POSTED IN Israel, Krig-fred

Det er ikke 1974 lenger.

Israel står overfor noe nytt.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den regionale Storkrigen

Av Jan Hårstad

For noen år siden opptrådte Netanyahu med et kart i FN. Dette kartet viste det nye Midtøsten basert på tenkningen bak Abrams Accord og her fantes det overhodet intet Palestina noe sted. 

Hvordan skal vi forstå Israels vedvarende bombing inni Syria? Har denne til hensikt å involvere USA tyngre inn i krigen som partner?

USA har jo sendt en rekke politiske toppledere til regionen og alle hadde de det samme budskapet: dette må ikke utvikles til en regional krig.

Åpenbart var det slik å forstå at Abrams Accord var et ledd i drømmen om USAs New World Order og i øyeblikket kan vi fastslå: den er punktert og ferdig.

Nå kriges det absolutt overalt i Midtøsten. Houthiene i Jemes angriper Israelske og amerikanske skip i Rødehavet. Shiamilitsene i Irak angriper amerikanske baser i Syria og Irak. Hizballah sender presisjonsmissiler over Nordisrael og her skytes også fra Syria/Golan. Og inni de palestinske områdene Vestbredden og Gaza pågår nedslaktingen på høyere og blodigere nivå.

Netanyahu viser kart over Midtøsten uten noen Palestinsk stat.

Når da Israel 30 november gikk ut til verdensmedia med trusler om at etter Gaza-krigen, skal alle Hamas-ledere i utlandet likvideres etter modell av 1973-74, så var dette å betrakte som et ledd i psykologisk krigføring. Meningen med utspillet fra Mossad var åpenbart at dette skulle spre angst i Hamas lederskapet, men i dag virker det nærmest komisk.

La oss nå som tankeeksperiment anta at Mossad begynte å fyke rundt med likvideringsskvadroner. Melding: Khaled Mashal drept i Tyrkia. Hva ville da skje?

2 israelske diplomater ville umiddelbart blitt likvidert i Argentina eller i India eller hvor som helst. Kanskje i Oslo også?

Folk som drifter webben «Long war journal» river seg i håret over Vestens uforstand og virkelighetsvegring. I Vesten er det sånn at hver gang en prominent jihadist blir drept, så som Osama bin Laden eller Zawahriri, så feirer man det globale Jihads død.

Men under nye navn og forkledninger er jo den samme bevegelsen på farten i Uganda og i Vestafrika og allerede ved juletider vil vi få se at den også finnes i Europa.

Der har faktisk Nietzsche et poeng. Folk flest trives ikke blant harde innsikter og brutale fakta. Da er det mer beroligende med ønsketenkning.

Mossadfolket innbiller seg at de kan opptre på samme vis i 2024 som de gjorde i 1974. At verden er fullstendig forandret enser de åpenbart ikke.

Verden forandrer seg hele tiden. Da må vi også forandre oss.

 

23. februar 1998 utstedte Al-Qaida «International Islamic front for Jihad against Jews And Christians.» Alle Jihadistorganisasjoner i dag slutter opp om dette dokumentet i hovedsak. Og her står:

«Å drepe amerikanere og deres allierte, både sivile og militære, er en plikt som påligger enhver muslim overalt der det er mulig. Dette for å befri al-Aqsa-moskeen og den hellige moske fra deres grep, slik at alle hærene deres forlater all islamsk jord, slukøret og med knekt rygg, ute av stand til å true noen muslim.» (side 106)

En trenger ikke gi noen oppslutning til Osama bin Ladens blodtørstige formuleringer, men tankeretningen i dette dokumentet praktiseres allerede nå i Midtøsten. Det rabiate Israel er faktisk riktig ille ute og skulle de begynne med likvideringer også, er deres dager talte.

Budskap til verden. LSP forlag , 2007 (Bok av Osama bin Laden, red.)

Redaksjonen har lagt til bilder m/kommentar

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • ISRAEL HAR PLANER FOR GAZA
  jeg tror ikke på Israels ledere som har hevdet at den israelske staten ikke har noen strategisk horisont for Gaza og Vestbredden..
  Så klart de har det. Gjennom kart og i ulike dokumenter gjennom tidene, eksisterer ikke palestinernes land.
  Staten Israel har god tid, og etter sigende, gud på sin side.
  Det er bemerkelsesverdig stille fra norske politikere om massedrapene på Gaza.
  Jo da, de uffer seg, i all hovedsak om at det er ille og at det må bli ild opphør, men selve den direkte kritikken av Israel som stat og dets ledere, og hvilke konsekvenser det bør få politisk, er fraværende.
  Over tid vil USA og Vesten merke de geopolitiske resultatene av sin politikk.
  Mange kort vil bli delt ut på ny.

  Svar
 • Tom Dahl, du sier:
  «Det er bemerkelsesverdig stille fra norske politikere om massedrapene på Gaza.»

  Hva skal man da si om gislene som Hamas har tatt inne på Gaza – disse hører
  du i hvert fall ikke så mye om.
  Det er beklagelig at så mange uskyldige liv går tapt på Gaza, for å kunne
  «ta ut Hamas».
  Men hvis både folket i Gaza og verdens-samfunnet kunne ha reist seg mot
  Hamas i stedet og fått dem fjernet, så tror jeg befolkningen i Gaza kunne
  ha fått et mye bedre liv. Det er jo faktisk Hamas som er problemet.
  I stedet blir det gitt store pengesummer som havner i Hamas hender, pga.
  dårlig kontroll og naivitet.

  De såkalte ‘palestinerne’ (araberne) på Gaza fikk en sjanse i 2005, men de
  forvaltet denne sjansen dårlig, og valgte Hamas. De kunne i stedet ha
  samarbeidet med Israel – for samhistorien har ofte vist at det har gitt
  bedre vilkår for ‘palestina-araberne’.

  Svar
 • Det absolutt mest perverse ved norske nyhetsrapporteringer fra Gaza er det falske humanitære perspektivet som politiker og medier velger å anta. Ikke noen medier eller noen politiker jeg har sett vil en gang antyde at hele den offisielle fortellingen er opplagt bunnfalsk, samtidig med at man gråter elver av krokodilletårer over sivile tap av liv og lemmer i Gaza. Ingen forfølger den opplagte forhåndskjennskapen Israel hadde til angrepet, sannsynligvis mer enn ett år i forkant. Ingen adresserer tilbaketrekkingen av israelske militæravdelinger fra Gaza dager i forkant og ingen bekymrer seg over avvæpningen av kibbutzims sikkerhetsvakter. I Istraels historie har slikt aldri skjedd! Syv timers reaksjonstid på angrepet mot vanlige syv minutter vekker ingen spørsmål, heller ikke at når den militære reaksjonen endelig kom så kom den mes kamphelikoptre og stridsvogner som drepte alt og alle som rørte seg på bakken på den israelske siden. Bildene fra kibbutzim og fra festivalplassen viser skader fra våpen som Hamas ikke har. Israelske vitner har stått fram og fortalt om det.

  Norske og øvrige vestlige medier og politikere er medskyldige i folkemordet som skjer i Gaza når de ikke bidrar til å avsløre det opplagte plottet, men i stedet skjuler det i en elv av krokodilletårer. Befolkningen er medskyldig i ikke å våkne opp. Det er opplagt at samtlige medier i Norge må inngå i en stilletiende avtale om at vestlige falsk flagg operasjoner, og dette er en, ikke eksisterer og at man snakker som om alle statlige aktører har fullstendig rent mel i posen. At alt vi ser er det som virkelig skjer. I stedet er det rent slik at posen kun inneholder livsfarlig meldrøye, for det er opplagt at medienes og politikernes medløperi kommer til å få svært uheldige konsekvenser for Europa og for oss alle.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kenyansk småbruker:

Afrika trenger fossilt brensel.

Forrige innlegg

Varsler:

Djevelen bor i Geneve.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.