POSTED IN Demokrati, Virkelighetsforståelse

Dan Odfjell:

Norge trenger en ærlig nasjonalistisk politikk.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Er politikernes karriereplanlegging blitt tidens uting?

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Bernt Daniel Odfjell er en norsk skipsreder og vinprodusent. Han var styreleder i det børsnoterte selskapet Odfjell SE inntil mai 2010 og er største aksjonær i Rederiet Odfjell AS, et privat familie-eiet aksjeselskap. Wikipedia

Før dagens tema, må jeg først fortelle, at jeg for første gang besøkte nettavisen derimot.no og leste redaktør Knut Lindtners selv-erklæring om hans tidligere ståsted som kommunist. Det er han ikke lenger, og han er velsignet klar når han erklærer at kampen for demokrati er fundamental, at uten full åpenhet og tilgang til relevant informasjon kan ikke demokratiet fungere. Hjertens enig her.  Det betyr at vi begge er «protestanter» til dagens manglende demokrati, og kan kjempe for forandring sammen, min invitasjon.

Jeg publiserte nettopp 2/10/23 på nettstedet Spikers Corner innlegget «Norge trenger ærlig nasjonalistisk, ikke globalistisk, politikk.» For vi synes enige i at det arbeidende mennesket er selve vårt felles samfunnsgrunnlag, ikke skulkernes. De skaper ikke verdiene og fortjener knapt sympati i det hele tatt, enten de er etniske norske eller fremmede. Lindtner er sannsynligvis ateist, det kan jeg godt forholde meg til, selv om jeg er kristen. For vi er enige om det ønskede, norske felleskapet, ikke EU, slik jeg leser ham. 

Det tvangspregede sovjetiske systemet er erstattet av «det russiske» under ledelse av Vladimir Putin, som inkluderer kristendom, som tidligere var strengt forbudt, og måtte fungere i det skjulte. Og bare for å ha sagt det, jeg ser absolutt på USA´s imperialisme som forfeilet og passé, ikke minst med tanke på Ukraina. Jeg er sterk motstander av Ukraina-krigen som er særs dårlig opplyst i Norge, som forfeilet heier på Jens Stoltenberg, tidligere en arg Nato-motstander, forstå det hele den som kan. Men dessverre, Jonas Gahr Støre er også en nikkedukke under det korrupte Biden-regimet. Dette har gjort Norge, med nærmere 100 milliarder i støtte til Ukraina i kamp mot Russland – kampvåpen inkludert – til en krigsdeltager mot vår store nabo i nord, som vi tidligere har kunnet samarbeide med. At Russland synes å vinne bakkekrigen, ser det ikke ut til at vår nåværende statsminister i sitt overmot engang kan tenke seg.

Hele denne situasjonen vil jeg gjerne diskutere med Hr Lindtner neste gang jeg er i Bergen, inkludert det at norske riksmedier synes kommet ut på feil side. Dersom Russland vinner i Ukraina, har det store implikasjoner for EU og den vestlige verden. Slik kan vi godt si at Norge lever i farlige og utfordrende tider. Holder norske riksmedier med Biden-regimet, betyr det nemlig at også våre topp-politikere gjør det. De er jo betalt og nær på samme lag i alt. Og det igjen betyr at både Stoltenberg og parkameraten Gahr Støre nå er blitt til en uheldig belastning for Norge vis-a-vis Russland. De to Ap-kameratene har jo tidligere vist seg USA underdanige, i 2011 ved raskt – og med våre kampflys villige og barbariske innsats –  å bombe Libya nær tilbake til steinalderen;  Den gang det mest lovende fremgangsrike afrikanske landet under Muammar al Gaddafi – som plent nektet å la seg underordne USA, tenk det. Hva vi nå ser, er at verden stort sett har fått mer enn nok av USAs imperialistiske ledelse, men det har tydeligvis ikke Norge.

Broiler er en hurtigvoksende kylling som er industrielt fremavlet for kjøttets skyld. (Wikipedia) Begrepet brukes også i overført betydning i dag om politikere og det er lett å forstå hvorfor.

Så dagens overskrift; broiler-preget* karriereplanlegging, godt betalt på folkets bekostning. Tidligere var ikke dette politikeres målsetting, men heller en langt mer ærlig og økt-preget individuell innsats, et nært kall for en samfunnsmessig forandring ut fra ideologiske oppfatninger, ikke en kollektiv-masse-levevei, slik det konformt synes blitt. Stortinget var stedet for livlig debatt, nå får folk knapt føle eller se våre representanters deltagelse, for politiker-klassen har gjort seg skjermet og knapt offentlig tilstedeværende, og verst, fornyelse og nytt blod er uønsket, ingen forstyrrelser her, takk. Det politiske og offentlige ord-skiftet er ikke det minste spontant lenger, alt bevisst dempet og politisk korrekt for å holde folket nede og passivt. Det levende, livlige ordskiftet som engasjerer til offentlig debatt, det kveles bevisst, nå er det søvndyssende, innpakkede tirader som tjener våre topp politikere, mer opptatt av utenriks- enn innenriks-arbeide.

Og da gir svaret seg selv, innenriks å arbeide for folk flest, er det givende og vårt viktigste, men det lønner seg knapt for topp politikerne. De ønsker seg eksponering blant de verdensledende og berømte, og ved å forholde seg til utenlandske autoriteter. I prosessen gir de Norge fra oss, billig strøm og milliarder til EU, WEF (World Economic Forum), WHO og det korrupte FN. De flyr og bor på første klasse og skyr ikke hva det koster, pytt pytt, det betaler folket, som uansett ingenting forstår. Dette siste er faktisk ønsket, de høytflyvende påminner oss om Ikaros som, ifølge den greske mytologien, i sitt overmot fløy for nær solen slik at voksen som festet vingene smeltet, med  det resultat at vingene falt av, Ikaros stupte mot jorden og sin tilintetgjørelse. Etter 1970 og olje-bonanzaen er vår etniske befolkning ekstra fordummet, slik som i Sverige, og snart er Norge akkurat like ille ute. Skylden har våre politikere og deres mange betalte medhjelpere med NRK og riksmediene i spissen, som regelmessig og bevisst tildekker sannheten, for å fremme og pusse på sin egen kortsiktige fasade, egen makt og lønnsomme karrierer. Usselt løgnaktig kryp.

* kunstig fremdrevet politiker 

Forsidebilde: Michael Fousert

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  5 oktober 2023 7:01

  Takk for et viktig innlegg i samfunnsdebatten ! Bifalles !

  Svar
 • En riktig opprivende og hjerteskjærende skandale ville hjelpe, f.eks. å vise at Stoltenberg var høyst involvert i Utøya-massakren.
  «… før DE begynte skytingen», sa han i en forsnakkelse, men media fikset setningen kjapt til «før skytingen begynte.»
  Og yndlingen Eskil Pedersen kom så beleilig fra det i live mens FLERE våpen fyrte av samtidig og ingen ungdommer på øya fikk kontakt med hjelp, på grunn av teknisk feil. Ole Dammegård har kastet lys på denne falsk-flagg-aksjonen, like lite troverdig som 9/11 for den som for lengst har skjønt at media er i globalistenes lomme. Frimurer ABB var ikke alene.
  Hvorfor? Kanskje bare for å skape en illusjon av at det vrimler av nazister i landet? Så Støre og hans like kan bable om «tankegods». «Kringsatt av fiender», ja visst, og de innehar ledende stillinger i landet. Norske eller utenlandske menneskeliv betyr lite eller ingenting for Stoltenbergene, det beviser de jo i vilden sky; søsteren tar seg av folkehelsa. Sikkert og effektivt.
  Eller helst FLERE riktig rystende bevis på at de folkevalgte er utro tjenere. Det burde allerede være åpenbart hvor alt fra snusk med bo- og reiseregninger til Solberg og Huitfeldts ektemenn og til regelrett aktiv deltagelse i folkemordet som pågår, hele veien opp til kongehuset og YGL-prinsen. Noe så graverende at tilliten bryter fullstendig sammen og alle globalt orienterte WEF-lojale går ut av bildet, helst med håndjern.

  Svar
  • Status quo er simpelthen et resultat av statlig, mental massering over generasjoner for å frembringe en ønsket og VILLET – total kognitiv dissonans blant ‘almuen’ – hovedsaklig v.h.a. ‘splitt & hersk’ taktikk, samt ikke å forglemme – lærdommen fra Romerriket; ‘Panem et Circences’ – a.k.a. ‘Brød & Sirkus’.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 oktober 2023 9:04

  Forfriskande tankar frå Odfjell! Sunn nasjonalisme er betre enn sjuk globalisme.

  Dagens politikarar omgjev seg med for mange kommunikasjons-ekpertar. Då går det gale.

  Svar
 • »Norge trenger ærlig nasjonalistisk, ikke globalistisk, politikk»

  Mer konsist kan det neppe sammenfattes!

  OBS! Re. »religion»:
  Carnival Corporation & Plc’s »Queen Mary II» har kapasitet til å huse 2.691 passasjerer + 1.253 offiserer/mannskap.

  Noah’s »Ark» skal [etter sigende] ha hatt kapasitet til å huse 7.700.000 [Millioner] dyrearter (i tillegg til assortert »proviant» (???) og vann for disse – tilstrekkelig for flere måneder). Now YOU do the math! . . .

  Svar
 • Rolf Galgerud
  5 oktober 2023 18:06

  Det er fint at det kommer fram forskjellige synspunkter fra forskjellige ståsted, men det endre ikke det fundamentale; det er systemet – det kapitalistiske – som skaper imperialismen og det klarer man ikke å kvitte seg med ved moralske pekefingre, systemet må endres. Jeg leser: «…. jeg ser absolutt på USA´s imperialisme som forfeilet og passé,». Mitt spørsmål blir da; når har den vært på sin plass? -grei og akseptabel?

  Jeg ser også at forfatteren utilsiktet avslører hvordan han har vært offer for medias omfattende antikommunisme. Han skriver; «Det tvangspregede sovjetiske systemet er erstattet av «det russiske» under ledelse av Vladimir Putin, som inkluderer kristendom, som tidligere var strengt forbudt, og måtte fungere i det skjulte.» Jeg har personlig møtt både prester og biskoper fra den russisk/ortodokse kirke i 1970-åra. Disse fungerte i samfundet og var lønnet av staten, men de hadde ingen formell plass i det politiske liv.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   6 oktober 2023 9:36

   Takk for nyttig korreksjon til vår vanlege vankunne om Russland. Fyrstehands opplysningar om den russiske kyrkja på 1970-talet var svært interessante.

   Svar
 • »Ehh,…weapons,… ehhh,… ehhh,… they are the way to peace!» . . . .

  https://twitter.com/i/status/1709970986869702941

  Svar
  • E.K.

   ;-)

   Enten er Stoltenberg blitt dement som Biden, – eller så har han snusa . (Igjen. )

   Svar
   • Han bunkrer nok snø hver gang han besøker kompisen i Kiev . . . (Og går på grønt når han kommer hjem til kongleriket, slasken!)

 • Prisverdig når noen setter ord på ens tanker. Takk, Dan. Meget bra !

  Svar
 • Spot on Oddfjell. Jeg satt i bilen under jobben i dag og gjorde meg lignende tanker. De uinteligente politikerne som eksisterer kun for seg selv. Uten yrkeserfaring, broilet frem fra elevrådsformenn i skolen til «toppolitikere» på tinget. Det topptunge byråkratiet. Den nye «adelen» i landet. Vi har dobbelt så mange av dem som søta bror med dobbelt så mange innbygere. De er blitt maktsyke og slipper og bli «valgt» av folket. Kan ikke sparkes. Gode lønninger og pensjonsordninger. De gjør livet surt for skapende samfunnsborgere. Da jeg vokste opp etter krigen var de alle til for å tjene folket. Nå er vi til for dem!? Skatt betaler jeg ikke lenger med glede! Jeg opplevde bedriftsledere som tok samfunnsansvar og tilrettela for arbeidsfolket. Ingen blir «rik» uten og ha folk som arbeider for seg. Jo, du kan spille på børsen, og har du innside info som Erna om at det ville bli massesalg av vaksiner om et år. Ja, da er det bare å kjøpe aksjer som f… i et legemiddelkonsern. Bill Gates ble tyve ganger «rikere» på den handelen! Og flere med han som fikk samme info som Erna. Aksjespill er ikkeskapende virksomhet! Renteøkonomi ødelegger systemet. Vill vekst = kreft. Men… så lenge det finnes folk som vil bli soldater og er villig til å drepe et medmenneske-så er krig mulig. Så lenge det finnes grådige mennesker så vil arbeidsfolk bli utnyttet. Så lenge det finnes feiginger er det rom for despoter. Hvis ingen lar seg terrorisere , har tyrannen ingen makt. Porno, droger pedofili, coca cola eksisterer kun fordi det finnes et marked.
  « Menneske erkjenn deg selv!» står det visstnok over inngangen til tempelet i Delfi. Så spør jeg meg selv hver dag. Er jeg til salgs?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 oktober 2023 22:22

  Sidan Odfjell nemner NRK:

  Nytt lågmål frå Nato-NRK Dagsrevyen i dag. Eit kort Putin-innslag frå talen i Sochi vert avslutta med ein kommentar: «absurd». NRK tek ikkje sjansen på å overlata til sjåarane å vurdera innhaldet i Putin sin tale.

  Me får ikkje namn på kommentatoren, men røysta er ei kjend NRK-røyst.

  Utanfor Marienlyst ser folk annleis på det. Dekan ved det største universitetet i Australia greier å gi ein sakleg kommentar:

  https://sputnikglobe.com/20231005/putins-valdai-speech-multipolar-future-has-arrived-and-russia-is-here-to-stay-1113965925.html

  Svar
 • Kjetil Mæland
  6 oktober 2023 15:33

  Innertier. Takk for at du skriver det som mange tenker. Uheldig utvikling for demokratiet slik våre folkevalgte holder på som viser liten respekt for folket.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Seymour Hersh intervjues:

Hemmelig USA-gruppe i januar 2022: Vi sprenger ledningen!

Forrige innlegg

Var det fordi han var imot misbruket av vaksinene?

Oppfinneren av mRNA-teknologien fikk ikke nobelprisen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.