POSTED IN Krig-fred, NATO, Russland

Det blir stadig tydeligere.

Det er en krig mellom Nato og Russland som pågår i Ukraina.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Pentagon bekrefter at USA har «støvler på bakken» i Ukraina

Av Pål Steigan 

USA har militære styrker i Ukraina som opptrer sammen med den ukrainske hæren. Skjermdump fra video.

Det har lenge vært kjent at både USA og andre NATO-land har spesialsoldater, «rådgivere» og offiserer i Ukraina som deltar i krigen mot Russland. Men til nå har dette vært benektet på offisielt hold, blant annet for å opprettholde illusjonen om at dette er en «nasjonal frigjøringskrig» fra Ukrainas side mot Russland.

Men nå innrømmer Pentagon og hovedstrømsmedier i USA at USA har «støvler på bakken» i Ukraina.

Washington Post skriver:

«Et lite antall amerikanske militære styrker inne i Ukraina har nylig begynt å gjøre inspeksjoner på bakken for å sikre at ukrainske tropper er kompetente for de vestlige våpnene de mottar, sa en høytstående amerikansk forsvarstjenestemann til Pentagon-reportere mandag.»

En briefing fra Pentagon bekreftet at denne «lille» beredskapen av tropper har blitt rådet til å ikke foreta inspeksjoner «nær» kampfronten : 

Tjenestemannen, som snakket på betingelse av anonymitet for å gi en militær oppdatering, ville ikke si hvor inspeksjonene finner sted eller hvor nærme kampfrontene de amerikanske troppene kommer.Tjenestemannen sa at amerikansk personell ikke kan gjøre inspeksjoner «nær frontlinjene»,men sa at de drar dit sikkerhetsforholdene tillater det.

Det har allerede vært «flere inspeksjoner» overvåket av den amerikansk forsvarsattachéen og et team for samarbeid fra amerikansk forsvarskontor basert fra den ukrainske hovedstaden.

I en oppfølgende tirsdagsrapport beskrev The Washington Post følgende : 

Amerikanske overvåkere har utført personlige inspeksjoner for bare rundt 10 prosent av de 22 000 USA-leverte våpnene sendt til Ukraina som krever spesiell tilsyn.

Amerikanske tjenestemenn, som uttalte seg på betingelse av anonymitet for å gi detaljer som ikke har blitt offentliggjort tidligere, sa at de kjemper for å distribuere nye midler for å spore våpen som anses å ha en økt risiko for avledning, inkludert Stinger overflate-til-luft-missiler og Javelin antitankmissiler, midt i det de beskriver som Ukrainas «supervarme konflikt.»

Omfanget er naturligvis mye større og det har pågått lenge

Allerede i mars 2022 rapporterte Seth Harp, som er reporter og redaktør i Rolling Stone at spesialsoldater fra USA deltok på bakken i Ukraina.

«Amerikanske spesialoperatører er for tida på bakken i Ukraina og gjør «operativ forberedelse av slagmarka», ifølge en godt informert kilde,» rapporterte Harp og siterte en «godt informert» kilde. «Den militære enheten er JSOCs Advance Force Operations, inkludert medlemmer av Delta Force og SEAL Team 6.»

Også før Russlands invasjon i Ukraina 24. februar 2022 var spesialsoldater fra USA aktive på bakken i Ukraina. Det Pentagon-finansierte militærtidsskriftet Stripes skrev 19. januar 2022:

Amerikanske spesialoperatører fortsetter med et oppdrag for å bygge opp en elitekampstyrke i Ukraina, sa militære tjenestemenn, også mens Russland truer med invasjon med sine tusenvis av tropper, stridsvogner og artilleri samlet langs grensene deres.

«Konklusjonen er at treningsoppdraget vårt i Ukraina pågår,» sa oberstløytnant Juan Martinez, talsmann for US Special Operations Command Europe, tirsdag.

Martinez sa at det er «massevis av eksterne faktorer som virker», men at kommandoen ikke har trukket seg tilbake fra Ukraina.

«Vi fortsetter å se på oppdraget vårt i Ukraina som en del av en pågående innsats for å styrke spesialoperasjonsstyrkens evner som en hjørnestein for regional stabilitet,» sa han.

Den Stuttgart-baserte SOCEUR har drevet sin Ukraina-virksomhet fra et treningssenter utenfor Kiev de siste årene. Oppdragets fokus er å hjelpe ukrainske styrker til å forsvare seg mer effektivt mot russisk aggresjon.

Enhver med litte grann innsikt i hva de våpensystemene Vesten sender til Ukraina er, skjønner umiddelbart at de kommer med soldater som er trent i å bruke dem.

De facto en krig mellom USA/NATO og Russland på ukrainsk jord

Det er bare svært naive og uvitende folk som tror på eventyrfortellingene om at denne krigen dreier seg om det «uskyldige, demokratiske Ukraina» som fører «en nasjonal forsvarskrig» mot «det aggressive imperialistiske Russland».

Krigen begynte våren 2014 med Kiev-regimets angrep på utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk, og har pågått kontinuerlig siden med full vestlig støtte. Krigen tok en helt ny vending med Russlands folkerettstridige invasjon i februar. Men grunnleggende handler det om en krig der USA og NATO forsøker å «knekke Russlands rygg» og der Russland prøver å hindre at Ukraina blir en trampoline for angrep på Russland.

Fra vestlig side styres denne krigen av USA og Storbritannia fra NATO-basen i Ramstein i Tyskland. Og det kollektive Vesten har investert mer i denne krigen enn i noen annen krig i nyere tid.

Les: Krigen mot Russland i Ukraina ledes fra USAs EUCOM Control Center

Her er en oversikt over den militære og økonomiske støtten til krigen i Ukraina fra IFW – Kiel Institute for World Economy:

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Specna Arms

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Norge er med i NATO = vi er med i krigen!

  Sterk politisk støtte til krigen,
  milliarder av kroner er donert,
  mange ulike våpen og krigsutstyr er levert til slagmarka,
  sjukehuspleie til utanlandske soldatar i Norge,
  opplæring av utanlandske soldatar i England,
  mottak av 40 000 privilegerte flytningar,
  nye 40 000 privilegerte planlagt,
  eintydig mediestøtte til krigen,
  vidareformidling av ukrainsk og amerikansk krigspropaganda,
  konsekvent diskriminering av vår nabo Russland,
  rasistisk haldning til russerar!

  Norskproduserte raketter senka det russiske skipet Moskva,
  norskprodusert undervannsdrone funnen ved destruerte NS1 /NS2,
  heldigvis produserer vi ikkje atombomber.

  Ingen opplyser det feilinformerte norske folk at vi deltek aktivt i krigen mot Russland.
  Statsminister Støre framstår bleik og sjuk, og han skjerpar den innanlandske militære mobiliseringa.
  Det norske folk framstår som analfabetar.

  Svar
  • Støre er karrierebyråkrat, og han vant med å handle på oppdrag etter politiske vedtak. Når vedtaka er gjorde i Brussel, London og Washington blir han beint fram trygg og stolt. Slik rettferdiggjer han sin politiske impotens, usjølvstendighet og sitt svik av Norge. Stakkars, han er ingen politiker.

   Svar
  • Torfinn Slettebø
   3 november 2022 19:36

   Glimrande kommentar frå S. VG, av alle, si avsløring av forsvarssjef Kristoffersen, kan vonleg få fleire enn lesarane av Derimot.no til å bråvakna? Godt arbeid av VG og WikiLeaks. Legg til dei ferske opplysningane om at endå meir av det norske militæret skal styrast frå USA, Norfolk Virginia.

   Både Støre og Kristoffersen har vore bleike om nebben ei stund, med god grunn. Dei har rota det skikkeleg til med å blanda Noreg inn i krigen.

   Svar
 • «Også før Russlands invasjon i Ukraina 24. februar 2022 var spesialsoldater fra USA aktive på bakken i Ukraina.
  . …Det er bare svært naive og uvitende folk som tror på eventyrfortellingene om at denne krigen dreier seg om det «uskyldige, demokratiske Ukraina» som fører «en nasjonal forsvarskrig» mot «det aggressive imperialistiske Russland».
  Krigen begynte våren 2014 med Kiev-regimets angrep på utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk, og har pågått kontinuerlig siden med full vestlig støtte.’

  Og ikke glemme det USA- involverte regjeringsskiftet i Ukraina og snikskytterne/skuddene på Maidan-plassen.

  Dette har vært planlagt LENGE. Noen VIL krig.
  Og Norge støtter krig, hvis USA sier hopp.
  Som også invadering av Irak, oppbygging av IS i Syria, invasjonen i Afghanistan ‘fordi 9/11’, demoniseringen av Gadaffi før bombingen av Libya.

  Alt er Putins skyld? 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valg i Danmark

Politiske skillelinjer viskes ut, partiene mindre viktige

Forrige innlegg

Pfizer nummer 1 når det gjelder vaksinedødsfall

Covid-vaksiner har forårsaket 84 % av alle dødsfall registrert i VAERS de siste 32 årene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.