POSTED IN Krig-fred, USA, Økonomi

Det er slutt på våpen og penger fra Nato.

Uten penger ingen krig.

0
Print Friendly, PDF & Email

Tydeligere enn det som fremgår under kan det ikke illustreres at dette er en proxy-krig fra USA/Nato mot Russland. Den har vært forberedt siden Minsk2-avtalen ble underskrevet ved opprustning og trening av den ukrainske hæren. Russlands strategi har vært å male den i stykker gjennom sin overlegenhet når det gjelder missil- drone- og artilleri-kapasitet.

Nå har Ukraina gått tom for folk. Mange er drept og lemlestet og mange har kommet seg til utlandet for å slippe unna «slaktehuset» i øst. Samtidig er alle Nato-land gått tom for våpen. De er sendt til Ukraina og der har de enten forsvunnet eller blitt ødelagt i krigen.

Uten våpen stanser krigføringen.

Det siste er at USA/EU og Norge (en av de største finansielle bidragsyterne til Ukraina) ikke sender nok penger til krigen. Den ukrainske staten kan ikke finansiere driften av seg selv og krigen. De har ikke egne midler til dette. Faller den utenlandske støtten bort faller staten og dermed krigføringen sammen.

Taper Ukraina er dette egentlig et dødelig slag for Nato og organisasjonens troverdighet. Og det er derfor skrikingen begynner i vest. For nå begynner det å gå opp for mange at det går mot slutten av en epoke. Virkeligheten innhenter oss og mange illusjoner vil falle.

Knut Lindtner
Redaktør

USA er «tomt for penger» for å bevæpne Ukraina


Pentagon sier at de ikke kan sende flere våpen til Ukraina før kongressen godkjenner mer utgifter til krigen


av Dave DeCamp

Pentagon sa torsdag at USA er «tomt for penger» for å bevæpne Ukraina, ettersom kongressen ennå ikke har godkjent mer utgifter til proxy-krigen.Pentagon har teknisk sett 4,2 milliarder dollar i Presidential Drawdown Authority (PDA) for å sende våpen til Ukraina, men har ikke midler til å utstyre (etterfylle) våpnene.

«Vi har myndighet til å bruke det fra tilgjengelige midler, men ville ikke ha muligheten til å fylle på lagrene ved å ta ut penger – eller ta ting ut av varelageret vårt,» sa Pentagon-talsmann Brig. Gen. Pat Ryder. «Vi er tom for penger.»

De 4,2 milliarder dollarene er det som er igjen av 6,2 milliarder dollar som ble frigjort av en såkalt «regnskapsfeil» som overvurderte tidligere våpenforsendelser til Ukraina. Uten «feilen» ville USA gått tom for penger til å bevæpne Ukraina for måneder siden.

Biden-administrasjonen kunngjorde en 250 millioner dollar våpenpakke for Ukraina 27. desember som Det hvite hus sa var den siste frem til kongressen godkjenner mer utgifter til krigen.

Andre typer amerikansk bistand til Ukraina har også tørket ut, inkludert finansiering til den ukrainske regjeringen. Ukrainas visestatsminister sa i forrige uke at statsansatte kan møte forsinkelser i utbetalingen av lønn eller pensjon dersom USA og EU ikke godkjenner nye hjelpepakker snart.

President Biden søker over 60 milliarder dollar for å holde ved like til krigen i Ukraina i ett år til, men republikanerne i kongressen har utsatt å godkjenne den for å få demokratene til å gå med på store endringer i grensepolitikk og -lover. Representanthuset Mike Johnson (R-LA) ledet rundt 60 republikanere på en tur til grensen onsdag og sa at han ville stå fast.

«Hvis president Biden vil ha en ekstra utgiftsregning fokusert på nasjonal sikkerhet, er det bedre å begynne med å forsvare USAs nasjonale sikkerhet,» sa Johnson. «Vi ønsker å få grensen stengt og sikret først.»

Forsidebilde: Annie Spratt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tysk forfatter i ny bok:

Gerhard Wisnewski: «Ingen atombombe i Hiroshima»

Forrige innlegg

Godt nytt år.

La oss alle håpe på et fredeligere år.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.