POSTED IN Norsk politikk

Dagens Norge:

Tenker du selv er du farlig.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Middelmådighetenes diktatur

Av Jan Hårstad

Jens Bjørneboe skrev  til en italiensk teatermann som hadde tenkt å slå seg ned i Norge: Du må være klar over at du kommet til et middelmådighetenes diktatur.

Faktisk har dette diktaturet blitt verre det siste året. For hva kjennetegner middelmådighet?  Redselen for å stå aleine, redselen for ikke å mene akkurat det samme som alle andre.

Norgesdemokratene fikk ny ledelse og mange satte sitt håp til at her kom det et nytt parti med selvstendige meninger, noe som kommentarfeltene hadde etterspurt i årevis.

Når vi så tar oss inn på det nyskrevne programmet for 21-25 leser vi til vår forskrekkelse at partiet skriver om Nato og forsvaret som om det var Moxnes i Rødt som var forfatteren. Norgesdemokratene er Nato-frelste de også. Nå finnes det knapt et parti i Norge som ikke har et religiøst forhold til Nato. 

«Medlemskapet i Nato er en bærende forutsetning for avskrekking og respons.-

Vi skal ha en troverdig evne og kapasitet som vertsnasjon for å kunne ta imot 

Allierte styrker for hurtig forsterkning av forsvaret.»

Ellers meldes det at forsvaret skal kraftig opprustes uten at det er angitt prosenttall av BNP som Document virker for.

Noen tror at krig og opprustning løser alle problemer

Heller ikke Norgesdemokratene har oppdaget at Norway allerede er militært okkupert av USA på lik linje med stater som Tyskland, England og Italia. Det står ikke en linje om gamle saker som radar og spionbaser og forhåndslagring som har pågått i snart femti år. Dusinvis av bøker.

Heller ikke har man oppdaget at USAs verdenshegemoni krigsprosjekt fra 9/11 på Manhatten har slaktet ned rundt 4,5 millioner mennesker i utallige kriger verden rundt. Og det som står på dagsorden for de samme er krigene mot russland og Kina som innebærer at folk og arbeiderklasse  i hele Nato-sonen skal betale for de ved dramatisk senket levestandard. Ikke bare det: gammeldags ytringsfrihet skal vekk og orwellske politistater skal bygges. Høyst sannsynlig vil unntakstilstander også komme.

Forut for Ukrainakrigen i februar 2022 var det mange folk på Document som var på søk etter nye innsikter og kunnskap. Jeg var aktiv der med den tanke at det absolutt er mulig å utvikle Document til et senter for politisk debatt i Norge. 

Men det som skjedde ved Ukrainakrigen er at webben raskt fant tilbake til steinhard Nato-ortodoksi hvor verden var truet av det «revansjistiske» Russland og det fæle Kina. USA var i hendene på venstreekstremister og Høyreregjeringen i Israel var truet av «venstremobb». Det rene dill dall holom på alle bauer og kanter. Steiro fikk rollen som geopolitisk Nato-orakel. Han kunne bare to ord: USA og Nato.

Men det vrimler jo av andre journalister på Document. Geir Furuseth er en av de edru. Men ingen kommer med et kny om at Rustad-Steiro linja er nærmest amatørmessig lesning av verdenspolitikken. Alle holder kjeft og vil åpenbart at middelmådighetenes diktatur også skal herske på Document. Erling har trukket seg tilbake med fotballen.

Det fortoner seg som om verken Norgesdemokratene og Document har oppdaget utvikllingen i det USA okkuperte Tyskland. Folk går under parolen «AMI GO HOME» Og det forhatte Alternative für deutschland er nå Tyskland nest største parti med 17% oppslutning og opptil 30% i visse regioner av østlige Tyskland.

Har ikke det Nato-frelste Norgesdemokratene oppdaget dette? Både Norge og Tyskland er jo modell- Nato vasallstater.

Det samlede Nato – krigsNorge, bereder folket i Norge på en stor tragedie. Med middelmådighetenes diktatur er dette uunngåelig. Å tenke selv er på linje med en krigsforbytelse og standrett blir ikke utenkelig.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  20 mai 2023 9:08

  De verste krigshisserne på iNyheter sine kommentarfelt beskylder sine meningsmotstandere for å være landssvikere.
  Det er flere år siden USA planla å få i gang en stor krig i Europa, og når begge sider er tilstrekkelig svekket så vil yankee ne komme og overta på sjarmøretappen. Det var også en del av planen at de som ikke vil ha noen krig skal være fritt vilt.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 mai 2023 9:13

  Det gjer ikkje noko at Hårstad gjev opp Document.no so lenge han skriv på Derimot.no. Hald fram med det! Artiklane frå Hårstad er alltid nyttige.

  Svar
 • Kjell Aasen
  20 mai 2023 10:28

  Jens – da han dro ble middelmådighetene politikk opphøyd til religion.

  Svar
 • Takk, Hårstad!
  Middelmådighet er det rette ordet, veldig skuffende å se så lite ryggrad.
  Nedslående hvor lett nyoppdikta og stigmatiserende begrep fenger, som «putinist», «trumpist», eller man er «fornekter» eller lider av en «-fobi» bare for å ikke jatte med de politisk korrekte, klima er ikke oppe til debatt, ferdig debattert, sannhetsministeriet sier at vi dør om ti år. Å ha innvendinger fører lett til karakterdrap. Folkehelseinstituttet har så mye blod på hendene at det renner, og Aavitsland håner de skadede. Politikk og kongehus er lojale til WEF og NWO! Nisselandet reagerer vel også når krybba går tom.
  En av Jantelovene er så vidt jeg husker:
  «Du skal ikke tro du ER noe.»

  Svar
  • De få som klarer å tenke selv må lære av nazionistenes bruk av skjellsord, og ta igjen med samme mynt. Slå tilbake med å bruke treffende, ettord krakteristikker mot dem. Ikke være så forbanna snille mot dritsekkene!

   Svar
 • «Å tenke selv er nærmest forbrytersk i dagens situasjon.»

  Det er ikke ‘nærmest forbrytersk’.
  Det ER forbrytersk og forbundet med bøter og fengselstraff om man vil vite og undersøke/diskutere, istedet for å tro på konstruerte myter.
  ( Kanskje , foreløpig, ikke i Norge. Men i en del andre vestlige land. )

  Svar
 • Skulle gjerne sett at Geir Furuseth kom hit til fordel for Document innen det ‘mediehuset’ klapper sammen.

  Svar
 • Norgesdemokratene er detr eneste partiet som har et standpunkt mot våpen til UKRAINA. Vi ser, som artikkel forfatteren, at det er etr problem. Jeg er NATO offiser men er kritisk til NATO etter KaldKrig. Jeg tror at US er ansvarlig for denne krisen men når den har utviklet seg, er Russland et farligere land enn det var. Derfor vanskelig nå å gå ut av NATO.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   20 mai 2023 20:10

   Sei opp Nato-jobben før det er for seint!

   Svar
   • Du kan prikkke bjørnen bare så mange ganger på ryggen før den snur seg og angriper.

 • Jan Hårstad
  20 mai 2023 18:26

  DAG: når det samlede G-7, det er de imperialistiske metropolene i verden: Frankfurt,Paris,Tokio,
  New York ,Roma og london kommer sammen og vedtar hardere sanksjoner mot Russland.
  De vedtar økt militær understøttelse.
  De vedtar utdanning av kampflyvere og tankkommandanter.
  De vedtar bidrag med F-16.
  Og deres tenketanker har siden 2019 fremlagt planer om hvordan Russland skal hakkes opp i
  småbiter til fordel for nato og G-7.
  Hvordan forventer du som har militær utdannelse at Russland skal forholde seg til et nytt slikt «operasjon Barbarossa». Føre dannet og hyggelig krig som fører at de blir nykolonisert?
  Vi befinner oss i en eksistensiell krig på liv og død sier Moskva. Vilket alternativ foreslår du
  for at Russland skal bli mindre «farlig»?

  Svar
 • Eurasia og Eurarabia er en trussel fordi tilhengerne eller 5.kollonnen til begge alternativene er så stor. Igjen skal europeiske land få russisk som administrasjonsspråk som i 1945.. Det er naturlig England fikk jo fransk som administrasjonsspråk ved hoffet i 1066 da Wilhelm Erobreren seiret. Hvis muslimene seirer som i Kosovo kan det bli arabisk som blir administrasjonsspråk i flere land. At mange har et naturtalent for løyn er åpenbart det er bare å høre på politikerne og kollaboratørene.

  Svar
 • Folk dansa av glede i gatene i London over krigserklæringa mot Tyskland før første verdenskrig, fordi dei trudde på det dei las i avisene og høyrde i radioen: I løpet av nokre veker skulle dei gi tyskerane ei lekse.

  Gledesdansen i Stortinget over samstemt krigsinnsats mot Russland og hemmelig plyndring av det norske folk er tidens melodi.
  Ernas coviddiktatur og Støres ‘grøne’ krigsinvestering banar veg mot undertrykking og fattigdom.
  Slik er livet vårt no i Middelmådighetenes Diktatur, Norge.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Faktasjekker bommer på fakta!

Feil i Faktisk-artikkel om sammenhengen mellom CO2 og klima

Forrige innlegg

Norge og oljefondet:

Vi må snakke om norsk imperialisme.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.