POSTED IN Midt-Østen

Det går mot katastrofe for USA i Midt-Østen.

Vil Norge fortsatt være USA/Israels hjelper?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Skal Norge delta?

Av Jan Hårstad

I dag søndag 15 oktober har CNN en utførlig melding om hva USA militært driver på med i og rundt Israel. To av deres mektigste hangarskip med følge, Ford og Eisenhower er på plass samt Bataan som er et amfibie angrepsskip Med rapid reaction commandos i et antall av 2000.

Samtidig fylles vennligsinnete flyplasser opp med F-15 og A-10 jetfly. Fra før har vi meldt at samtlige EU-Nato stater har bedyret hjelp av alle slag til Israel. Det finnes ikke statlig dissens om dette i Nato-zonen.

Verbalt heter det fra Austin,Blinken og Sullivan at USA er på plass for å avskrekke Hizballah-Syria og Iran fra å delta i krigen. «ord er masker» sa Machiavelli.

Hva er situasjonen? Alle doktrinene fra USA i all etterkrigstid handlet om at olje- og gass-rikdommene i Arabia var under USAs militære paraply og dominans. Helt åpenbart trodde USA-Nato at krigen inni Syria skulle snu maktbalansen til deres fordel.

Helt mirakuløst klarte The Syrian Arab Army, Russland, Iran og Hizballah å stoppe denne «seiersrekken» selv om de (USA) ennå har 900 mann i Nordøst-Syria hvor de sammen med Nato-kurderne plyndrer syrisk olje.

Hverken dollaren eller USA er lenger hva det en gang var.

Den amerikanske posisjonen innen verdensøkonomien og verdensproduksjonen av eksportvarer synker som et blylodd. USA er i en desperat situasjon, de befinner seg i et hjørne og det er Kina-Russland-Iran som fremmer sine posisjoner i oljerike Arabia. Og det globale Sør satser på disse og BRICS.

I flere år prøvde USA ved hjelp av Pengefondet og Verdensbanken å senke Libanon som nå har en stor befolkning under fattigdomsgrensa. Hizballahmilitsen må derfor trø varsomt i det indre livet i Libanon.

Pentagon og Nato har ikke glemt at deres baser i Libanon ble sprengt i lufta i et anseelig antall på 1980-tallet. Når det ikke lyktes USA-Nato å knekke Hizballah via økonomisk krigføring er naturligvis drømmen å bombe dem tilbake til steinalderen i håp om at dette vil svekke aksen Iran-Hamas-Hizballah. Hvis Israel knuser Hamas militært så kan Nato/USA starte krig mot Hizballah. Sånn tror jeg scenariet er.

Skulle USA-Nato-Israel ha framgang med sin aktuelle krigføring blir da neste skritt å lage gigantkrig mot Iran og dens atomanlegg. 

Til alt dette er å si: Motstandsaksen har allierte og venner i hele VestAsia. I Afghanistan, Pakistan, Jemen, Indonesia, Irak etc etc som ikke vil opptre som iaktagere ved en slik tenkt Nato-utviklling. Selv ikke i den sunniislanmske verden vil man godta en slik Natokrig mot the Resistance Movement.

Gary Kasparov (tidl. verdensmester i sjakk, red.) ville sagt: Nato ser altfor få brikker på brettet. De ønsketenker som vanlig og forstår knapt noe av det som tenkes i den islamske verden.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Vil Norge fortsatt være USA/Israels hjelper?» spør Hårstad. Selvfølgelig vil vi det. Og for anledningen vil vi gratulerer CIA med ny utenriksminister i Norge – Espen Barth Eide kommer til å gjøre en flott jobb for USA slik han alltid har gjort.

  USAs massive opprustning i området er forberedelsen på krig. Hvilken? Neppe Gaza. Syria har USA forsøkt seg på lenge, og har klart å klore seg fast ulovlig i mange år, – uten at dette har vært noe problem for våre «ærlige» medier.

  Denne gangen er det trolig Iran som skal tas, eller rettere sagt Iran sin olje som skal berge USA fra bankerupt. Det vil selvfølgelig ikke hjelpe på sikt, for inntektene fra en invasjon vil ikke gå til å dekke gammel gjeld, de forsvinner til de rikeste, mens flere millioner flyktninger flommer mot Europa fra enda et utkriget land.

  Svar
 • Uff, så bekymringsverdig for venner og kjente født inn i jødedom, kollektiv avstraffelse på hele kloden hvis jeg kjenner muslimene rett.

  Svar
 • Skiftet av Anniken må bety noe..

  Svar
 • Beklagelig DDR sitt flagg ligner så veldig på frimurernes, men om nå finnes noe rent i verden gi meg det. Jeg ser ikke no særlig.

  men interessant tolkning av:

  https://www.youtube.com/watch?v=m_6tneTeA1s

  Svar
 • deafdumbblind
  18 oktober 2023 16:42

  80-åringer er skarpsynte , analytiske og klartenkte og Gary Kasparov var en klok mann, det kan man ikke si om alle i denneverden. La oss håpe at «the resistance movement» setter ned foten, og da blir det kanskje slik at de reaksjonære løfter stein for og slippe den på egen fot.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Provokasjonen mot Al-Aqsa moskeen:

Har startet en en geopolitisk flodbølge.

Forrige innlegg

Wolfgang Streeck:

Tyskland —
Europas skadde nav

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.