POSTED IN Kina, Sanksjoner, USA

De ligger i grus:

Alle USAs tekniske sanksjoner mot Kina.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kinas Huawei AI Chips-teknologi signaliserer kollaps av USAs strategi. Kinas epoke med «Big AI»?

Av Karsten Riise

Etter suksessen deres med Kirin 9000s smarttelefonbrikke, forventet jeg at Huawei skulle lage AI-brikker med den samme teknologien. Og det er nettopp det Huawei kunngjør nå.

Og mye mer.

Huawei vil ikke bare lage avanserte AI-brikker i strid med amerikanske tekniske sanksjoner, Huawei vil også bygge store datamaskiner og drive AI-skydatasentre i stor skala.

Huawei kunngjør at æraen med stor AI også har kommet for Kina . Huawei snakker om å utvikle og implementere både programvare og maskinvare for LLM (Large Language Models), som er hovedtypen av modeller for implementering av AI. 

Huawei lager allerede smarttelefoner, trådløse 5G-telekombasestasjoner, PC-er og operativsystemer, viktige teknologifelt der driver store amerikanske teknologiselskaper som Apple, Microsoft og INTEL.

Huawei legger nå til nye store forretningsområder, inkludert AI-brikkedesign, felt som er domenet til andre amerikanske teknologigiganter NVIDIA og AMD.

Ved å legge til AI skydatasentre, går Huawei inn i andre store forretningsområder som opererer Microsoft, Amazon, Oracle og IBM. Det er allerede en enorm palett dekket av Huawei. Men enda mer enn det. Huawei kunngjør at de vil åpne et nytt forretningsfelt der Huawei vil jobbe med selskaper for å utvikle og kjøre store AI-modeller for deres spesifikke behov med deres spesifikke big data. Å ha en stor verktøykasse med generelt brukbare AI-systemer og tilpasse disse til behovene til spesifikke kunder er nettopp noe IBM også spesialiserer seg på.

Alle amerikanske tekniske sanksjoner mot Kina er i grus nå.

Er det slik USAs sanksjonspolitikk overfor Kina ender?

Og det er et ekstra spark i ansiktet til USA at denne fullstendige kinesiske overtredelsen av alle amerikanske tekniske sanksjoner kunngjøres av Huawei, som er hundre ganger sanksjonert av USA, og gjennom M eng Wanzhou , Huaweis finansdirektør som var ulovlig arrestert på falske amerikanske ordrer i Canada. Se dette .

Det ser ut til at amerikanske tekniske sanksjoner smuldrer opp raskere enn noen (inkludert meg selv) hadde forventet.

Huawei er klart utpekt av Kina som et om ikke det ledende selskapet for å oppnå Kinas ambisiøse mål innen AI og teknologi.

I stedet for å bli ødelagt av sanksjoner slik USA ønsket, har Huawei blitt mye sterkere ved å overvinne amerikanske sanksjoner.

Huawei er i ferd med å bli en enestående global IT- og teknologigigant på mange måter større enn IBM, INTEL og Apple ved å kombinere alt de gjør i ett megateknologiselskap som støttes og ledes strategisk av den kinesiske regjeringen.

Velkommen til Huawei-World.

De strategiske konsekvensene er enorme på global skala. Kina er allerede den ledende industri- og handelsmakten i verden. Kina har verdens største økonomi målt i kjøpekraftsparitet (PPP), langt større enn USA.

Kina har de siste årene også blitt den ledende forskningsmakten i verden, og har også overgått USA med en betydelig margin. Kina har også allerede den største marinen i verden. Med en fortsatt vekstfordel i forhold til USA på 3,5 % i årlig BNP, vil Kina passere USAs BNP om et tiår, innen 2033.

Og nå, med sammenbruddet av amerikanske teknologisanksjoner, har USA ikke noe håp om å hindre Kina fra å bli verdens ledende makt i alt – teknologi, økonomi, handel, industri, diplomati og militær.

Karsten Riise er en Master of Science (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Forsidebilde: Brad Barmore

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Jeg har tro på samtalen-menneske til menneske! Dette er ikke menneskevennlig eller fremskrittsvennlig! Vi må gå på besøk i hverandres sjel for så og mulig oppleve ukjente landskaper sammen. Hva f.. skal jeg få ut av en maskin med bare 0-1 brytere? Det er tragikomisk og se roboter, de skal etterligne menneskelig bevegelse? Det blir aldri vakkert! Dette er og blir et stort tilbakeskritt for menneskeheten! Filmen Matrix var altså ikke fiction, men en dokumentar! Jeg så trilogien i sin helhet, noe jeg anbefaler!

    Svar
    • Husk Harrari. «Humans are hackable creatures». Med C19 «vaksinen er det nok allerede blitt virkelighet. Mennesker heleid av BG som eier patentet.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derimot.no våget der jeg skuffet.

På tide å gjengi virkeligheten som den er.

Forrige innlegg

Kortnyheter fra hele verden:

Biden risikerer 25 års fengsel, Kinas chip-industri er svært avansert osv.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.