POSTED IN Ytringsfrihet

Caitlin Johnstone:

Ytringsfriheten er bare for de som er enige med makta.

0
Print Friendly, PDF & Email

Problemet med «vestlige verdier» er at Vesten ikke verdsetter dem

Av  Caitlin Johnstone.

Har du noen gang lagt merke til hvordan de som skriker høyest om tyranni i fremmede land alltid er de samme menneskene som krever sensur og plattformnekt mot alle som kritiserer det vestlige imperiet?

Det er et allestedsnærværende hjernevirus i hele det vestlige samfunnet. Enhver – og jeg mener alle – som aggressivt og konsekvent kritiserer utenrikspolitikken til USA og dets allierte foran et betydelig publikum, blir stemplet som en russisk agent av imperiets apologeter, og denne konsensus er ledsaget av den stadig økende oppfatningen om at Russlands operatører og nyttige idioter bør utestenges fra vestlige plattformer.

Forsvarere av det vestlige imperiet vil ikke innrømme at de vil bringe alle imperiets kritikere til taushet, men det er det du får når du kombinerer (A) det faktum at de ser på alle som kritiserer imperiet med tilstrekkelig aggresjon som en russisk agent med (B) deres mening at de som er påvirket av russisk innflytelse burde sensureres. Hver gang jeg kritiserer utenrikspolitikken til det vestlige imperiet, får jeg dets apologeter til å fortelle meg at jeg aldri ville fått lov til å kritisere mine herskere på den måten hvis jeg levde i en nasjon som Russland eller Kina, når de vet godt at hvis det var opp til dem ville jeg ikke fått lov til å kritisere det vestlige imperiet her heller. De er er akkurat lik de tyrannene de hevder å forakte.

Problemet med «vestlige verdier» er at Vesten ikke verdsetter dem. De tror de setter pris på dem, men all den ærbødigheten for ytringsfrihet og å stille makta til regnskap med sannhetens lys går rett ut av vinduet i det sekundet de ser noen si noe som skiller seg sterkt fra hva deres herskere og deres propagandister har bedt dem om å tenke . Deretter vil de at personen skal bli bli brakt til taushet og stengt.

I sannhet legemliggjør de mest kraftfulle kritikerne av det vestlige imperiet faktisk disse vestlige verdiene uendelig mye mer enn imperiets apologeter gjør. Det er imperiets kritikere som verdsetter ytringsfrihet og å stille de mektige til ansvar. Det er de hjernevaskede støvleslikkerne i det USA-sentraliserte imperiet som krever sensur og buer ned alle som gjør hard opposisjonell gransking mot de mektigste menneskene i verden.

Folk sier til meg «Flytt til Russland!» eller «Flytt til Kina!» avhengig av hvilket aspekt av imperiets globale maktagendaer jeg tilfeldigvis kritiserer for øyeblikket, og jeg vil alltid si til dem, nei, du flytter til Russland. Du flytter til Kina. Det er du som prøver å undertrykke dissens og kritikk av de mektige. Jeg er den som lever etter vestlige verdier slik de ble solgt til meg og krever normal gransking av det mektigste imperiet som noen gang har eksistert. Du hører ikke hjemme her.

På skolen lærer vi at samfunnet vårt verdsetter sannhet, ytringsfrihet, likhet, ansvarlighet for de mektige og en uavhengig, kritisk journalistikk, så vokser vi opp og vi ser alle rive seg i klærne fordi institusjoner som CBS News eller Amnesty International slipper en liten rapport som ikke samsvarer fullt ut med den offisielle linja til våre herskere. Vi ser russiske medier bli forbudt og sensurprotokoller utvidet til den entusiastiske heiagjengen til mainstream-liberale. Vi ser astroturf-trollingoperasjoner (astroturfing er å kamuflere opphavet til et budskap for å få det til å framstå som et genuint uttrykk for grasrotmeninger, o.a.) brukes til å masserapportere og bue ned de som gransker linja til establishment om Ukraina på sosiale medier. Vi ser Julian Assange vansmekte i Belmarsh fengsel for forbrytelsen uautorisert journalistikk .

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er AssangeTrial8-9-20G-1-696x390.jpg
Foto: assangecourt.report

Det er åpenbart bare man kaster et blikk omkring seg at de «vestlige verdiene» vi alle blir fortalt om ikke er så veldig vanlige i vesten. Se på vestens store medieplattformer, og de plattformer praktisk talt aldri noen som er meningsfullt kritiske til de virkelige maktsentrene i den vestlige sivilisasjonen. Se på vestlige regjeringer og de danser kontinuerlig til rytmen fra oligarkiet og imperiet uavhengig av hvordan folk stemmer i deres angivelig frie demokratiske valg. Se på internett og det er faktisk veldig vanskelig å finne autentisk kritikk av imperiets makt med mindre du allerede vet hvor du skal lete.

Noen av oss kjøpte de vestlige verdiene vi ble lært om på skolen, men det er ikke de menneskene du har blitt opplært til å stole på. Det er vi marginaliserte utenforstående som er iherdig motstander av sensur, propaganda og imperiets krig mot pressen, mens vi kontinuerlig jobber for å rette et sannhetens søkelys på maktmekanismene fra et perspektiv utenfra, mens vi blir kjeftet på og anklaget for forræderi av mainstream-angivere som har langt mer til felles med autokratene de hevder å motsette seg enn med de vestlige verdiene de utgir seg for å forsvare.


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Caitlin Johnstone: The Trouble With ‘Western Values’ Is That Westerners Don’t Value Them

PS:

En gang ble Mahatma Ghandi spurt om hva han mente om vestlig sivilisasjon. Han svarte: Det hadde vært en veldig god idé.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: DESIGNECOLOGIST

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nytt studie bekrefter:

Naturlig immunitet svekkes av covid-vaksiner.

Forrige innlegg

Scott Ritter:

Det Russland nå står overfor er en stedfortrederkrig mot Nato i Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.