POSTED IN Krig-fred, Økonomi

De folkevalgte i USA er godt «smurt» av krigsindustrien.

Ai, ai, her skal det kriges!

5 kommentarer

Hvis vi hopper over alle store og og svulstige formuleringer – slik våre politikere er flinke å omgi seg med for å få gjennom viljen sin – da sitter vi igjen med følgene formulering for innholdet i artikkelen under: Vi vil ha mer krig og regningen sendes til befolkningen!

WW1 Heritage / Does it Matter? - 14-18 NOW
Slik ser resultatet ut av donorenes virksomhet. Både legemiddelindustrien og krigindustrien tjener på dette.

De som står bak dette er de som med fine ord kalles «donorer» som om de i humanismens navn gir organer til noen som er alvorlig syke. Donorene har sine folk i kontorer og ganger i USAs to nasjonalforsamlinger gjennom godt betalte folk som er flinke å bestikke og overtale. De kalles «lobbyister». Ingen vanlige mennesker har råd til slike «smørere» for de må være utstyrt med økonomiske fullmakter til store utbetalinger, altså smøremidler til alle representanter som velger å følge dere «søte og velsmurte» råd.

Kan de være en overraskelse at donorene er slike organisasjoner som legemiddelindustrien, forsikringsbransjen og krigsindustrien? Det de smører er en glatt politikk som fører til mer død og krig.

Knut Lindtner
Redaktør

Representantenes hus, Senatet godtar påplussing av 45 milliarder dollar til Bidens 2023 militærbudsjettforslag.

av Dave DeCamp

«Huset» og senatet har blitt enige om å øke 2023 National Defense Authorization Act (NDAA) med 45 milliarder dollar mer enn president Biden ba om, rapporterte POLITICO onsdag.

Økningen på 45 milliarder dollar ble avtalt av komiteene for væpnede tjenester i «Huset» og Senatet, men andre detaljer om NDAA er fortsatt under ferdigstillelse. Økningen de to organene ble enige om bringer regningen opp i 847 milliarder dollar.

Inkludert programmer utenfor jurisdiksjonen til «Huset» and Senate Armed Service Committees, vil NDAA nå 858 milliarder dollar.

Denne oversikten forteller mer enn svulstige ord om frihet og demokrati.

Når behandlingen av saken er ferdig, vil det være andre året på rad at kongressen øker president Bidens budsjettforslag betydelig. I fjor ba presidenten om 753 milliarder dollar, men fikk en NDAA verdt rundt 778 milliarder dollar.

POLITICO-rapporten sa at lederne av Senatets og Husets væpnede tjenester i stor grad har vært enige om lovforslaget og har overlevert det til kongressledelsen.

Kongressen ønsker å få NDAA inn i «Huset» for en avstemning allerede neste uke. Når det er godkjent av «Huset», vil det gå til senatet og deretter gå til president Bidens skrivebord for å få sin signatur.

I løpet av de siste månedene har lovgivere forsøkt å takle endringer i utgiftsloven som ville gi Taiwan enestående militærhjelp, men innholdet og endringene som er inkludert i NDAA er ennå ikke klare.

En plan rapportert av The Washington Post vil gi Taiwan 3 milliarder dollar årlig i minst fem år. Hvis Taiwan-hjelpen ikke er inkludert i NDAA, kan Det hvite hus be Kongressen om å godkjenne Taiwan-hjelpen som nødfond, som er det som har blitt gjort for Ukraina.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 199 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  2 desember 2022 10:37

  Finland er like gode kundar i USA sine våpensmier som Noreg er. Begge land auser ut milliardar på F-35.

  I november vil Finland i tillegg kjøpa USA-krigsskrammel, rakettar, for om lag 1 200 millionar dollar. Finnane må ha god råd.

  I Noreg er det Raudt som krev det største militærbudsjettet. Våpenlobbyen kan lena seg tilbake og overlata jobben til raddisane.

  Svar
  • rt.com/news/567468-germany-f34-procurement-nuclear/
   1 Dec, 2022 10:13
   Scholz explains need for US warplanes
   Buying F-35 fighter jets will allow Berlin keep up with NATO’s nuclear deterrence scheme, the chancellor said Scholz explains need for US warplanes

   Det har jeg sagt helt siden den gjennomkorrupte Espen Barth Eide sørget for å binde norge til å kjøpe vanvittig mange av disse vanvittig dyre BOMBEflyene: Det eneste de er egnet til, og tiltenkt, er å fly bomber til Russland – fortrinnsvis taktiske atombomber.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    3 desember 2022 10:24

    Mykje talar for at du har rett. F-35 har ikkje noko med forsvar å gjera.

    Finn fram kartet. USA har no pressa F-35 på 15-17 land, frå Australia, Japan, Singapore i søraust til Noreg, Danmark og Finland i nordvest. I midten er Sveits, Belgia og Tyskland med på F-35-laget.

    Alt ligg til rette for eit samordna åtak på Russland.

    Me kunne ha valt annleis.

    Svar
 • Godt kommentert. Norge har Europas mest nasjonalistiske venstreside og det kommer militærbudsjettet tilgode.

  Svar
 • 😉 Vi kan le.
  – Hadde det ikke vært så dobbeltmoralskt , kvalmende. Og at en norsk puddel med klamme hender sitter med våpenstyringen i Nato; – etter å ha vist at han hopper bare bakmennene knipser.
  Hva gjør vårt media? Ingen fare. De er tydligvis lobotomert.

  ‘Det virker utopisk, men er det likevel mulig at Russland kan komme tilbake som et sivilisert land?’
  finansavisen.no/lordag/bokanmeldelser/2022/12/02/7965024/bokanmeldelse-leonid-ragozin-og-sten-inge-jorgensen-har-skrevet-en-europeiske-tragedie

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  ‘- Kina deler ikke våre verdier. De tror ikke på demokrati, ytringsfrihet og mediefrihet. De tvinger naboer og truer Taiwan’, – sier Stoltenberg’,
  vg.no/nyheter/utenriks/i/7KWAP9/jens-avviser-erna-kritikk-har-bred-stoette-for-nato-opptrapping

  ‘Samtidig som 22. juli-terroren rammet Norge var jo Libya-krigen i full gang, en krig Jens Stoltenberg, med en kupplignende manøver i regjeringsapparatet, kastet Norge inn i mars 2011. Norske jagerfly leverte et avgjørende bidrag til at Libya gikk i oppløsning og et stort antall mennesker ble drept. I dag herjes Libya av vold og kaos, og har opplevd et drastisk fall i levekår for befolkningen.
  Nå går Stoltenberg ut og nærmest forskutterer at både Ukraina og Georgia skal tas opp som medlemmer i nær fremtid ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/07/pressen-hyller-natos-solskjaer/

  Et Russland som har erklært at de IKKE vil bruke atomvåpen som førsteanslag.:

  ‘SC-8-raketten er mobil, vanskelig å oppdage, har kjernefysisk evne, reduserer varslingstiden og kan nå europeiske byer.
  Og dermed reduserer Russland terskelen for bruk av atomvåpen, sier Stoltenberg i intervjuet med DPA. ‘
  vg.no/nyheter/utenriks/i/zLoror/nato-sjef-stoltenberg-advarer-putin-siste-sjanse?utm_content=row-7&utm_source=vgfront

  Et USA/Nato som har erklært at de VIL kunne bruke atomvåpen som et førsteanslag og har brukt det over sivile byer tidligere.:

  / USS George Washington var bevæpnet med 16 slike Polaris-missiler. Hver av dem med en sprengkraft tilsvarende 40 Hirsohima-bomber – og de kunne avfyres fra havdypet fra hvor som helst i verden. /
  https://www.nettavisen.no/livsstil/uss-pennsylvania-kan-utslette-hele-kontinent/3423252597.html

  Siden 1980 har USA intervenert i fjorten muslimske land, i verste fall invadert eller bombet dem. De er (i kronologisk rekkefølge) Iran, Libya, Libanon, Kuwait, Irak, Somalia, Bosnia, Saudi-Arabia, Afghanistan, Sudan, Kosovo, Jemen, Pakistan og nå Syria.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Nå reagerer 5 storaviser – endelig:

Slipp Assange fri! Publisering er ingen forbrytelse.

Previous Post

En slutt på USAs hegemoni?

Vladimir Putins visjon om en multipolar verden

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.