POSTED IN Krig-fred, USA

Bidens politikk:

Mer til opprustning. Russland truer oss.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi går lystige tider i møtet med Biden som president slik meldingen under tyder på. Nå konstrueres en fiende for å kunne bevilge mere penger til krigsindustrien. Det er ikke noe nytt. Det er slik det gjøres. USA er ikke truet av noen. Landet trenger ikke krigsmidler. Disse går med til opprettholde USAs globale imperium. Stort sett alt brukes andre steder enn i USA.

I motsetning til Trumps linje skal nå Russland gjenreises som hovedfiende, for en fiende trengs. Og samtidig faller en stadig større del av USAs befolkning ned i fattigdom og håpløshet.

Jeg kan ikke se at dette bringer landet fremover. Og denne politikken skal føres overfor en befolkning hvor svært mange mener han har jukset seg til president-tittelen. Det betyr i praksis mye innenrikspolitisk bråk og økende nasjonal oppløsning. Men krigsindustrien skal få sitt.

Dette er nå oppskriften på en nasjonal katastrofe.

Knut Lindtner

Joe Biden går inn for ‘modernisering’ av USAs forsvar for å stå opp mot Russland og Kina

Biden advarer mot trusler i cyberspace etter SolarWinds-hacking

I en tale mandag trakk Joe Biden fram det økende behovet for å «modernisere» amerikanske forsvarskapasiteter i møte med trusler fra Kina og Russland. Biden adresserte også den nylig oppdagede hackingen av programvareselskapet SolarWinds som visstnok hadde rammet flere offentlige etater.

Biden sa at han hadde briefet et medlem av sitt overgangsteam om «de forskjellige strategiske utfordringene vi vil møte fra både Russland og Kina og reformene vi må ha for å sette oss i en sterkest mulig posisjon for å møte disse utfordringene.» Han sa at disse reformene inkluderer «modernisering av våre prioriterte forsvarsgrener for bedre å kunne avskrekke fremtidig aggresjon.»

Med ord omskriver vi virkeligheten. Modernisering betyr opprustning.

«Vi må sette oss i stand til å innovere, det å forestille oss et forsvar mot økende trusler fra nye områder som cyberspace,» sa Biden. “Vi lærer fortsatt en hel del rundt omfanget av SolarWinds-hackingen og sårbarheten som har blitt avslørt. Som jeg også sa i forrige uke utgjør dette angrepet en alvorlig risiko for vår nasjonale sikkerhet.”

I utsagn fra forrige uke anklaget Biden president Trump for ikke å prioritere cybersikkerhet, og som mange andre har også han beskyldte Russland for SolarWinds-hackingen. Til tross for dette foreligger det mangel på bevis for at Moskva var involvert. Den tidligere visepresidenten har også lovet gjengjeldelse for SolarWinds-hackingen. Bidens stabssjef sa at den kommende administrasjonens svar ville inneholde mer enn «bare sanksjoner.»

Kilder i nærheten av overgangsteamet sa til Reuters at svarene som administrasjonen vurderer er økonomiske sanksjoner og hacking mot Russlands infrastruktur. De siste årene har USA trappet opp sine offensive operasjoner i cyberspace.

USA planlegger nå cyber-krig.

Etter presidentvalget i november sa Cyber Command-sjef, general Paul Nakasone, at USA hadde tatt affære mot «motstandere» for å forhindre innblanding i valget. I en senatshøring fra september, meddelte FBI-direktør Christopher Wray, at FBI hadde tillatt etterforskerne i Pentagon og andre etterretningsbyråer å utføre offensive cyberoperasjoner 

Kilder til Yahoo News meddelte allerede i juli at president Trump ga CIA nye mandater i 2018 som tillot byrået å eskalere nettangrep. Rapporten sa at CIA brukte de nye fullmaktene til å få gjennomført operasjoner mot Iran og andre såkalte «fiendtlige» nasjoner.

Editor: Dave De Camp

Oversatt av : J. Bjoerkmo



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 297 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

I vesten begrenser sosiale medier ytringsfriheten.

I Polen går de motsatt vei.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.