POSTED IN FN

Bryter forutsetningene for å være vertskap.

USA ødelegger nå FN.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Desperasjonen i USA er nå så stor at de er villig til å bruke nesten alle midler de har til rådighet for å ramme Russland. Handelen strupes, avtaler om vennskapsbyer sies opp, idretten ødelegges, kulturutveksling stanser. Selv russiske komponister og forfattere som levde for mer enn 100 år siden demoniseres. Alt russisk skal vekk fordi det er en styggedom.

FN er neste organisasjon på listen som utsettes for denne formen for utpressing. Ikke fordi det ikke har skjedd tidligere men fordi omfanget og alvorlighetsgraden er nå langt større. Saken er i praksis den at utestenges Russland har organisasjonen mistet sin funksjon slik det skjedde med Folkeforbundet i tiden mellom de to europeiske verdenskrigene.

At dette er en form for rasisme kan det ikke vær tvil om, men antirasistene er tause. Plutselig er prinsipper og etiske regler borte.

USA bidrar virkelig med sitt til at den kjente verdensorden nå går i oppløsning. Det vil naturligvis vokse frem noe nytt.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland er i ferd med å stille spørsmål ved USAs vertskap for FNs hovedkvarter.

Den Russiske Føderasjon har sendt et langt brev  til de 195 medlems-statene i FN der de beskriver vanskelighetene de har med å få visum til diplomatene sine i FN.

Det viktigste er at Washington ikke lenger gjør noe hemmelighet av at de har til hensikt å begrense antallet russiske diplomater som møter i Generalforsamlingen, og også i forskjellige komiteer. Russland fordømmer det bruddet på forpliktelsene USA har påtatt seg ved å være vertskap for FNs hovedforsamling.

De viser også til resolusjon 76/122, vedtatt av Generalforsamlingen 6. desember 2021, der Washington blir minnet om sine forpliktelser. Brevet er helt unikt i sin form. Det kommer på et tidspunkt da USA trapper opp forsøket på å skaffe seg kontakter for å få Generalforsamlingen til å endre FN-charteret slik at man kan ekskludere Russland fra organisasjonen.

Moskva frykter det verste, og de vurderer nå å danne et forum utenfor FN der man kan diskutere saker som berører internasjonale saker, men som holder seg innfor internasjonale lover. Tsar Nikolai II gjorde i sin tid noe liknende i forhold til Haag-konferansene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Matthew TenBruggencate

https://www.voltairenet.org/article218367.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • FN ble opprettet for å være et amerikansk utenrikspolitisk verktøy. Datidens overvåkningsteknologi krevde at kontorer, telefoner, telex, møterom, dusjer, lager, kantiner etc. lå i riktig overvåkningsteknisk (kobberkabler) avstand. I dag er organisasjonen gjennomsyret av korrupsjon og maktesløshet og overvåkningsteknologien kommet så langt at det er likegyldig hvor de har sitt sete. Derfor bør kanskje Liberia få æren av å være organisasjonens nye sete.

  Svar
  • Og Folkeforbundet før det var et utenrikspolitisk verktøy for hvem? Initiert av USAs underdanige president Woodrow Wilson. Men USA ble aldri medlem. Hovedsete var i Geneve.
   Så dette er organisasjoner styrt av folkegrupper som operer fullstendig internasjonalt og går under enhver radar når de skal undersøkes.
   Lar det bli opp til deg å finne ut av hvem.

   Svar
   • » Og Folkeforbundet før det var et utenrikspolitisk verktøy for hvem?»

    ‘ ….og så ble de enige om at alle Europas «ulver» skulle ha møte i Genève for å «ordne» hele verden og for å organisere freden. ( Sic. )
    Hadde det ikke nå vært riktigere å si: Erfaring viser at en politisk stat er uhensiktsmessig fordi det er lettere å ordne seg og skape fred i det små og enkle og spesielle, enn i det store og kompliserte og sammensatte. Alt som hører livets virkelighet til begynner i det små. Finn først nøkkelen til vanskelighetene i det små, i det hjemlige, lokale og oversiktlige. Generaliser framfor alt ikke. Hadde ikke en slik tanke vært atskillig nærmere det riktige?
    I stedet sier man som så: Da villfarelsene i det enkelte land er vanskelig å rette på, må vi samle all europeisk villfarelse i en sal,… Hvis den ene gale «stats»-mann ikke er gal nok så vil han nå kunne lære av de andre og ta med seg hele kofferten av mer galskap hjem til sitt eget land. Vi må bygge et tårn som er så høyt at det rager helt til himmelen. Der oppe fra kan vi våke over Europas fred og slå ned på enhver som skaper uro.
    Da presidenten i Folkeforbundet åpnet det første møte ble det dødstille i salen. Alle følte stundens alvor, het det i dagspressen. Alle tok seg selv helt alvorlig. ….
    Tenk for en ære. Tenk på alle de nye muligheter som åpnet seg for alle de små nasjoner. Men Satan lo så det rystet i hele helvete. «Menneskene har en ubetvingelig trang til å ta seg selv ved nesen og misforstå seg selv,» sa Satan og slo seg på folkeforbundspolitikk. ‘
    samfunnsliv.no/kunst-07.html

 • Torfinn Slettebø
  10 november 2022 9:21

  Medan Tryggingsrådet heldt møte om Jugoslavia, starta USA bombinga. (Cecilie Hellestveit)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

For å dempe uroen hos allierte når det gjelder Ukraina-krigen:

USA lyger om forhandlinger som ikke finner sted.

Forrige innlegg

«Wir schaffen das»

Merkel måtte velge mellom en million flyktninger eller krig med Russland i 2015

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.