POSTED IN Rasisme, USA
«Black live matters»-bevegelsens år i USA. Kraftig økning av rasisme i USA.
0
Print Friendly, PDF & Email

En kan naturligvis tenke seg at dette skyldes «Black-lives-matter» bevegelsen som har vekket til live gamle inngrodde holdninger hos noen hvite rasister i USA. Imidlertid tror jeg at dette henger sammen med forverringen av levekårene til mange i USA, uten at jeg vet dette sikkert.

Når folk får det vanskeligere, da øker sinne og frustrasjon. En leiter etter noen å skylde på og «ta det ut på». Og siden systemforståelsen er vanskelig å holde fast ved når en sliter med vedvarende økonomiske og sosiale plager, blir det tilsvarende lettere å ta det ut på de en har for hånden.

Det fører til en forenklet forståelse av virkeligheten, hvor noen defineres som «snyltere», f.eks. innvandrere eller folk med annet utseende enn en selv.

Det er ikke alltid at det som skjer følger en bestemt type indre logikk. Paradoksalt økte altså rasismen i USA i det året den skulle bekjempes. Men en side ved dette, som en kanskje ikke skal nevne for ikke å bli uglesett av de politisk «korrekte», er at «Black-live-matters» bevegelsen etter min mening ikke dreide seg om rasisme.

Disse er en «katastrofe» for landet, men bare toppen av isfjellet.

Den var utøst av Bidens valgkampanje for å ramme Trump. Det var en anti-Trump-kampanje som brukte rasismekortet. Det kan godt hende at mange er blitt sinte for dette (ikke minst i etterkant av valg-jukset som ga Biden seieren) og at det også bidrar til det denne statistikken forteller.

Paradoksalt har landet nå fått en politisk ledelse som er en katastrofe: En åpenbart senil president, og en visepresident som ingen ønsker seg og som dummer seg ut overalt hvor hun opptrer. Seinest skjedde dette i Vietnam hvor hun trodde hun hyllet den avdøde krigshisseren John McCain, mens hun i virkeligheten hyllet de som skjøt han ned over landet da han bombet dem.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Voldsom stigning av rasisme i USA

ifølge FBI har det vært en kraftig økning i rasistiske forbrytelser i USA i løpet av 2020. Det vil si under lanseringen av Black Lives Matter -kampanjen, som paradoksalt nok hadde som mål å fordømme den påståtte eksistensen av «systemisk rasisme ”.

I løpet av året:

  angrep på svarte amerikanere økte med 40%,

  angrep på asiatiske amerikanere økte med 70%.

Kilde: Hate Crime Stastistics 2020, FBI.

Total Number of Single Bias Incidents

Oversatt av Knut Lindtner

https://www.voltairenet.org/article213911.html1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 197 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Nedstengningtiltakene hadde ingen effekt.

Florida uten slike tiltak kommer bedre ut enn tilsvarende som stengte ned.

Previous Post

Demokratiet som forsvant:

Forklaringene til helsetoppene om korona-politikken hemmeligstemples.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.