POSTED IN Ideologi, Ukraina

Bare russisk propaganda?

Ingen nazister i Ukraina?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Ingen nazister her».

Av Helmholtz Smith.

Tidligere har jeg skrevet om den vestlige propagandaen som sa at  at alle medlemmer i Warszawa-pakten var «brødre i sosialismen» og at  de i var fiender holdt i et hardt grep.

I dag vil jeg se på NATOs propaganda-linje om at «kommunistene undertrykket folket» – på samme måte som propagandaen om at «alle nazister var tyskere».

Men ikke alle var tyskere.

Fotis mor hadde alltid planlagt å skrive den heroiske fortellingen om sin far, Jonas Noreika, en feiret krigshelt og anti-sovjetisk partisan i hjemlandet Litauen. Men hun kom aldri så langt. Foti, en journalist som var lærer på en høyere skole i England, bestemte seg for å fullføre morens ønske om å hedre bestefaren. Men da hun skulle undersøke saken nærmere fant hun ut noe uventet – nemlig at han slett ikke var noen krigshelt men tvert imot en som samarbeidet med nazistene og var ansvarlig for drapet på minst 800 litauiske jøder. 

Til Sylvia Fotis ære så innså hun sannheten, og skrev den ned. Ja, bestefaren hennes kjempet mot Sovjet. Men før det var han en jøde-dreper og nazi-kollaboratør. Hun nektet å ta den lettvinte veien om å gå med på «russisk desinformasjon».

Tyskerne hadde en hel del –entusiastisk – hjelp.

Ingen nazister her, nei!

Spesielt i det vestlige Ukraina og i de baltiske statene. (Om du er på X, så sjekk Holocaust i Ukraina der).

Så skjedde det at Jaroslav Stetsko – med nazi-fortiden glemt bort – og nå et viktig medlem av  Anti-bolsjevistisk Liga, var gjest i Det Hvite Hus. Mange av SS-divisjon Galicia slapp inn i Canada lovlig etter krigen. Deres fortid som jøde-drepere og mord på polakker ble radert bort og erstattet med den offisielle historien om at det var tyskerne alene som sto for holocaust. Tidligere allierte med nazi-Tyskland ble omskrevet som okkuperte nasjoner som fortjente all støtte. Vesten glattet over, glemte at de hadde vært nazi-kollaboratører, og tilga dem mordene. De ble  i stedet innlemmet i den anti-kommunistiske koalisjonen i den fri verden.

I 2010 kunne New York Times  skrive: «Avklassifiserte dokumenter viser at USA rekrutterte ex-nazister». I 2014 kunne amerikanske NPR skrive: «Hvordan tusenvis av nazister ble ‘belønnet’ med et nytt liv i USA». Mener du at dette kan bli kalt russisk desinformasjon i dag? La oss sjekke nettsiden til EUs desinformasjonskontor: 

«I mange år har russiske statskontrollerte medier påstått at flere stater og områder er styrt av nazister eller iallfall gjennomsyret av nazistisk ideologi».

Gjett hvem det skal være! Naturligvis er det noen som husker. 

«I årene etter Maidan-opprøret i 2014 fikk vi en ny regjering i Ukraina. Etter det har det blitt reist flere monumenter over nazi-kollaboratører og gjerningsmenn fra holocaust, noen ganger så ofte som et nytt monument hver uke». Nå for tiden må du lete nøye i mediene om du vil  lese om dette. I stedet finner du artikler som «Hvordan russiske medier sprer falske påstander om ukrainske nazister».

Og slik kan fortiden bli nåtid. At Putin snakker om  rehabilitering av høyst kondisjonerte personer når han snakker om nazister i Ukraina. Men du vet jo hva som faktisk hendte, gjør du ikke? Du er klar over at han ikke dikter opp. For det er vel klart at russerne er ganske nærtagende rundt bruken av hakekors og annet nazi-utstyr i parader. 

(Det finnes mengder av bilder. Tidligere brukte vestlige medier å bruke dem, men ikke nå lenger.)

Flere linker i originalartikkelen

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Nærmest hele mediaverdenen styres av propagandister. Vi befinner oss midt i den globale krigen om menneskesinnet. Den oppmerksomme leser bør derfor alltid analysere de påstander som serveres.

  Når MSM eksempelvis kaller nazister for høyre-ekstreme så spør deg selv: Hva kjennetegner en høyreorientert? Jovisst, han vil ha mest mulig personlig frihet, minst mulig statlig styring og lavest mulig skatter og avgifter. Dersom vedkommende skulle bli ekstrem hva dette angår blir han følgelig anarkist og ønsker ingen over seg. Dette er vel så langt fra det nasjonalsosialistiske arbeiderpartiets politikk det er mulig å komme.

  Verden vil bedras!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 januar 2024 15:32

  Baltiske land og Ukraina har lenge sminka historia ved å fjerna minnesmerke frå 2. verdskrigen.

  No deltek Tyskland òg i historie-forfalskinga. Minnesmerket i Dresden over offer for Storbritannia og USA si bombing i 1945, er fjerna av tyske styresmakter.

  https://www.rt.com/news/590827-dresden-memorial-destroyed-zakharova/

  Svar
 • 1.Hva er forskjellen på ‘kommunisme’ ,
  2. og ‘nazisme’ ( dvs. Nasjonal-sosialisme) ?

  1. Proletarets diktatur? – Og ønske om global spredning av tankegodset.
  2. Overklassens diktatur? Og i sin teori Nasjonal. (Hver nasjon skulle/burde styre seg sjøl.)

  Begge i (for?) stor grad basert på statlig styring ovenifra.

  Vi vet jo hvilke styreform som lyktes best i å skape materiell velstand for innbyggerne i sin nasjon i 1930-årene.

  Og: Hitler/Nasjonal- sosialistene uttalte i 1939:

  «Dere vet at Russland og Tyskland er styrt av to ulike doktriner. Bare ett spørsmål gjenstod som måtte klareres: Tyskland har ingen intensjon om å eksportere sin doktrine, og i det øyeblikket Sovjet-Russland heller ikke lenger tenker på å eksportere sin doktrine til Tyskland, ser jeg ikke lenger noen grunn til hvorfor vi skal fortsette å ha motsatte standpunkter. For oss begge er det fullstendig klart at det er kun andre som vil tjene på enhver kamp mellom våre to folk. ‘

  Hvem ville ikke ha dette folket/maktapparatet i sin nasjon, – og ble demonisert for dette.:

  ‘Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.’
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Uffda disse fæle ‘ høyreorienterte.’ ;-)

  ‘EU er en organisasjon der medlemslandene på noen områder har gitt fra seg sin suverenitet. Det betyr at EU kan lage lover og at denne lovgivingen har fortrinn over nasjonal lovgiving.
  Dette er Le Pen sterkt imot, og ønsker å gjennomføre en folkeavstemning over å sette nasjonal lov over EU. ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q886d/le-pen-seier-kan-ryste-europa-konsekvensene-kan-ikke-overdrives

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Iran har mange allierte som de bevæpner og lærer opp.

Gaza-krigen glir over i regional konflikt.

Forrige innlegg

Olav Boye:

CIA infiltrerer fagbevegelsen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.