POSTED IN Krig-fred, Russland, USA

Derfor er mange politikere i USA svært sinte.

Russland har vunnet.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina: Det er over. Putin har vunnet?

Av Paul Craig Roberts.

Victoria Nuland, den neokonservative krigshisseren som Det Hvite Hus, dumt nok, har  utnevnt til statssekretær i utenriksdepartementet, har kunngjort at Washington gir seg. Hun har bedt Kina bruke sin innflytelse overfor Russland for å redde Ukraina fra invasjon.

Hun anerkjenner det alle allerede har konkludert med, at USA og NATO mangler kapasitet.

At Washingtons nå overgir seg følger av at den ukrainske presidenten har bedt Washington slutte med sin «Russerne invaderer» – propaganda . Han mener det ikke var noen tegn til til at Russland forberedte en invasjon og at Washingtons retorikk var altfor provoserende.

Tyskland nekter Storbritannia å fly over deres områder for å levere våpen til Ukraina. Disse to NATO-landene har gjort kjent at de ikke vil sende tropper dersom NATO blir involvert i Ukraina.

Washington har derfor sett skriften på veggen.

Washingtons avslag på Russlands forslag om sikkerhet er en dårlig beslutning.

Victoria Nuland - Wikipedia
Victoria Nuland

De fleste landene mener at Washingtons avslag om å nekte å innrømme det russiske sikkerhetsbehovet som urimelig og farlig.

De mener også at Washingtons strategi om å bevæpne og trene opp ukrainerne og å provosere dem til et større angrep mot russerne i Donbass er mislykket. 

Ukraina vet at Russland ikke vil tillate noen betydelige tiltak i Donbass. Videre er Ukraina usikre på om de ville kunne slå hæren i Donbass , som antakelig er bevæpnet med nye russiske våpen.

Ukraina er klar over at Russland kan utslette deres styrker med konvensjonelle våpen uten å sende tropper over grensen.

Ukrainerne vet også at ingen vil komme til deres unnsetning. Til og med Pentagon har kunngjort at ingen tropper fra USA vil bli sendt til Ukraina.

red and white no smoking sign
USAs og Natos ekspansjon i Øst-Europa er nå stoppet. Derfor skriker politikere i USA og England seg hese og de store vestlige mediene prøver å omskrive ved å følge opp med historier om Russisk invasjon i Ukraina.

Det faktum at Washington offisielt har avslått Russlands forslag om sikkerhet betyr ingenting, Washington hadde ikke noen annet alternativ enn å gå med på det.

Russerne satte foten bestemt ned, slik de måtte gjøre. Og alle, inkludert Washington forstår at Ukraina aldri vil bli medlem at NATO.

Missilbasene til USA og NATO i Polen og Romania vil antakelig stille og rolig bli fjernet etter hvert.

Washington vil naturligvis fortsette å tordne og true, men de vil ikke være i stand til på noen måte å aksjonere. De diplomatiske russerne vil nok la Washington «redde ansikt» på en eller annen måte.

Alt som er nødvendig nå er at diplomatene russerne har rundt omkring vil stole på underskrevne dokumenter, og de russiske tilhengere av en hard linje forstår at Washingtons avslag på russernes forslag har blitt meningsløst, og at Putin har vunnet.

Verden har vennet seg til Russlands ubøyelige krav og at deres militære overlegenhet er støttet av Kina.

Når vi ser Russlands selvsikkerhet, så venter jeg at Washington nå trekker inn hornene og heller vil gå inn for mer samarbeid og en fredelig innstilling.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Attentie Attentie

Redaksjonen har lagt til bilder m/kommentarer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Washington gir seg»
  Jaha – hva betyr det da?
  Synes det er ett pussig tidspunkt å si at Russland har vunnet. De som har fulgt med på våpenkappløpet vet at Russland har vunnet det, og dermed hadde vinner posisjon allerede før Putin kom med kravene.
  At Washington gir seg er bare en uttalelse. Ikke før den blir konkretisert med Amerikansk og Natos tilbaketrekning i øst Europa er noen seier for Russland realisert.
  Fortsatt lider Ukraina under ett junta styre som er lojal mot de originale kuppmakerne i USA. Fortsatt er det borgerkrig i Landet og de Russiske regioner er under angrep.
  At stater skulle kunne velge selv hvorvidt de vil være med i Nato eller ikke, er en frihet som ikke skulle kunne gies til Junta regimer, for de har ikke noen legitim folkevalgt regjering.
  Det er altfor lite skrevet om hvordan Kuppmakerne begikk utrenskninger etter kuppet i 2014 og hvordan det gikk utover de Russisk vennlige partiene. Dette har sørget for at til tross for at de har avholdt såkalte demokratiske valg er de ikke verdt noe.
  Imellomtida kaller de Putin og Lukashenko diktatorer.

  Svar
 • Interessant er det at Huawei har saksøkt den svenske staten og Ericksson for å ha monopolavtaler seg imellom.
  Det interessante er at om Erickssons monopol brytes,da åpnes det opp for at Erickssons avtaler med 184 suverene stater brytes.
  Da om det skjer,da brytes det som styrer tele com ned i småbiter.
  Rart ikke de ALTseende har fått med seg det.

  Svar
 • Verden er gjeldshandikappet.Det blir vanskelig for bankene å starte nye våpenkappløp eller kriger,det er en av årsakene.
  Det vi ser er at penger sluses inn i Ukraina for så å vaskes rene før de kanaliseres til de i pyramiden som har fått løfter om penger,m.a.o egennyttige krefter spiller som før med de siste pengene de kan klore ut av ett korrumpert system.

  Svar
 • Wasan Totland
  6 februar 2022 17:30

  Da er det bare å vente på USA false flag aksjonen.

  Svar
 • Kina og Russland har inngått ein 30-årig gassavtale og skal betale med EURO !

  USA har drukna Europa og den halvdaude Euro’en med med påtvungne sanksjonar mot Russland.
  No blir dei hengde opp til tørk, redda av Kina og Russland.
  USA har tapt Europa, og etter kvart dollaren også.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Mats Kvaløy-Bjørbekk:

Bjørn Dæhlie har gjennom heile livet nytt enormt godt av statens skattekroner og tusenvis av menneskers frivillige innsats, ja, kanskje meir enn dei fleste av oss.»

Previous Post

Hvor er sosialistene og kommunistene?

Er opprøret i Canada starten på noe langt større?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.