POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse
Biden prioriterer våpen til en tapt krig. USAs befolkning er ikke prioritet.
2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvis noen lurer på hvorfor ledende vestlige politikere vil tape valg i tiden som kommer må de se på den prioriteringen Biden understreker. En prioritering som hans venner fra Nato-topp-møtet støtter. Våpen til Ukraina er viktigere enn velferden til egen befolkning.

Denne prioriteringen begrunnes ut fra en forfalsket virkelighet, at Ukraina vinner krigen. Men Ukraina vinner ikke krigen. Den er for lengst tapt. Men våpenleveringen kan bare rettferdiggjøres ved å fremstille virkeligheten på denne måten.

man's reflection on body of water photography
Hvis en roter med opp og ned og årsak og virkning må det gå galt.

Når alle de andre politikerne (bl.a. våre egne norske) ikke protesterer mot denne forståelsen som vil måtte føre til feilaktige valg og en mislykket politikk, da har vi oppskriften på en politisk katastrofe. Det er åpenbart nesten bare knehøner som er ledere i vestlige/USA-dominerte land i dag.

Staten Ukraina vil bli helt ødelagt av denne politikken. Løsningen har vært politiske forhandlinger om krisen i Ukraina som startet etter det USA-finansierte statskuppet i 2014. Russland har stadig mer høylytt siden 2015 insistert på at Minsk 2-avtalen skulle implementeres, men har blitt møtt med en kald skulder fra Nato og Ukrainas regjering.

I praksis har Nato/USA lagt opp til det som nå skjer, men utviklingen går i en helt annen retning enn beregnet. Det vil føre til en krise i Nato og EU og i en rekke vestlige land. Men USA-regjeringen mangler bakkekontakt med virkeligheten og lever fortsatt på gamle drømmer om storhet. Det er derfor Biden leverer slike uttalelser som dette. Han er åpenbart i utakt med virkeligheten og sin egen befolkning.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden sier at USA vil støtte Ukraina «så lenge det tar» for å vinne krigen

Presidenten sa også at amerikanere vil måtte håndtere høye gasspriser «så lenge det tar»

av Dave DeCamp

På den siste dagen av NATO-toppmøtet i Madrid erklærte president Biden at USA og NATO vil støtte Ukraina «så lenge det tar» for at Kiev skal vinne krigen mot Russland. Han sa også at administrasjonen hans vil kunngjøre en ny 800 millioner dollar våpenpakke for Ukraina i løpet av de kommende dagene.

«Vi vil fortsette å støtte Ukraina, og hele Alliansen kommer til å støtte Ukraina så lenge det tar å sørge for at de ikke blir beseiret av… Russland,» sa Biden på en pressekonferanse.

På spørsmål om hvor lang tid amerikanere bør forvente å betale høye gasspriser som har økt som et resultat av sanksjonene hans mot Russland, sa Biden også «så lenge det tar» (at Russland ikke beseirer Ukraina.)

metal pipe between trees at daytime
I dag er oljen blodet som driver moderne stater.

Ettersom Russland tjener mer penger på oljesalg nå enn det var før krigen, ser USA på måter å stanse Moskvas inntekter på, samtidig som det ikke forårsaker en ny økning i prisene. En idé som G7-ledere utforsker er å sette et pristak på russisk olje, en plan som er dømt til å mislykkes ettersom den ville trenge samarbeidet fra Vladimir Putin samt Kina og India, som har trappet opp importen av russisk råolje betydelig.

«Jeg foreslo for en stund siden at det vi burde vurdere å gjøre er å sette et tak på hvor mye penger… verden ville betale for russisk olje,» sa Biden til journalister. Han sa at han delegerte et team til å «sette seg ned og utarbeide den mekanismen» for pristaket. «Vi tror det kan gjøres,» sa han.

Svenske bankanalytikere advarer om at pristaket kan bringe oljeprisen til over 200 dollar per fat. Russland kan svare på politikken ved å avskjære vestlige land som fortsatt kjøper russisk olje, noe som vil drive gassprisene enda høyere i Europa.

Bidens løfte om åpen støtte til Ukraina for å vinne krigen kom etter at CNN rapporterte at tjenestemenn i Det hvite hus privat tviler på at Ukraina kan vinne tilbake alt territoriet Russland har erobret siden det invaderte. Ukrainas president Volodymyr Zelensky fastholder at det er hans mål å ta hele dette territoriet tilbake, selv om Russland fortsetter å oppnå fremgang i den østlige Donbas-regionen.

Ukrainerne er slått av Russland Deres krigsinnsats er helt avhengig av vestlig militær støtte. Biden sa at den nye våpenpakken på 800 millioner dollar som vil bli detaljert denne uken vil inkludere et «avansert» vestlig luftforsvarssystem, mer artilleri og ammunisjon, inkludert ammunisjon til høymobilitets artillerirakettsystemer, og motbatteriradarer.

Forsidebilde: Warren Wong

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Våpen til Ukraina er viktigere enn velferden til egen befolkning.»

  ‘ Det er uklart hvordan beløpet for våpen til Ukraina skal dekkes inn sier Støre. ‘

  nettavisen.no/nyheter/utenriks/uklart-hvem-som-far-regninga-for-norsk-vapenstotte-til-ukraina/s/12-95-3424268011

  Det er jo norske skattebetalere/arbeidere som må betale dette uansett, Støre. Hva kan du egentlig om makro-økonomi?

  Svar
 • Når energiprisen blir SATT opp med avgifter blir selvfølgelig alt annet som trenger strøm/energi dyrere. Avgifter som altså brukes for krigføring; – enten det er i Ukraina, Libya eller Afghanistan. Produksjonsprisen på strøm har IKKE blitt mer kostnadskrevende.
  Så lurer man på hvorfor alt blir dyrere?
  ‘I Norge får absolutt alle husholdninger strømstøtte, uansett inntekt eller behov. ‘
  Og må altså betale et ikke-produserende byråkrati som skal fordele noe av ‘støtten’ som er stjålet fra innbyggerne. Istedet for å la innbyggerne betale produksjonspris. Uten politikk, uten byråkrati.
  ‘At vi stadig ser flere eksempler på finanspolitiske tiltak for å skjerme husholdningene for høye priser, gjør at vi også må vente oss at etterspørselen holder seg bedre oppe enn om husholdningene tok hele regningen selv. Det er også en faktor sentralbankene må ta innover seg». ‘
  Frekke politiker-Faan. Det er jo innbyggerne som betaler for gærne politikeres politikk, – i tillegg til produksjonsprisen. Vedum, har du solgt sjela di for å spise kirsebær med de andre politiske utsugerne som vil være store og betale krig istedet for velferd til egen befolkning som Ap & Støre synes er viktigere?

  ‘Store deler av prisveksten skyldes økte priser på strøm og drivstoff, …’ 😉
  nrk.no/ytring/et-problem-vi-ikke-kan-kjope-oss-ut-av-1.16022437

  Når energiprisen blir SATT opp med avgifter blir selvfølgelig alt annet som trenger strøm/energi dyrere. Produksjonsprisen på strøm har IKKE blitt mer kostnadskrevende.
  Så lurer man på hvorfor alt blir dyrere?

  ‘I Norge får absolutt alle husholdninger strømstøtte, uansett inntekt eller behov. ‘
  Og må altså betale et ikke-produserende byråkrati som skal fordele noe av ‘støtten’ som er stjålet fra innbyggerne. Istedet for å la innbyggerne betale produksjonspris. Uten politikk, uten byråkrati.
  ‘At vi stadig ser flere eksempler på finanspolitiske tiltak for å skjerme husholdningene for høye priser, gjør at vi også må vente oss at etterspørselen holder seg bedre oppe enn om husholdningene tok hele regningen selv. Det er også en faktor sentralbankene må ta innover seg». ‘ 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De nordiske landene gir etter for Tyrkias krav.

Sverige og Finland fjerner asylretten mot å bli Nato-medlem.

Forrige innlegg

Er det etter ordre fra USA?

Norge setter Svalbardtraktaten i fare.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.