POSTED IN Israel, Palestina

Befolkningen oppfordres til å flykte til flyktningeleir.

Deretter bombes denne.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Israel bombet flyktningleire som sivilbefolkningen tidligere var blitt oppfordret til å flykte til.

En av de verste krigsforbrytelsene i nyere tid: Israel bombet gjentatte ganger flyktningleire som de nylig har oppfordret sivilbefolkningen å flykte til.

Av Markus Andersson.

Jabalia, Gazas største flyktningleir, har blitt bombet av Israel med det uttrykkelige målet å drepe en av Hamas’ øverste kommandanter. Et stort antall sivile ble drept i angrepet, og flere land fordømmer nå Israels nådeløse angrep.

Ifølge det palestinske helsedepartementet og utenrikskorrespondenter på bakken er minst 50 mennesker drept og hundrevis skadet i bombingen av flyktningleiren, men Israel insisterer på at de gjør det de kan for å minimere sivile tap.

Ibrahim Biari

Hovedmålet var Ibrahim Biari, en høytstående sjef innen Hamas, som skal ha vært med på å planlegge det blodige motangrepet på Israel 7 oktober. Biari og «tusenvis» av palestinske soldater skal ha blitt drept i bombingene ifølge IDF, men de ønsker ikke å kommentere hvor mange sivile som mistet livet på samme tid. – Vi vet ennå ikke hvor mange sivile som ble drept, sier Jonathan Conricus, talsmann for IDF.

Usikkert dødstall.

I Jabalia bor et svært stort antall palestinske flyktninger i bygninger med flere etasjer, og flere av disse ble fullstendig ødelagt under bombingene. Videoer som sirkulerer i sosiale medier viser hvordan døde menn, kvinner og barn blir trukket ut av ruinene. Ifølge et sykehus i nærheten er imidlertid tallene på 50 døde altfor lavt, og det opplyses at over 120 kropper ble brakt inn etter bombingene.

Bombingen har fått flere land til å fordømme Israels handlinger – inkludert Bolivia, Chile og Colombia, som nå velger å tilbakekalle sine ambassadører. «Jeg har bestemt meg for å kalle hjem vår ambassadør i Israel for konsultasjon. Hvis Israel ikke stopper massakren av det palestinske folket, kan vi ikke være der», kommenterer Colombias president Gustavo Petro.

Bombing av flyktninger.


Samtidig viser en undersøkelse fra BBC at Israels hær gjentatte ganger bombet områdene som sivilbefolkningen tidligere var blitt oppfordret til å flykte til.

Fra flyktningeleiren Jabalia (wikipedia)

Den 8 oktober ble for eksempel palestinske sivile oppfordret til å dra til Khan Yunis på den sørlige Gazastripen – men bare to dager senere ble det utført omfattende bombing av byen, og flere bygninger ble fullstendig ødelagt.

Det samme skjedde i byen Rafah hvor sivilbefolkningen ble oppfordret til å flykte – men hvis sentrale deler ble bombet dagen etter. Kanalen viser til at flere lignende angrep er utført av det israelske militæret.

Fra nya dagbladet, publisert 1 november 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og X-meldinger med sterke videoer i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israel bombade flyktingläger – stort antal döda.

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  8 november 2023 9:07

  Mahmoud Farahmand skriv:

  «Med 1400 israelere drept og 200 kidnappet har ikke den jødiske stat annet å gjøre enn å gå til krig mot Hamas og andre islamistiske terrororganisasjoner i regionen som truer landets eksistens og dens borgere.» (Nationen)

  Med slik logikk har Russland 10 gonger større rett til å kriga i Ukraina. (14 000 drepne før SMO).

  Farahmand har utdanning frå Krigsskulen og sit på stortinget for Høgre. Han får ofte taletid på NRK. Eg har ikkje fått med meg at han forsvarar Russland si krigføring.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dagens globaliserte verden:

Hovedkonflikten går mellom de som vil underkaste seg USA og de som vil ha multipolaritet.

Forrige innlegg

Noen kortnyheter siste uke:

Sør-Afrika offentliggjør standardkontrakten med Pfizer, 7 millioner flyktninger i Kongo osv.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.