POSTED IN Coronavaksiner, EU, Norge

Det er EU-kommisjonens vedtak og avtaler som gjelder.

EU-kommisjonen vil tvinge Polen til å kjøpe vaksiner selv om de ikke trenger dem.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen er interessant av flere grunner. Den forteller for det første at avtaler er inngått med legemiddelprodusenter uten at en har hatt muligheter å reversere disse når det ikke lenger er behov for deres produkter. Den angivelige pandemien er over, men en skal fortsette å kjøpe produktene deres.

For det andre forteller den om EUs overnasjonalitet. Selv om dette benektes fortsetter EUs utvikling mot en union eller forbundstat. Den ikke-valgte kommisjonen i Brussel inngår kontrakter på vegne av alle medlemslandene og vedtar også retningslinjer for å styre i hele EU-området som i noen tilfeller kommer på tvers av nasjonale folkevalgte vedtak. Polen og andre medlemsland har gående konflikter med EU-kommisjonen som vil at deres regler skal ha forrang foran nasjonalt vedtatte.

glass walled building during daytime
Vedtak her går foran nasjonale vedtak.

På toppen av dette er EU-kommisjonens avtaler med legemiddelprodusentene hemmelige. I praksis et overnasjonalt diktatur uten innsyn for befolkningen.

Det som skjer forteller også hvilken gullgruve denne pandemien har vært for de store legemiddelprodusentene. Regjeringer har i mange land nærmest helt i ørska bevilget enorme summer for å møte en sesonglignende influensa. Det har vært et run mot legemiddelprodusentene for å få disse produktene før andre. Land uten penger og innflytelse (Afrika) har ikke fått tilgang, men har klart seg like godt eller kanskje bedre (langtidsbivirkninger) når en ser på dødelighet i ettertid.

Når noen nå edruelig begynner å tenke økonomi igjen og ikke bare reagerer i panikk får de virkeligheten i hodet. Produktene EU har forpliktet seg å kjøpe må betales enten en har behov for dem eller ikke.

Redaksjonen

Her en noen utdrag fra Reuters-meldingen:

Polen vil ikke ta eller betale for flere doser covid-19-vaksine under EUs forsyningskontrakt, sa helseministeren tirsdag, og satte scenen for en juridisk kamp med produsenter.

Polen, sammen med andre EU-medlemmer, har mottatt covid-19-vaksiner under koronaviruspandemien under forsyningskontrakter avtalt mellom EU-kommisjonen og vaksineprodusenter som BioNTech og Pfizer eller Moderna.

Polens største leverandør er Pfizer. Landet har imidlertid sett lavere vaksineopptak enn det meste av EU og har overskudd av vaksinelager, hvorav deler har solgt eller donert til andre land.

«På slutten av forrige uke brukte vi force majeure-klausulen (fra romerretten, betyr utenfor kontroll, red.) og informerte både EU-kommisjonen og hovedvaksineprodusenten om at vi nekter å ta disse vaksinene for øyeblikket, og vi nekter også å betale,» sa helseminister Adam Niedzielski til den  private mediekanalenTVN24….

«På slutten av forrige uke brukte vi force majeure-klausulen og informerte både EU-kommisjonen og hovedvaksineprodusenten om at vi nekter å ta disse vaksinene for øyeblikket, og vi nekter også å betale,» sa helseminister Adam Niedzielski. privat kringkaster TVN24.

Minister Zdrowia Adam Niedzielski: Kardiologia i onkologia są priorytetami i na pewno nimi pozostaną, choć przed nami trudny okres - Świat Lekarza
Polens helseminister

Pfizer sa at avtalen om levering av covid-19-vaksine til EUs medlemsland var med EU-kommisjonen.

EU-kommisjonens helsetalsmann Stefan de Keersmaecker sa på en pressekonferanse tirsdag at medlemslandene er bundet av kontraktsmessige forpliktelser…

»Vi fortsetter å legge til rette for diskusjoner mellom den polske regjeringen og selskapet for å finne en pragmatisk løsning på denne spesifikke situasjonen landet er konfrontert med,» sa han.

I Polen er 59 % av befolkningen vaksinert med to doser og 31 % har fått en booster-sprøyte. Dette er godt under EU-gjennomsnittet på henholdsvis 72,5 % og nesten 53 %.

https://www.reuters.com/world/europe/poland-says-it-wont-take-or-pay-more-covid-19-vaccines-now-2022-04-19/

Maskinoversatt av redaksjonen

Meldingen er også gjengitt her i Nya Dagbladet: https://nyadagbladet.se/utrikes/polen-stoppar-kop-av-covidvaccin/

Forsidebilde:  Sara Shakeel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det blir som når A.H (ikke Adolf Hitler, men Anniken Huitfeldt) sa at: «Multikultur skal dere få om dere vil eller ikke».
  Nå sier EU: «Vaksineres skal dere om dere vil eller ikke».
  Merkelig hvor ensrettet autoritære slike personer og organisasjoner har blitt i «vår nye verden», kan det være noe annet som ligger bak? Noen «andre» som egentlig bestemmer? Eksemplene er mange, Canada, Australia, New-Zealand, USA og England som de fremste «ledere» av denne galskapen som vokser som en kreftbyll i verden.
  Til de som har latt seg «overbevise» om å ta 1 eller flere injeksjoner av «vaksinen» og begynner å engste seg for følgende av dem. Kjøp noen sjampinjonger i butikken (økologiske er best, men alle går). Del dem i to (ta vekk stilken), legg dem til tørking i sola eller under uv-lys i 2x 8 timer (to dager). Når de er ordentlig tørket kan de oppbevares i ca. 1 år på en glasskrukke (eller lignende). Hver 1/2 del gir deg ca. 100.000 ie D vitamin (tas 1 hver måned med en klatt smør/annet fett for å ta opp vitaminen best mulig, ta 1 eller flere, du bestemmer selv). Muligens kan dette hjelpe til med å reparere skadene forårsaket av «vaksinen», dette kan jeg dog ikke uttale meg om da jeg selv er en «anti-statlig» «vaksine» nekter.
  Men uansett er det i hvertfall en billig og enkel metode for å få nok D vitamin til celle-reparasjon og øke immunforsvarets motstandskraft.

  Svar
  • Dette var jo interessant 🙂

   Legg sjampinjongen i solen, så begynner den å lage vitamin D.

   Sopp kan som kjent være en kilde til vitamin D. Dette vitaminet danner vi i huden på sommeren og gjennom vinteren tærer vi på vitamin D-lagret vårt. Det er derfor å spise nok vitamin D-rik mat, slik at du ikke får mangelsykdom. Anbefalt daglig inntak er 10 µg pr. dag.
   Vitamin D stimulerer dannelse av kalsiumtransportproteiner i tarmen og øker kalsiumopptaket, er viktig for muskelfunksjonen og kan hindre fall hos eldre, og er nødvendig for et friskt og sterkt skjelett hos barn og voksne.
   Sopp som vitamin D-kilde

   Fet fisk, beriket melk, smør og margarin samt egg er det beste kildene i kosten vår. Sopp den eneste vegetabilske vitamin D-kilde som kan ha et vesentlig vitamin D-innhold – under visse betingelser: SOL

   I animalsk og beriket mat finner vi vitamin D3 (kolekalsiferol), mens den formen som finnes i sopp er i hovedsak vitamin D2 (ergokalsiferol). Begge har biologisk verdi for kroppen.

   Når du plukker sopp i skogen, f.eks. kantarell og steinsopp. så plukker du også med deg en super kilde til vitamin D2. Sopp kan altså inneholde vitamin D, hvis den har fått sollys på hatten. Innholdet av vitamin D2 i nyplukket villsopp varierer fra 3-30 µg vitamin D2 pr. 100 gram.
   Sopp fra butikken har lite vitamin D

   Kjøper du sjampinjong på butikken så inneholder denne dessverre marginale mengder vitamin D. Årsaken til dette er at de dyrkes i mørket og blir ikke utsatt for sollys. Når soppen plukkes i veksthusene og frembys i butikken, så oppbevares den under fluorescerende lys som ikke stimulerer til vitamin D-produksjon. Derfor inneholder «butikksopp» som sjampinjong, østerssopp, shiitake og portobello mindre enn 1 µg vitamin D2 pr. 100 gram.
   Men du kan booste vitamin D-nivået i soppen selv

   Sopp er litt som oss – et lite solbad kan nemlig øke vitamin D-innholdet. Soppen kan faktisk produsere vitamin D hvis den får UV-lys på seg både før eller etter høsting.

   Du kan altså sole soppen du har kjøpt i butikken slik at den får et høyere innhold av vitamin D. Men da nytter det ikke bare å legge den på kjøkkenbenken, men må ut i solen, f.eks. på verdandabordet. Soppen trenger nemlig å bli utsatt for UV-B-lys fra solen (280-315 nm). Hvis du har en UV-lampe så kan den gjøre samme susen.
   Så lenge må du sole soppen

   Hvis sopp får 15-120 minutter med sol på seg, særlig midt på dagen, så dannes det såpass mye vitamin D at nivået kan komme opp i hele dagsbehovet for et menneske; 10 µg pr. 100 gram. Men dette avhenger av tidspunktet på dagen, sesong, breddegrad, værforhold og eksponeringstid for sollyset.

   Sopp har den fordelen at sopphatten har stor overflate og dermed kan den danne mye vitamin D2 på liten tid. Denne effekten kan du øke: Del soppen opp i skiver før du legger den i solen. Da blir produksjonen enda mer effektiv.

   I følge en tysk studie kan 100 gram skivet sopp lage så mye som 17, 5 µg vitamin D hvis den får ligge i sommersol i 15 minutter midt på dagen. Og etter 60 minutter så var nivået kommet opp i 32,5 µg pr. 100 gram.
   Holder vitamin D-nivået seg?

   Vitamin D er et ganske stabilt vitamin og tåler både oppbevaring og tilberedning godt.

   Men når soppen legges i kjøleskapet, vil vitamin D-nivået sakte og sikkert synke. Derfor er best å spise den innen en uke, slik at du fremdeles får i deg det verdifulle vitaminet.

   Hvis du tørker soppen rett etter den har fått seg et solbad, så kan vitamin D-innholdet holde seg i flere måneder dersom du oppbevarer den tørt og mørkt.

   Også når du steker den så vil mye av vitaminet holde seg.

   Kilde: Cardwell G, Bornman JF, James AP, Black LJ. A Review of Mushrooms as a Potential Source of Dietary Vitamin D. Nutrients. 2018;10(10):1498. Published 2018 Oct 13. doi:10.3390/nu10101498

   Svar
 • «EU-kommisjonens helsetalsmann Stefan de Keersmaecker sa på en pressekonferanse tirsdag at medlemslandene er bundet av kontraktsmessige forpliktelser…»

  Selv om kontraktunderskriverne har vist seg å være idioter og burde fjernes fra stillingene sine?

  Om Covid, statistikk, triksing og frykt-påføring. :
  Kan vi stole på myndigheter og vår politikeres helsepolitikk?
  Og BØR vi godta en slik politikk, der det politiske idiotiet får bestemme? Hva gjør dette med folkehelsa vår, både mentalt og fysisk? Hva med vårt politiske system, – når idiotiet får råde?
  I Sverige dette , som jo hadde flere «Covid-døde» enn Norge pr. innbyggere. Men media og politikere skapte samme skrekk-Covid scenario i Norge også ved å vise til hva som kunne skje om vi gjorde som i Sverige, og ikke stengte ned landet. SE på Sverige. SE på Sverige. – Men IKKE se på årsaken til dødstallene. 😉
  Der man IKKE tok med i statistikk hvor mange som IKKE døde på sykehjem året før, som så naturlig måtte dø en gang Flere gamle på sykehjem i Sverige enn Norge levde i overtid. ( Og flere D-vitaminfattige med med mørk hud, etter de siste årenes store immigrasjon?) Men her skulle det trikses/utelate tall for å produsere en statistikk som ville skape størst mulig frykt, – for å forsvare en politikk :
  https://www.youtube.com/watch?v=y7gLOpWXaeo&t=95s

  Så kan ( bør) man spørre.: ER våre politikere, og FHI , – og media, idioter? ( I det minste når det gjelder tallforståelse og statistikk. Skremmende nok i så fall, de styrer og forvalter nasjonens arbeidsinnsats, tross alt vårt land ved hjelp av tall.)

  Eller har dette vært bevisst politikk ?
  (Styrt av hvem, og til hvilket formål?)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Virkelighet og forstand:

Noen forstår ikke at ild er farlig før de brenner seg.

Forrige innlegg

En myte er en forestilling som ofte ikke stemmer.

Det finnes mange helsemyter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.