POSTED IN Russland, Ukraina

Bakhmut/Artyomovsk

Wagner-sjefen erklærer at Artyomovsk «til slutt ble erobret»

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Russia Today

Evgeny Prigozhin dedikerer innmarsjen av administrasjonen i en viktig Donbas-by til den nylig drepte russiske krigsbloggeren.

Lederen for det russiske private  militærkompaniet (PMC) Wagner, Evgeny Prigozhin, har erklært at de har oppnådd seier i kampen om byen Artyomovsk (i Ukraina kjent som Bakhmut).

Det er publisert en video tatt opp foran  byens administrasjonsbygning søndag kveld.

Vi har heist det russiske flagget med inskripsjonene «Gode minner om Vladimir Tatarsky», og flagget til PCM Wagner på toppen av administrasjonsbygget i Bakhmut», sier Prigozhin på videoen.

Wagner-gruppens sjef Evgeny Prigozhin

Prigozgyns erklæring kommer få timer etter at den prominente russiske militærbloggeren Vladlen Tatarsky (hans virkelige navn var Maksim Fomin),  ble drept i en tilsynelatende improvisert eksplosjon på en kafe i St.Petersburg på søndag ettermiddag.

«Juridisk sett så er Bakhmut nå tatt. Fienden er konsentrert i de vestlige distriktene», legger sjefen for PCM til.

Kampen om Artyomovsk har utviklet seg til å en av de blodigste hendelsene i den væpnede konflikten i Ukraina. Begge sider har meldt om betydelige tap.

Det offisielle Vesten har påstått at byen ikke har noen strategisk militær betydning. Men den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky har bedt soldatene sine forsvare byen så lenge som mulig. Han her erklært byen som en festning.

Kievs forsøk på å holde på Bakhmut uansett tap «har nesten ødelagt den ukrainske hæren» påsto Prigozhin tidligere denne uken.

Men Wagner-soldatene, som har ledet kampene for å erobre denne Donetsk Folkerepublikkens by, har også hatt «betydelige tap», innrømmer han.


Fra Russia Today, publisert 02. april
Oversatt fra engelsk av Ingunn Kvil Gamst.
Originalartikkel: Wagner chief declares Artyomovsk ‘formally captured’

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Taival_Koski
  4 april 2023 13:32

  I dag blir Finland NATO-medlem. Som en som ofte er i Finland er det pinlig å oppleve at landet følger ordre fra Deep State og Globalistene å logrende går inn i krigs -og terroralliansen. Det virker som de yngre er mer pro-NATO enn eldre. De eldre husker vinterkrigen 1939-40. Til tross for at nordiske land lovte støtte kom det nesten ingenting. Bare tilfeldige frivillige bidrag av personell og utstyr. Hjelp som ville betydd noe som jagerfly, artilleri, luftvern, anti-tank osv. uteble. Denne lærdommen sitter ennå i hos den eldre garde, de erfarte at når det gjelder, kan du bare stole på deg selv. Ingen andre. Denne forståelsen gjennomsyret finsk forsvarsplanlegging. Landet har hatt et relativt stort forsvar som var dimensjonert for å forsvare hele landet, alene. Dette gjorde at finnene ikke kunne flotte seg med det nyeste og mest avanserte materiell på markedet, men en kanon er kanon, selv om den er 50-60 -100 år gammel. Med rett ammo kan de fortsatt spytte granater x- antall kilometer med akseptabel presisjon. En gammel stridsvogn (f.eks T-55) kan graves ned å brukes direkteskytende mot ymse mål.

  Siden Finland var selvstendig lot Sovjet landet i fred. Samhandel blomstret og Finland utviklet seg til en velferdsstat på linje med øvrige nordiske land i denne perioden. Nå kan dette endre seg. Med amerikanske soldater på grensa til Russland setter landet seg i en stressende situasjon. Som i Norge og verden forøvrig som har fått presset på seg amerikanske baser, har vertslandet ingenting å si. USA tar seg tilrette. Finland skal også opp på «NATO-standard» i materiell og det forventes 2 % til det militærindustrielle kompleks hvert år.

  Landet stor gjeld blir det ikke akkurat bedre. Claus Schwarbs elev Sanna Marin fikk landet inn i NATO, nå skal valgvinner Samlingspartiet sørge for å finansiere medlemskapet med å redusere velferdsytelsene til folk. Tror Finland bitter vil angre de inviterte bandittstaten inn. Men det er håp. I 1917 kastet finnene ut den tsar-russiske tilstedeværelsen fra sitt storfyrstedømme, det kan de kanskje kopiere med å kaste USA, elitens okkupasjonsmakt. De bør i det minste sørge for at det ikke blir et altfor stort nærvær av «allierte» samtidig på sitt territorium, mest for å berolige russerne. Russland vil alltid være nabo til Finland og Norge, også etter at bandittstaten i vest er gått til grunne.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Video med Weber og Nistad om toppmøtet

Kina og Russland inngår tettere samarbeid

Forrige innlegg

USA-dollaren:

Står på kanten av stupet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.