POSTED IN Midt-Østen, religion

Den kristne kirken er truet.

Går den mot slutten i Gaza?
2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Gazas palestinske kristne samfunn kan bli fullstendig utslettet av israelske angrep.

Av Arsenio Toledo.


Gazas palestinske kristne samfunn ber verden om ikke å lukke øynene for deres situasjon, ettersom Israels offensiv i Gaza setter det svinnende kristne samfunnet i fare for å bli utslettet.

I Gaza by ble Gazastripens romersk-katolske befolkning tvunget til å flykte fra helligdommen Holy Family Church, det eneste katolske stedet for tilbedelse i Gaza, etter at israelske bomber begynte å slå ned i byen. Dania Tarazi, 38, en palestinsk katolikk, husker at hun sammen med mannen sin og tre barn prøvde å holde tett sammen med sine muslimske naboer i kirken, før bombingen gjorde det umulig å bli der.

Deres følelse av trygghet ble ytterligere knust da Israel den 19 oktober bombet den nærliggende kirken Saint Porphyrius, Gazas eldste kirke, og drepte minst 18 mennesker, inkludert slektningene til en tidligere amerikansk kongressmedlem.

Dette er det som er igjen av Gazas Gresk ortodokse kirke

To dager senere traff et israelsk luftangrep det nærliggende Al-Ahli Arab Hospital, en anglikansk institusjon som pleide både palestinske kristne og muslimer. «Krigsforbrytelsene som har blitt begått i Gaza siden oktober har påvirket oss alle, uansett om vi er kristne eller muslimer», sa Danias slektning, Rania, som sammen med ektemannen Tarek og deres barn siden har flyktet fra Gaza By.

«Israel har begått krigsforbrytelser mot sivile, og har ødelagt mange boligblokker – til og med hele boligområder – med skoler, sykehus, moskeer og kirker», sa Tarek. «Dette er en påminnelse til verden om at smerten og tapet er den samme for kristne og muslimer», sa Rania. «Vi blir minnet om at vår kamp er en kollektiv kamp der vi står sammen».

«Vi deler de samme drømmene om rettferdighet, og vi vil lengte etter en bedre fremtid når vi vender tilbake til vårt elskede land», la Tarek til. «Det er avgjørende å understreke at smerten og lidelsen vi utholder ikke er begrenset til en enkelt tro, men berører hver eneste sjel i Gaza, i Palestina og menneskeheten».

Mens Rania og Tarek har dratt, nekter Dania å forlate Gaza by til tross for den økende intensiteten av israelske angrep. «Vi aksepterer ikke å bli fordrevet fra vårt land og våre kirker», sa hun. «Jeg vil ikke forlate kirken unntatt når jeg skal gravlegges «. Familien Tarazi har mistet minst fire familiemedlemmer i israelske bombeangrep.

Denne følelsen er overraskende utbredt blant de beleirede palestinske kristne i Nord-Gaza. Shireen Awwad fra Beit Sahour på Vestbredden bemerket at hun fortsatt har søskenbarn, onkler og tanter i Gaza by som er fast bestemt på å stå på sitt. «Hver gang vi spurte dem: «Vil dere dra?» De svarer: «Nei, vi har røttene våre her, det er her vi ble født», sa Awwad.

Kristendommen kan «slutte å eksistere i Gaza» hvis israelske angrep fortsetter.
Over 10 000 palestinere har blitt drept i israelske angrep på Gaza siden 7 oktober. Før krigen ble det antatt at bare 800 til 1000 kristne fortsatt bodde i Gaza, og er et av verdens eldste kristne samfunn, som har bodd der helt tilbake til Jesu Kristi tid og apostlene selv.

«Dette samfunnet er truet av utryddelse», advarte Mitri Raheb, en evangelisk luthersk pastor og grunnlegger av Dar al-Kalima-universitetet i Betlehem på Vestbredden. Han advarte om at at hvis den israelske offensiven fortsatte, kunne det eldste kristne samfunnene i verden ende opp med å bli utslettet for godt.

Jeg er ikke sikker på om de vil overleve den israelske bombingen, og selv om de overlever, tror jeg mange av dem vil emigrere, sa Raheb. «Vi vet at i løpet av denne generasjonen vil kristendommen slutte å eksistere i Gaza».

Fra Natural News, publisert 17 november 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Gaza’s dwindling Palestinian Christian community could be COMPLETELY WIPED OUT by Israeli attacks.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Tilgi dem Herre! De vet ikke hva de gjør!»

  Svar
 • La de troende ha sin hobby og sine guder. Det er sikkert morsomt å forstå verden gjennom spådommer.
  Men hold det/de unna makt og /eller politikk.

  Vi andre kan benytte denne underligheten/ kulturen til å forstå sinnets irrganger. Det er spennende det og.
  Det å være menneske i verden er jo ikke alltid så lett. Vi bør ha tålmodighet, – men også ha frihet til å flire i denne tragi-komedien.
  Men det bør uansett ikke gi disse makt og mulighet til å definere livet til oss som er edrue.

  Livet er en spennende reise i utvikling. Ikke la det bli et fylle-kalass i religion og politikk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det var forhandlinger i Qatar.

Forhandlingene mellom Hamas og Israel ble brutt.

Forrige innlegg

«Makta»:

Et propagandastykke for Gro’s høyresving med AP

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.