gjennom luftforsvaret til den russiske føderasjonen, og den falt ikke langt fra næringsparken». «Putin, vi nærmer oss,» advarte Romanenko.

  Dronen hadde m112 eksplosive ladninger, som brukes av flere land, inkludert Canada, USA og Storbritannia. I følge russiske medier var eksplosivene som ble funnet etter det mislykkede angrepet av kanadisk opprinnelse.

  Det mislykkede forsøket på å ta Putins liv, kom midt i en bølge av drone-flyvninger i russisk luftrom de siste månedene. En dag etter den mislykkede offensiven 23. april, rapporterte den russiske nyhetskanalen SHOT, om 10 droneangrep i Belgorod-grenseregionen, hvorav noen med franske LU-213-splintgranater og amerikanskproduserte Switchblade-droner. Switchblade har også blitt brukt i tidligere luftangrep i regionen.

  Ukraina rekrutterer Hollywood.
  De økte droneangrepene innenfor russisk territorium fulgte Kievs lansering av av en «Army of Drones»-kampanje i juli 2022 for å skaffe midler, kalt «dro-nasjoner», for å hjelpe Ukraina med å kjøpe utenlandske droner. Army of Drones»-kampanjen har vervet den berømte Star Wars-skuespilleren Mark Hamill, som sin fremste merkevareambassadør: «Jeg er beæret over å være ambassadør for the Army of Drones, og for å kunne hjelpe President Zelensky og Ukrainas folk på alle måter», sa han i en tweet-video.

  Lederen for Kievs «dro-nation»-kampanje er Ukrainas minister for digital transformasjon, Mykhailo Fedorov, som «ikke gjør noe forsøk på å skjule det dødelige oppdraget til disse dronene, designet for å styrte inn i mål som soldater eller stridsvogner», ifølge BBC. «Men som resten av regjeringen, nekter han å snakke om nylige droneangrep på russisk territorium».

  Ukrainsk finans-og industrimagnat tilbyr dusør for drone-terror i Russland.
  Den 6. april dukket den ukrainske finans- og våpenindustrimagnaten, Volodymyr Yatsenko, opp på den Kiev-baserte TSN-tv kanalen, og tilbød en pengepremie verdt omtrent 549 000 USD til enhver nasjonal våpenprodusent som klarer å lande en drone inne på Moskvas røde plass under Russlands Seiersdag feiring.

  Mens han kunngjorde sin konkurranse om et droneangrep på Moskvas kommende 9. mai Seiersdag- parade, erklærte Yatsenko at vinnerdronen ikke bare måtte lande på Den Røde Plass, men være gjenkjennelig som ukrainsk. «Den må ha ukrainske slagord som «Ære til Ukraina»», insisterte bankmagnaten og foreslo Kiev-regimets nazistiske slagord. Den vestlig-støttede regjeringen i Kiev har innlemmet nynazistiske bataljoner i sine styrker, og æret Ukrainas nazistiske samarbeids-partnere fra andre verdenskrig med offisielle statlige æresbevisninger.

  Ettersom utsiktene til Kievs seier mot Moskva på slagmarken avtar, fremmer eliten åpent en strategi for terrorisme med droner i Russland. Et angrep mot en feiring som markerer nederlaget til Nazi-Tyskland blir da deres mest opplagte mål.

  Fra The Expose, publisert 05.05. 2023.
  Oversatt fra engelsk, noe forkortet. Linker og tweet med video i orginalartikkelen.
  Orginalaertikkel: Ukrainian banker offers cash to weapons manufacturers and Star Wars actor is recruited to promote drone terror in Russia.

  Svar
 • @utopenec
  8 mai 2023 20:56

  Hvis russerne har så dårlig luftvern, så ligger de dårlig an.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mange synes det er ok:

USA spionerer på oss hele tiden.

Forrige innlegg

Rødt vil pøse penger over Nato og krigsindustrien.

Prøver Moxnes å bli forsvarmnister i Norge?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.