POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi

Det er et dårlig tegn.

Nå krangler de åpent i Nato-leiren.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Utskjellingen fra Zelenskys side av x-president Trump forteller om en stor politisk konflikt innad i USA, men også innad i Nato og mellom Nato og den ukrainske regjeringen.

Vår vurdering er at Russland ikke truer noen, men at det er motsatt. Det er USA som truer Russland noe det lekkete (2029) RAND-dokumentet bekrefter i utvetydige ordelag. Det er ikke Russland som har militærbaser rundt USA. Det er motsatt USA som har baser rundt Russland.

Med en lignende situasjon med russiske baser på Cuba, i Canada og i Mexico ville krigen mellom USA og Russland vært i gang for lengst.

Situasjonen er imidlertid den at krigen var tapt for Ukraina nesten før den var begynt. De hadde ikke en sjanse i utgangspunktet. Men selvhenførte Nato-militære og politikere i vest trodde at Russland var en enkel sak, «tilbakeliggende og tungdrevne» som de ble antatt å være. Og så er det motsatte tilfelle. Tregheten i vest til å ta inn over seg realitetene er påfallende, men langsomt demrer det nå for stadig flere. Det er Nato som mangler effektive våpen. Ikke bare det. De klarer ikke å produsere det som trengs fort nok.

I tillegg sitter Russland på våpensystemer som vesten ikke har noe i nærheten av. De er i liten grad brukt i denne krigen, men noen smakebiter har en fått demonstrert.

Zirkon er et nytt hypersonisk missil med en hastighet på inntil 10 mach (ti ganger lydens hastighet) og en rekkevidde på 1000 km.

Trump skjønner, slik en del militære gjør det i USA, at krigen må avsluttes, eller vil f.eks. USAs våpenindustri tape konkurransen når det gjelder fremtidige våpenkontrakter. For nå avklees Nato-våpnene hver dag for alle fremtidige kjøpere.

USA råtner fra toppen. Korrupsjon, selvhenføring, selvbedrag og arroganse er egenskaper som eter en opp innenfra, som mark på sjelen. Jeg tror prosessen ar kommet for langt til at Trump kan gjøre noe med det. USA nærmer seg borgerkrig eller revolusjon.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky skjeller ut Trump når Trump sier han kan få slutt på krigen i Ukraina.

Den ukrainske lederen innrømmer at det foregikk en slags borgerkrig i landet før den russiske invasjonen.

Av Kyle Anzalone.

Kyle Anzalone er en av redaktørene i Antiwar.com, nyhetsredaktør i Libertarian Institute og en av vertene i Conflicts of Interest. 

I et intervju med NBC News angriper Ukrainas president Volodymyr Zelensky tidligere president Donald Trump når denne lover å få slutt på krigen. Trump argumenterer med at Kiev ikke greier å slå Moskva, at Russland vil angripe et NATO-land og dermed tvinge USA til direkte å delta i krigen.

Zelensky ble spurt om Trumps påstand vil si at han øyeblikkelig vil få Kreml med på samtaler for å få krigen inn i en forhandlings-løsning.

«Er de klare til å starte en krig der de sender inn sine barn? Er de forberedt på å dø?», sa han i intervjuet som ble publisert på torsdag. «Om Russland greier å okkupere Ukraina, så vil de gå videre til de baltiske landene, til Polen, ja til ethvert NATO-land.I så fall vil USA måtte velge mellom å oppløse NATO eller krige».

Kiev og haukene i Washington har hevdet  at Ukraina er er en mur som beskytter medlemmene i NATO fra Moskvas ekspansjons-ambisjoner.

Men det er ikke noe som  beviser  at Kreml planlegger å angripe  andre land. Den russiske presidenten Vladimir Putin ser på Ukraina som den eneste sikkerhetstrussel mot hans land. Og han sier at ved å erobre ukrainske områder beskytter Moskva seg mot den stadige utvidelsen fra NATO-alliansens side.

Ukraina håper å bli medlem av NATO når krigen er over.

«Vi trenger en invitasjon,. Og den må være klar etter denne krigen om vi er klare, og om den ukrainske hæren svarer til NATOs standarder. Så etter krigen venter vi å bli invitert til å slutte oss til alliansen», fortsetter Zelensky.

«Det er svært viktig å høre sannheten , og ikke fortelle oss løgner».

I 2008 ble Ukraina fortalt at de en dag  kunne bli fullstendige NATO-medlemmer. På den tiden fordømte Moskva et slikt forslag. De sa det ville være å krysse «den røde linjen». Fra russisk perspektiv ville det skape en betydelig sikkerhets-trussel.

Til tross for russiske innvendinger holder NATO døren åpen for nye medlemmer. Men på det nåværende tidspunktet oppfyller ikke Ukraina kravene til medlemskap.

I øyeblikket er jo Kiev i krig med Moskva. Å slippe Ukraina inn i alliansen nå vil være en direkte konfrontasjon fra NATOs side overfor Russland.

Til tider ser det ut til at Kiev er frustrerte når NATO nekter å komme med en formell forpliktelse til Ukraina.

Hadde Minsk 2-avtalen blitt etterlevd ville krigen i dag vært unngått. Men vesten brukte avtalen som et røykteppe for ny opprustning og forberedelse til den krigen vi har i dag.

Zelensky truer med ikke å delta på det kommende toppmøtet i NATO i juli, fordi Ukraina ikke har fått et løfte om å bli medlem når krigen er over. Zelensky skjelte ut Trump og påstår at han ikke var i stand til å få slutt på krigen mens han var president.

«Hvorfor gjorde han ikke det tidligere? Han var president mens krigen foregikk her», forklarte Zelensky. 

«Men det greide han ikke. Det er ingen i verden i dag som kan snakke med Putin sig få slutt på krigen».

Denne uttalelsen kan være en innrømmelse fra Zelenskys side om at krigen i Ukraina begynte lenge før den russiske invasjonen i 2022. Før den russiske invasjonen var Ukraina viklet inn i en åtte år lang borgerkrig. Washington og NATO rettferdiggjør sin støtte Kiev nå ved å hevde at den russiske invasjonen var «uprovosert».

Minsk-avtalen var en avtale mellom Ukrainas Russland, Tyskland og Frankrike for å få slutt på denne borgerkrigen. Men Zelensky var ikke i stand til å få de ny-nazistiske paramilitære som kjempet for Ukraina til å gå med på en slik avtale. I dagene før den russiske invasjonen var det en bølge av kamper mellom ukrainske styrker og opprørerne i Donbas-regionen.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Icons8 Team

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • ««Om Russland greier å okkupere Ukraina, så vil de gå videre til de baltiske landene, til Polen, ja til ethvert NATO-land.I så fall vil USA måtte velge mellom å oppløse NATO eller krige».

  Ikke noen nye påstander under solen.
  Det samme ble jo sagt om Tyskland/Nasjonal-sosialistene. – Fra et Storbritania som allerede hadde w.w. kontroll med koloniene de hadde røvet til seg.

  Og nå altså fra bakmenn i USA/vesten som er redd for å miste sin økonomiske og industrielle makt w.w.

  «Kiev og haukene i Washington har hevdet at Ukraina er er en mur som beskytter medlemmene i NATO fra Moskvas ekspansjons-ambisjoner.»

  Nato-Europa skjøt seg jo selv i foten ved å bombe- ødelegge Libya, Afrikas best fungerende land, som fungerte som en mur mot horde-innvandring. ( Og som nå tømmer Afrika for egen arbeidskraft .)
  En forbrytersk handling med antagelig hovedformål å destabilisere europeisk arbeidsliv og kultur.
  Så. Er Nato en forsvars-allianse som vil trygge, – eller en krigsmaskin som ødelegger?

  Svar
  • En forbrytersk handling med antagelig hovedformål å destabilisere europeisk arbeidsliv og kultur.

   Ghadaffi hadde samlet seg en stor haug med gull, det var ikke noe problem. Da han begynte å snakke om å omgjøre denne gullhaugen til en gull-dinar som hele Afrika kunne bruke som betalingsmiddel i stedet for petro-dollar var det plutselig et problem. Så Ghadaffi forsøkte egentlig bare på det som BRICS+ nå gjør, spenne beina under dollar som maktfaktor i verdenshandelen. «Bonusen» deres med oversvømmingen av Europa av analfabeter kjenner vi nå til, men 1 pri’ for dem var å stoppe angrepet på dollar, og hvor ble det av alle de tonn med gull som Libya hadde?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NRK Serverer nok en gang politisk lapskaus.

Oppmerksomheten skal rettes mot Trump, ikke mot den korrupte Biden-familien.

Forrige innlegg

Vestlige våpen havner andre steder enn der de skal:

Hos russiske nynazister.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.