POSTED IN Norsk politikk

Det var kanskje et dårlig forslag for skolen:

Høyre og Venstre fossror.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Øyvind Andresen

Høyre og Venstre har i helga møtt en storm når de vil fjerne nesten alle fellesfagene i videregående skole.  Kunnskapsminister Guri Melby avslørte  tankegangen bak den såkalte Fullføringsreformen i  svaret hun ga da VG spurte : «Hva med fag som historie, religion, samfunnsfag, naturfag og geografi?».  Melby: «Dette er eksempler på mindre fag som vi vurderer som nyttige hver for seg, men vi vil heller prioritere fag som er nyttige for alle å ha med seg. I det vi kaller et tilpasset, mer fremtidsrettet fag løfter vi frem demokrati-aspektet som et fag alle vil ha nytte av å få med seg. Vi bør ta mer hensyn til hva elevene selv prioriterer»
________________________________________________________________________________________
Hentet fra Øyvind Andresens blogg
________________________________________________________________________________________

Hun beklager ikke innholdet i det hun sa, men bare at hun formulerte seg klønete. Men dette står svart på hvitt i den Stortingsmeldinga som hele Regjeringa har stilt seg bak:

 «Som utgangspunkt mener regjeringen at alle elever skal ha en variant av matematikk, engelsk, norsk og et nytt fag som ivaretar andre sentrale sider ved formålet til opplæringen, som uttrykt i formålsparagrafen.» (….) «Fag som i dag er fellesfag, med relativt lavt timetall vil da ikke være fellesfag, men vil kunne bli sentrale programfag, med flere timer og mer rom for fordypning.» (pkt 5.2.1)

Dette siste dreier seg altså om fagene historie, religion, samfunnsfag, naturfag, geografi, kroppsøving og fremmedspråk som i dag er obligatoriske og skal omdannes til programfag som elevene står fritt til å velge. Eller velge bort.

Alt skal kjøres i gjennom i et vanvittig tempo. Her er det ikke snakk om eller  lagt vekt på  «demokrati- aspektet» fra Melbys side.

VG skriver i samme artikkel:

«Hennes [altså Melbys] mål er at den nye videregående-reformen blir vedtatt av Stortinget i vårsesjonen i år, at den kommer inn på statsbudsjettet for neste år, og dermed kan tre i kraft fra skolestart høsten 2022.»

«Kunnskapspartiet» Høyre og «skolepartiet» Venstre står avkledd tilbake. Og hva med KrF som også vil fjerne religion som obligatorisk fag?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Vidar Johansen
    30 mars 2021 12:03

    Vi husker et visst utsagn om at «vi skal skvise så mye tannkrem ut av tuben at de rødgrønne aldri vil kunne putte det tilbake». Sprø folk!

    Svar
  • På tide at «politikere» og «byråkrater» blir ansvarliggjort for det de holder på med av et (samlet) norsk folk? Kunne tenke meg å samle sammen 6-10 advokater som får autorisasjon fra det norske folk til å bedømme personene i «eliten» ut fra den norske grunnlov, og de norske lover og deres vedtekter. Deretter kunne vi få en jury på minimum 12 personer til å dømme ut i fra hva advokatene (dommerne) fant ut. Skriver her advokater, da mesteparten av norske dommere ikke er dommere utenom i navnet, da de fleste ikke har underskrevet grunnlovens § 60 (dommerloven) før de ble tilsatt som dommere. Kanskje noen som allerede er på FjøsBoka eller Twitre kunne sette i gang en undersøkelse om det finnes noe gehør for dette der ute? (nekter selv å befatte meg med de nevnte «sosiale medier», så derfor dette spørsmålet)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forsker: Covid-19-dødeligehet som influensa.

Vi ødelgger ikke økonomien for det.

Forrige innlegg

I Israel er det vaksineråkjør:

Myndigheter og WHO på kollisjonskurs.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.