POSTED IN Historie

Bråket mellom Russland og Polen fortsetter:

USAs og Tysklands ambassadører enige: Russland (Sovjet) startet krigen.

21 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Revisjonen av verdenshistorien fortsetter i vest. Dette må gjøres for at den rådende virkelighetsoppfatningen skal rime med den rådende opprustningspolitikken hvor Polen er en viktig brikke. Der settes nå opp store rakettanlegg  (fra USA) som rettes mot Russland som er definert som fienden. Problemet er at det var Sovjetunionen som frigjorde Polen i 1944/45 og som også fikk frigjort utryddelsesleiren Auschwitz, ikke USA eller polakkene sjøl. Hele Polen ble altså frigjort fra tysk-nazistisk okkupasjon av sovjetiske tropper.

I dag smaker ikke det bra for nå er det Russland som skal være fienden. Men historien kan ikke stå som den er, det passer ikke inn. Historien må endres.

Og da må det gjøres grep. Og nå kaster representanter for den staten som startet krigen seg med for å støtte polakkene. Ja, her lukter det svidd. Selv om denne artikkelen ble offentliggjort for et år siden er det ingen tegn til at holdningen til denne historieforfalskningen er endret til det bedre.

Knut Lindtner

Ambassadebråk: USA og Tyskland kaster seg inn i krangelen om utbruddet av andre verdenskrig mellom Russland og Polen.

Av Nebojsa Malic, seniorskribent hos RT.

Krangelen mellom Warszawa og Moskva om hva som startet den andre verdenskrigen – ja, faktisk – har nå spredt seg til Polens allierte. Først var det USAs, og så Tysklands utsending som kastet seg inn i revidering av historien.

Sovjetiske soldater har frigjort Warsawa

«Kjære president Putin, det var Hitler og Stalin som sammen konspirerte om å starte den andre verdenskrigen. Dette er et faktum. Polen var et offer for denne forferdelige konflikten», twitret USAs ambassadør til Polen, Georgette Mossbacher på mandag, både på engelsk og polsk. Hun antyder at hennes budskap om «konspirasjon» mer var ment for sitt hjemlige publikum enn for den russiske statslederen.

Georgette Mosbacher er en amerikansk bedriftsleder, gründer, politisk aktivist og USAs ambassadør i Polen. (Fra Wikipedia)

«Kjære ambassadør. Tror du virkelig at du vet mer om historie enn du vet om diplomati», svarte den russiske ambassaden i Warszawa – på engelsk. Dette refererer til det faktum at Mossbacher brukte å være administrerende direktør for et kosmetikk-firma før president Barack Obama utnevnte henne til et diplomatisk oppdrag i 2015. Og hun ble sendt til Warszawa i september 2018 av president Donald Trump.

Før det var gått én time kastet ingen annen enn den tyske utsendingen i Warszawa seg inn i krangelen. Han gjentok Berlins offisielle mening, som – ikke overraskende – var et ekko av Polens og USAs syn.

«Molotov-Ribbentrop-pakten forberedte Nazi-Tysklands kriminelle invasjon av Polen. USSR, sammen med Tyskland, tok del i den brutale oppdelingen av Polen», skrev ambassadør Rolf Nikel – han skrev på polsk.

Rolf Nikel

Ikke-angrepspakten fra 1939 mellom Nazi-Tyskland og Sovjet-Unionen blir ofte referert til med navnene til de respektive utenriksministrene Joachim von Ribbentrop og Vyacheslav Molotov. Den ble underskrevet den 23. august 1939, kun én uke før nazistene invaderte Polen.

Det moderne Warszawa har argumentert – og fått USA og EU til å ble enige med seg – at denne avtalen på en eller annen måte var årsaken til den andre verdenskrigen, og at sovjeterne er like skyldige som nazistene i å invadere Polen siden deres tropper gikk inn i Polen fra øst den 16. september. 

Tyskland invaderte så Sovjet-Unionen mindre enn to år senere.

Det moderne Russland har både avvist og fordømt mye av arven fra Sovjet-Unionen. Men Sovjet-Unionens overveldende rolle i å nedkjempe Nazi-Tyskland i den andre verdenskrigen står fast  hos Moskva. Å omskrive historien for å gi USSR like stor skyld for krigen som Tyskland er helt uakseptabelt

Det er dette den russiske ambassadøren i Warszawa fortalte sine verter da han ble innkalt på fredag, som svar på den pågående krangelen.

Polen ble fornærmet av forrige ukes bemerkning fra Putin om Jozef Lipski, den polske ambassadøren i Berlin fra 1934 til 1939. Den russiske presidenten kalt han «en bastard og et anti-semittisk svin». 

Dette er basert på Lipskis egne ord fra 1938, da han fortalte Hitler at polakkene ville «reise et vakkert monument over han i Warszawa» dersom han gjennomførte planen om å utvise Europas jøder til Afrika.

I det samme året sluttet Polen seg til Tysklands plan om å dele opp Tsjekkoslovakia ved München-konferansen. Det var der Storbritannia og Frankrike gikk med på å dele opp dette øst-europeiske landet for å tilfredsstille Hitler. Dette til tross for Sovjets tilbud om å garantere sikkerhet for Praha.

Lipskis bemerkning er faktisk allment kjent, og ingen nekter for sannhetsgehalten i den. Det kan være derfor verken Warszawa eller deres NATO-allierte snakker om dette. De velger heller å gjenta Polens argumenter som kan tjene som et moderne argument om et «aggressivt» Russland. 

Sovjetiske styrker frigjorde Polen fra nazistene i 1944, og installerte en pro-kommunistisk regjering i Warszawa etter krigen.

Det var sovjetiske styrker som frigjorde Auschwitz

 Etter kommunismens kollaps, gikk Warszawa over fra å være en vasall under Moskva til å bli en vasall under Washington. Og nå er de engasjert i å revidere historien med tvilsomme sannheter som passer bedre inn i nåtiden.

Det var slik Tysklands Angela Merkel fant seg selv som æresgjest ved arrangementet 1. september , til minne om åttiårsdagen for krigsutbruddet. Mens Putin ikke en gang var invitert.

En enda større fornærmelse er beslutningen om ikke å invitere den russiske presidenten til den kommende årsdagen 27. januar for frigjøringen av Auschwitz. Den frigjøringen var det Den Røde Armes 1. Ukrainske Front som sto for.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.rt.com/news/477150-poland-russia-ww2-quarrel-auschwitz/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

21 kommentarer. Leave new

 • Noen kommentarer til den sovjetiske frigjøringen av Auschwitz. (Jeg skriver korte innlegg, for da er det større sjanse for at de går gjennom).

  Mye løgnpropagande er publisert om Auschwitz. Bildet under, med underteksten «Auschwitz som det virkelig var», har blitt publisert i ulike magasiner, som i Quick i 1979 i stort format over to sider. Dette bildet, som påstås å være tatt i Auschwitz, viser i virkeligheten utsultede fanger som var døde av tyfus i Bergen-Belsen. (Mot slutten av krigen herjet tyfus-epidemier i de vestlige leirene samtidig som forsyningssituasjonen var katastrofal på grunn av den allierte bombingen. I Bergen-Belsen døde det løpet av krigens siste måneder ca 35 000 mennesker av tyfus, herav ca 10 000 etter at leiren var overtatt av britene. Det er bilder av disse likene som britene og de allierte har fremvist som bevis på at tyskerne gasset jøder under krigen.)

  http://www.vho.org/D/gzz/WalendyBelsenQuick.jpg

  (forts)

  Svar
  • (forts)

   Imidlertid finnes ekte bilder fra Auschwitz som er tatt etter at sovjetiske styrke inntok Auschwitz. Den sovjetiske hæren nådde Auschwitz den 27. januar 1945 (denne dagen er siden 1966 minnedag for Holocaust). Fra denne dagen eksisterer det flere bilder av de ca 7.500 innsatte som var etterlatt i leiren. Disse er imidlertid nesten aldri publisert da de viser mennesker i relativt godt hold, og dette passer ikke inn i det offisielle bildet av Auschwitz som utryddelsesleir. Bilde under, tatt 27 januar 1945 i Auschwitz:

   https://vigrid.net/hcbilder/forbsannhet/fanger.jpg

   (forts)

   Svar
   • (forts)

    Man kan også undre seg over hvorfor russerne etter overtagelsen av Auschwitz ikke publiserte et eneste fotografi, ei heller en omtale, av det «gasskammeret» i Auschwitz som gjennom mange tiår er blitt fremstilt for millioner av turister som det stedet hvor millioner av jøder ble gasset. I stedet rapporterte Pravda en uke etter overtagelsen av Auschwitz om massedrap på jøder på elektriske samlebånd, hvoretter jødene etter sigende ble brent i store ovner. (se Boris Polevoi, Das Todes-Kombinat von Auschwitz, Prawda, Moskau, 2. Februar 1945). Pravda skrev i denne forbindelse ikke et ord om Zyklon B, Holocausts viktigste våpen.

    (forts)

   • Da var det visst slutt. Jeg hadde mer på hjertet, men etterfølgende kommentarer blir slettet.

   • Bjørnar Bolsøy
    3 januar 2020 23:32

    «Man kan også undre seg over hvorfor russerne etter overtagelsen av Auschwitz ikke publiserte et eneste fotografi, ei heller en omtale, av det «gasskammeret» i Auschwitz »

    Ikke bare nevner Polevoi gasskamre i sin artikkel i Pravda, men beskriver også Auschwitz som en grotesk utryddelsesleir som tok livet av enorme antall mennesker. Videre var Polevoi’s korrespondentkollega Sergey Krushinsky også med på samme reise, og rapportere detaljert om blant annet gasskamrene og Zyklon-B. Riktignok har både Polevoi og Krushinsky en del feilbeskrivelser, men det er ikke videre mystisk da mye er basert på tolkninger av tredjehåndsintervjuer og rykter, som florerte på tiden. Men i hovedtrekk sammenfaller skildringene med rapporter fra sovjethæren og NKGB.

    Som vanlig faller revisjonistene i den klassiske fellen ved å tilskrive helt normale menneskelige feiltolkninger, sammenblandinger eller trivielle detaljavvik gjort av f.eks. journalister eller vitner, som erkjennelser på bevisst forfalskning og konspirasjon. Dette har ikke noe med ‘sannhentssøken’ å gjøre, tvert i mot.

    Kilde: Mikael Jones,.Total War: From Stalingrad to Berlin
    https://tinyurl.com/ukp2jsz

   • Jeg skrev at «­russerne etter overtagelsen av Auschwitz ikke publiserte et eneste fotografi, ei heller en omtale, av det «gasskammeret» i Auschwitz som gjennom mange tiår er blitt fremstilt for millioner av turister som det stedet hvor millioner av jøder ble gasset.», og dette er riktig.

    Polevoi fant også gasskamre i Auschwitz, men ikke i hovedleiren eller i Birkenau, men i den «østlige delen av leiren». Det var bare to forklaringer på dette. Den første var at de innsatte feilinformerte Polevoi. Men hvorfor skulle de innsatte oppgi feil sted for gasskammerne? Så bare den andre forklaringen kan være riktig, nemlig at Polevoi selv oppfant denne historien.
    (forts)

   • (fortsettelse av innlegge under)

    Rudolf Vrba og Alfred Wetzler hadde publisert sin rapport i USA to måneder tidligere, der Birkenau-krematoriet ble beskrevet som stedet for massemordet. Tydeligvis hadde de sionistiske organisasjonene som opererte i Amerika ikke rapportert denne versjonen til Moskva i tide, ellers ville ikke Polevoi lokalisert gasskamrene på feil sted og ville ikke ha diktet opp et elektrisk samlebånd som fraktet likene.
    Polevoi skrev «Tyskerne …..ødela sporene etter det elektriske samlebåndet hvor hundrevis av mennesker samtidig ble drept med elektrisitet. Likene ble plassert på et langsomt roterende transportbånd og fraktet inn i masovnene, der kroppene ble fullstendig brent; men beinrestene ble knust med en rulle og fraktet ut på åkrene og brukt som gjødning.» Det er vel unødvendig å si at det er ingen som påstår noe lignende med dette i dag.

   • Artikkelen «Das Todes-Kombinat von Auschwitz» ligger forøvrig på internet, se https://www.lochmann-verlag.com/archivnummer11.pdf

    Dersom du ikke leser tysk, kan artikkelen lett oversettes med f eks Google Translate.

   • Bjørnar Bolsøy
    6 januar 2020 21:38

    «Men hvorfor skulle de innsatte oppgi feil sted for gasskammerne?»

    Det kan det jo være mange rasjonelle forklaringer på, og vi vet vel ikke hvem Polevoi intevjuet i dette spørsmålet. Men vi vet at det var delvis basert på rykter. Nazistene hadde slaktet ned og tømt leiren for mennesker og destruert mye av infrastrukturen, så kanskje Polevoi rett og slett ikke hadde tilgang på de rette kildene. Uansett rapportere Krushinsky langt mer detaljert, og det samme gjorde andre sovjetiske kilder.

    «Så bare den andre forklaringen kan være riktig, nemlig at Polevoi selv oppfant denne historien.»

    Det kan nok tenkes at Polevoi og/eller redaktørene tok seg visse friheter, men det endrer ikke på det faktum at Polevoi – og mange andre – beskrev Auschwitz som en utryddelsesleir – sitat: «a giant factory of death».

 • CapitanLorenzo
  2 januar 2020 18:43

  Har ikke selv vært der og sett med selvsyn men, først ble en plakett med 4 millioner gassede klistret opp i Auschwitz, den plaketten forteller nå om ca! 1.5 millioner gassede. Ingen andre leirer har fått øket sitt anslag, men man snakker fremdeles om de 6 millionene. (Første gang offentliggjort i 1839 i aviser) Så får hver og en tenke sitt.

  Svar
  • «Den forbudte sannhet» er en glimrende gjennomgang av løgner og desinformasjon som er fortalt i forbindelse med holocaust. Du finner den her:

   https://vigrid.net/hcforbsannhet.htm

   Svar
   • Fra lenken din, anders:
    «Grusomhetspropaganda er et psykologisk våpen som brukes i enhver moderne krig ….. så vel som å dreie den offentlige mening i ønsket retning.»

    Vi kan også se det i media i dag om Korona. ( – Uten sammenlikning forøvrig.)
    Løgner og grusomheter serveres slik at folk slutter å tenke sjøl.
    I tillegg altså forbud mot å tvile!
    Det er ikke underlig at løgnene om Holocaust har fått leve så lenge.
    De viktige løgnene må beskyttes. Sannheten må skjules.
    ‘ Hvis vi ikke kjenner historien kan våpenet brukes på ny, av de samme bakmennene. ‘

 • Bjørnar Bolsøy
  3 januar 2020 22:03

  «Sovjetiske styrker frigjorde Polen fra nazistene i 1944, og installerte en pro-kommunistisk regjering i Warszawa etter krigen.»

  Vi får vel også ta med sovjets militære okkupasjon av Polen fra 1939 til 1990, samt til tider brutale undertrykkelse av det polske folket – og ellers i Øst-Europa.

  «Det moderne Russland har både avvist og fordømt mye av arven fra Sovjet-Unionen. Men Sovjet-Unionens overveldende rolle i å nedkjempe Nazi-Tyskland i den andre verdenskrigen står fast hos Moskva.»

  To setninger i rak motsetning med seg selv. Her burde jo ‘det moderne Russland’ erkjent de faktiske forhold og fordømt sine egne handlinger. I stedet skal det heroiske glansbildet dyrkes – som vanlig – og det virker å være det eneste som betyr noe for de russiske historiefortellerene.

  Svar
  • Nei Bjørnar, begge utsagn er «sanne». Sovjet okkuperte halve Polen, myrdet 40 000 polske offiserer, lot SS nedkjempe den nasjonale oppstanden i Warszawa, frigjorde Polen, okkuperte og fordampet 1989. De vestallierte gikk 1939 til krig for å frigjøre Polen og gav 1945 Polen til Sovjet. Tyskland gav i førkrigsforhandlingene Polen tilbud om rettferdige bytte. Polen avviste etter påtrykk fra USA: https://archive.org/details/Weissbuch_Nr.3_Polnische_Dokumente/page/n5

   OSS under «Wild» Bill Donovan lot 1945 myrde US General George Patton i samarbeid med NKVD -etter drapsmannen Douglas Bazatas eget utsagn. Man stanset Patton i å bli president og frigjøre Øst Europa på riktig. Prøv i sammenligningen å studere dagens svinesti i Libya, helst uten å pådra deg migreneanfall.

   Svar
 • Tysklands ambassadører etter 1945 er intet mer, intet mindre enn USAs «Kettenhunde» i okkupert land. USAs metode er å angripe, besette, bytte ut innholdet, trekke hovedstyrken tilbake og beholde sikringsstyrker samt gisler. Gisselet er i alle disse tilfellene av faktisk; om ikke formell okkupasjon, landets sentralbank som fra nå av ikke er en statsbank, men en sentralbank tilknyttet USAs privateide Federal Reserve System, etablert i et de facto statskupp i 1913. Ergo er USA ikke USA, men de åtte familiene som kontrollerer de tolv bankene som etablerte og til denne dag eier USA gjennom Federal Reserve. Familienes liste over nedlagt storvilt heter Timeline of CIA Atrocities .

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  4 januar 2020 20:31

  «Nei Bjørnar, begge utsagn er «sanne».»

  Har Russland noengang «fordømt eller avvist» sin rolle vedr. invasjonen av Polen og samarbeidet med nazistene?

  Svar
  • Tor Larsen
   20 juli 2020 16:48

   Til det siste så har Russlands Duma (parlament) innrømt og beklaget at Stalin beordret massakren på 40 000 polske offiserer i Katyn. Man kan i øvrig spørre seg; var det samarbeid eller etableringer, ikke minst av buffersoner? Da operasjon Barbarossa ble iverksatt rapporterte tyske stabsoffiserer at russiske styrker hadde gått ut av sine forsvarsstillinger inn i angrepsposisjoner (eks. Erhard Raus: Panserkrig på Østfronten). Når begge parter har gjort det så vil den som iverksetter sin operasjon først få alle fordelene gjennom manøvrering. «Reddet» Tysklands angrep Europa fra å bli kommunistkontrollert?

   Svar
   • » «Reddet» Tysklands angrep Europa fra å bli kommunistkontrollert?»

    Vestmaktene/globalistene ( Som hadde kontroll over de meste av landene/koloniene i verden) hadde nok lyst på både ( det jødekontrollerte) Russland, og det NASJONAL-sosialistiske Tyskland.

   • Hitlers tale følger en kortere tale av Göring.
    «Dere vet at Russland og Tyskland er styrt av to ulike doktriner. Bare ett spørsmål gjenstod som måtte klareres: Tyskland har ingen
    intensjon om å eksportere sin doktrine, og i det øyeblikket Sovjet-Russland heller ikke lenger tenker på å eksportere sin doktrine til Tyskland, ser jeg ikke lenger noen grunn til hvorfor vi skal fortsette å ha motsatte standpunkter. For oss begge er det fullstendig klart at det er kun andre som vil tjene på enhver kamp mellom våre to folk. «

    «Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel». Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

 • Bjørnar Bolsøy
  4 januar 2020 20:34

  «Ergo er USA ikke USA, men de åtte familiene som kontrollerer de tolv bankene som etablerte og til denne dag eier USA gjennom Federal Reserve.»

  En kjapp titt på Wiki forteller meg at dette er en helt gjennomsnittlig konspirasjonsteori.

  Svar
  • Tor Larsen
   18 juli 2020 16:20

   Har ikke sett svaret ditt før nå. Trivelig at du bruker ordet «konspirasjonsteori,» for øvrig oppfunnet av CIA i 1967, for det fritar deg fra faktuell og logisk argumentasjon og meg fra å svare. For øvrig kan den gjennomsnittlige leseren beroliges med at innen den vestlige meningssfære vil ingen allmenn endring skje før lenge etter at Vesten med USA i spissen har kollapset. Og dessuten; nettopp derfor er det at Vesten kollapser, av den grunn at ingen vesentlig sannhetssøken oppstod.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Hårstad:

Det er mange rare tanker om USA nå.

Forrige innlegg

Trump:

Kjemper han fortsatt?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.