POSTED IN Rasisme, USA
«Black live matters»-bevegelsens år i USA. Kraftig økning av rasisme i USA.
1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

En kan naturligvis tenke seg at dette skyldes «Black-lives-matter» bevegelsen som har vekket til live gamle inngrodde holdninger hos noen hvite rasister i USA. Imidlertid tror jeg at dette henger sammen med forverringen av levekårene til mange i USA, uten at jeg vet dette sikkert.

Når folk får det vanskeligere, da øker sinne og frustrasjon. En leiter etter noen å skylde på og «ta det ut på». Og siden systemforståelsen er vanskelig å holde fast ved når en sliter med vedvarende økonomiske og sosiale plager, blir det tilsvarende lettere å ta det ut på de en har for hånden.

Det fører til en forenklet forståelse av virkeligheten, hvor noen defineres som «snyltere», f.eks. innvandrere eller folk med annet utseende enn en selv.

Det er ikke alltid at det som skjer følger en bestemt type indre logikk. Paradoksalt økte altså rasismen i USA i det året den skulle bekjempes. Men en side ved dette, som en kanskje ikke skal nevne for ikke å bli uglesett av de politisk «korrekte», er at «Black-live-matters» bevegelsen etter min mening ikke dreide seg om rasisme.

Disse er en «katastrofe» for landet, men bare toppen av isfjellet.

Den var utøst av Bidens valgkampanje for å ramme Trump. Det var en anti-Trump-kampanje som brukte rasismekortet. Det kan godt hende at mange er blitt sinte for dette (ikke minst i etterkant av valg-jukset som ga Biden seieren) og at det også bidrar til det denne statistikken forteller.

Paradoksalt har landet nå fått en politisk ledelse som er en katastrofe: En åpenbart senil president, og en visepresident som ingen ønsker seg og som dummer seg ut overalt hvor hun opptrer. Seinest skjedde dette i Vietnam hvor hun trodde hun hyllet den avdøde krigshisseren John McCain, mens hun i virkeligheten hyllet de som skjøt han ned over landet da han bombet dem.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Voldsom stigning av rasisme i USA

ifølge FBI har det vært en kraftig økning i rasistiske forbrytelser i USA i løpet av 2020. Det vil si under lanseringen av Black Lives Matter -kampanjen, som paradoksalt nok hadde som mål å fordømme den påståtte eksistensen av «systemisk rasisme ”.

I løpet av året:

  angrep på svarte amerikanere økte med 40%,

  angrep på asiatiske amerikanere økte med 70%.

Kilde: Hate Crime Stastistics 2020, FBI.

Total Number of Single Bias Incidents

Oversatt av Knut Lindtner

https://www.voltairenet.org/article213911.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  23 oktober 2023 15:42

  Tucker Carlson: «Hele George Floyd-historien var en løgn».

  Av Tyler Durden.
  Tucker Carlson har nettopp utfordret en av demokratenes helligste kyr – George Floyd, en tidligere straffedømt som døde med en overdosedose fentanyl i kroppen og en historie med helseproblemer, mens han var varetektsfengslet av politiet i Minneapolis 25 mai 2020.

  I følge Carlson må vi se på visse populære fortellinger, inkludert omstendighetene rundt Floyds død – og spesielt publikums oppfatning – at Floyd døde under kneet til tidligere offiser Derek Chauvin, som for tiden soner mer enn 40 år i fengsel.

  «Har for eksempel en rasistisk hvit politimann faktisk myrdet en mann ved navn George Floyd, en borgerrettighetsleder i Minneapolis på Memorial Day of 2020? Nå har vi blitt fortalt uavbrutt i mer enn tre år at det skjedde», sier Carlson, og legger til «Men spørsmålet er, drepte Derek Chauvin faktisk George Floyd? Og svaret er nei, han drepte ikke George Floyd. Vi gjetter ikke, vi vet det sikkert takket være en ny rettssak som nå pågår i Hennepin County, Minnesota».

  Søksmålet avdekket edsvorne utdrag fra en samtale med fylkeslege og obdusent Andrew Baker, som indikerte at Floyds død ikke skyldtes oksygenmangel eller kvelning. I stedet var faktorer som narkotikamisbruk og en dødelig konsentrasjon av fentanyl årsakene, og endret hans dødsårsak fra «mord» til en utilsiktet overdose.

  «Med andre ord, ifølge den offisielle obduksjonen, ble George Floyd ikke myrdet. Han døde i stedet for det vi pleide å kalle naturlige årsaker, som i hans tilfelle omfatter flere tiår med narkotikabruk og den dødelige konsentrasjonen av fentanyl som var i kroppen hans på hans siste dag,» fortsatte Carlson – og la ut hvordan den første George Floyd-historien ble støttet og forsterket av hovedstrøm-presse og media, og satte i gang landsomfattende protester, en intensiv diskussjon og rasisme og bevegelser som Black Lives Matter.

  Disse endringene omfattet mindre midler til politiet, ansettelsespraksis for bedrifter og institusjonalisering av nye kulturelle årlige markeringer som Juneteenth. (Juneteenth, også kjent som Freedom Day, Jubilee Day, Liberation Day og Emancipation Day, er en årlig markering og feiring 19. juni til minne om avskaffelsen av slaveriet i USA. Fra 2021 er dagen offentlig fridag for føderalt ansatte i USA). Wikipedia.

  Carlson intervjuet Vince Everett Ellison, forfatter av «Crime Inc». – som diskuterte muligheten for en orkestrert fornedrelse og gjøre folk til ofre i det svarte samfunnet av politiske instutisjoner, spesielt det demokratiske partiet.

  Ellison antyder at glorifiseringen av skikkelser som George Floyd representerer en lumsk strategi for å opprettholde en viss stereotypi av svarte som er avhengige av offentlige systemet, og dermed få en stemmebase og opprettholde en form for sosiopolitisk kontroll.

  Ellisons kommentar trekker paralleller mellom å bruke bevegelser som BLM og historiske eller internasjonale grupper for politisk innflytelse, og antyder at disse organisasjonene kan være brukt av demokratene for sosial manipulasjon og for å konsolidere makten. Den foruroligende sammenligningen av BLM med grupper som Hamas og Hezbollah, eller den historiske bruken av Ku Klux Klan, tegner et dystert bilde av politiske intriger der sivil uro er et verktøy snarere enn et biprodukt.

  «Det demokratiske partiet bruker BLM og Antifa som deres verktøy, de kaster steinen og skjuler hånden. Selvfølgelig kommer de til å gjøre det, de har alltid gjort det, selv i begynnelsen brukte de Ku Klux Klan,» han sa.

  Fra ZeroHedge, publisert 21 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker, obduksjons/toksiologi rapport og X-melding med videointervju i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: «The Whole George Floyd Story Was A Lie»: Tucker Carlson.

  Kommentar:
  På den tiden var bevegelsene for å bedre forholdene for svarte i stor fremgang, og demonstrasjonene fikk stor oppmerksomhet i mediene. Men det er billigere for storkapitalen i Wall Street med en rasekrig enn å løfte den underpriviligerte samfunnsklassen, så de instruerte sin hovedstrømpresse og media til å gjøre Floyd-saken til hovedsak på forsidene til klassespørsmålene var glemt, og erstattet med en rase og woke-agenda.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nedstengningtiltakene hadde ingen effekt.

Florida uten slike tiltak kommer bedre ut enn tilsvarende som stengte ned.

Forrige innlegg

Demokratiet som forsvant:

Forklaringene til helsetoppene om korona-politikken hemmeligstemples.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.