POSTED IN Helse

Det åpnes nå opp:

Klemming er tillat, men bjørneklemmer er over streken.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Finnes det noen bedre illustrasjon på et totalitært samfunn enn det som fremgår av artikkelen under hvor alt du får gjøre eller ikke gjøre blir bestemt av myndighetene. Kjærtegn og alle slags personlig ytringer skal reguleres av smittevernhensyn. Smitte er det enste av betydning i et slikt samfunn til tross for at vi smittes hele tiden uten at vi merker det.

Et kyss er en gigantisk smitteoverføring, et måltid er fråtsing i virus og bakterier, en konsert med stort publikum er en pestbule og en tur med buss eller trikken er risikosport. Men angsten for å bli syk trumfer alt, selv fornuften.

Artikkelen under er virkeligheten akkurat nå i Irland og det er rart at ikke flere reagerer. Men vi lever i en orwellsk verden hvor ingen lenger reagerer på utsagn som: «Ta vare på hverandre, hold avstand!». Det betyr at jo større avstand desto mer omsorg viser du. Mer på hodet kan ikke verden snues.

Knut Lindtner

Nå får dere lov av Covid-pampene å gi hverandre en klem. Men bare hvis du har blitt vaksinert – og ikke går for langt.

Av Fraser Myers.

Vaksinerte perseoner kan nå få lov til å klemme sine barnebarn når restriksjonene neste uke blir lettet på. Det bekrefter den medisinske sjefen.

Som en del av «vaksine-bonusen» vil personer som har tatt dette stikket få lov til å treffe uvaksinerte personer fra andre husholdninger, innendørs, og uten ansiktsmasker fra mandag 10. mai.

Dr Tony Holohan (@CMOIreland) | Twitter
dr. Tony Holohan

På fredag bekreftet markedsdirektør dr. Tony Holohan at dette betyr at besteforeldre igjen kan få lov til å gi sine barnebarn en klem.

Han sa: «Mennesker som er vaksinerte kan nå få lov til å treffe andre personer som ikke er vaksinerte, så lenge disse vaksinere kommer fra én husholdning, og er i lav-risiko-grupper.

Så dette er bonusen de får. Dette kan de få gjøre, uten å ta andre hensyn».

Når han blir spurt om dette vil gjøre en hel del mennesker lykkeligere, svare dr. Holohan:» Det håper jeg».

Du finner ikke noe bedre tegn på Storbritannias dystre tilstand enn argumentet om at britene kan få lov til å klemme hverandre igjen fra neste uke av.

Statsråd Michael Gove kunngjorde i The Andrew Marr Show på søndag at «intim kontakt» som klemming «igjen vil bli tillatt» i tillegg til lettelser på lockdown-restriksjoner.

Men 24 timer etter Goves muntre kunngjøring, begynte regjeringen å ro tilbake.

«Forsiktig kosing» er i orden, ifølge BBC-kilder. Men myndighetene er fortsatt bekymret for at publikum «vil gå for langt»

Ser vi klemme-orgier i horisonten?

Klemming av trær er tillatt

Forskere fra International Society for Research har også stått fram i media og advart om at selv om klemming vil bli tillatt, så trenger vi nye Covid-måter å klemme på.

Professor Catherine Noakes sa til BBC at hennes beste tips for «å klemme trygt fra neste uke» er:

«ikke klem for ofte, gjør det kort, prøv å unngå ansikt til ansikt … og til og med munnbind kan hjelpe»

Noen tror at å tillate publikum å klemme hverandre er et forferdelig feilgrep. Dr. Hilary Jones, som er Good Morning Britains faste lockdown-utskjeller har fordømt hvor hensynsløs denne klemmingen er. 

«Vi har fortsatt 2000 tilfeller vi vet om hver dag», advarte han i morges.

Null-Covids-advokat dr. Deepti Gurdasani sier det ikke bør være noen tiltak tilbake til normalen – og ingen klemming – før regjeringen har «kommet over det verste av pandemien», og fått smittetallene ned.

Men om ikke nå. så når?

De siste utbrudd-anslagene antyder at kun 0,08 prosent av befolkningen i England nå har hatt Covid.

Prosentandelen av Covid-tester i Storbritannia som viser seg å være positive er blant de laveste i verden.

Og så er det dette lille faktum at to tredeler av alle voksne har fått sin første dose av vaksinen, og en tredel har fått begge. 

De som er mest sårbare for denne sykdommen er for en stor del beskyttet.

Til og med de som har utarbeidet modeller tidligere i år og som har advart mot et blodbad i sommer med tusener av døde hver dag har gått med på at en tredje bølge av Covid er usannsynlig i Storbritannia.

Hvor i all verden er da faren ved å hygge seg med en klem?

De forskerne som går inn for fortsatte restriksjoner er ikke bare helt på jordet når det gjelder dagens data, men også med hvordan publikum nå forholder seg til pandemien.

Mange mennesker vil bli forbauset når de får vite at klemming fortsatt er mot reglene, spesielt siden britene med glede har truffet sine venner på puber og restauranter i en måned nå (selv om det kun har vært ute i kulden).

Når man ser på suksessen med vaksinasjonene, vil de fleste være enige med meningsmålingene som sier at de ikke lenger behøver å følge regjeringens regler.

Det som har blitt helt klart i de siste månedene er at det er et bestemt antall forskere og myndigheter  som går innfor restriksjoner på hverdagslivet på ubestemt tid – selv om det ikke lenger er noen trussel om alvorlige virus-utbrudd.

woman in white shirt carrying girl in blue shirt
Tvilsomme greier. Hold avstand, vis omsorg!

I de siste månedene nå har det vært færre dødsfall enn man naturlig kan regne med på denne tiden av året. Og allikevel er det uendelig snakk om å komme med flere restriksjoner, og å finne på flere regler.

En av de mest absurde påfunnene i det siste kom fra professor Dame Theresa Marteau, en behavior-forsker som sitter i SAGE. 

Sosial avstand og ansiktsmasker må bli «en arvelig del» av det å være en fotball-fan, argumenterer hun med.

Helsemeldinger til publikum, sier hun, må bli en del av spillet, akkurat som Black Lives Matter har vært. (Og vi vet jo hva fansen mener om det).

Så langt ser det ut til at regjeringen vil gå mot kravene om at vi skulle forlenge lockdowns, eller å gjøre klemming ulovlig. 

Men veien ut av lockdown går fortsatt vanvittig langsomt.

Og spørsmålet om hvor lange sosiale avstander skal forbli etter 21. juli gjenstår å svare på.

Vi må ikke glemme hvor uvanlig det er å la regjeringen diktere bestemmelsene om hvem vi kan og hvem ikke kan få klemme.

Men vi må være årvåkne rundt regjeringens og forskernes tilfeldige autoritet, og deres konstante forsøk på innskrenke våre intime liv.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Nathan Dumlao

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etterspørsel av Jod-tabletter.

Tromsø blir russisk atombombemål.

Forrige innlegg

Ukraina:

USA forlanger å få plyndre landet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.