POSTED IN Terrorisme

Avledningsmanøver fra USA-ledelsen:

Det var noe ukrainere og russere på en yacht som sprengte ledningen.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Seymour Hersh sin detaljerte avsløring av USAs ansvar for sprengningen North Stream-ledningene gjør seg nå gradvis gjeldede politisk. Stadig flere mennesker, særlig i Tyskland, skjønner konsekvensene av denne terrorhandlingen. Da må en politisk ventil etableres slik at det politiske trykket reduseres. Vi anser denne såkalte avsløringen som vi gjengir i meldingen under som et resultat av ubehaget som forsterkes rundt USAs (og den norske) regjering. Men dette kan umulig være nok som en troverdig avledning. Alle som ikke har nesen i en klut kjenner den politiske lukten som river i nesen og at den kommer fra Det Hvite Huset.

Hvorfor får ikke Russland som var hovedeier av ledningen være med i undersøkelseskommisjonen? Hva er det en er redd for skal komme ut? Ifølge Seymour Hersh har ikke dette med krigen i Ukraina å gjøre fordi planene sammen med sprengladningene ble lagt lenge før krigen brøt ut.

Slik vi ser det handler dette om hvordan USA kan forhindre en nærmere tilnærming mellom Tyskland og Russland. For da faller deres globale prosjekt sammen: Å svekke og partere Russland slik USA får kontroll over landets naturressurser og samtidig får en fjernet en farlig konkurrent.

At «gneldrebikkja» Norge var med er først og fremst pinlig for det norske folket som har stolt på sine ledere.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland reagere på rapporter om sabotasjen mot North Stream.

Påstander om at en mystisk «pro-ukrainsk» gruppe utførte eksplosjonene på rørledningene  ser ut som en koordinert «bløff-kampanje», sier Kreml.

Rapporter i vestlige medier som nå er på jakt etter å identifisere de som er ansvarlige for å ha ødelagt North Stream 1 og North Stream 2 gassrørledningene  ser bare ut til å være en synkronisert desinformasjons-kampanje , sa Kremls talsmann Dmitry Peskov på onsdag.

På tirsdag rapporterte New York Times, som siterte offisielle USA-folk, at uspesifisert ny etterretning forteller at en «pro-ukrainsk»gruppe kan stå bak september-angrepet mot gassrørledningene som forbinder Russland og Tyskland inder Østersjøen. Deres kilder påstår også at «ingen amerikanske eller britiske personer var innblandet» i hendelsen.

Samme dag påsto den tyske ARD-kringkasteren, SWR radio og avisen Die Zeit at tyske etterforskere som undersøkte hendelsen hadde funnet ut at en yacht som ble rapportert brukt i angrepet tilhørte et polsk-basert selskap som er eid av to ukrainere.

I RIA Novosti sa Peskov at han var overrasket over det faktum at offisielle personer i USA siterte en rapport at der man kan komme med teorier rundt eksplosjonene, uten nærmere etterretning.

Det er åpenbart at de som er ansvarlige for North Stream-angrepet ønsker å avlede oppmerksomheten rundt dette. Det er klart at dette er en koordinert bløff-kampanje i mediene.

Kreml-talsmannen har også merket seg at Russland ennå ikke er blitt invitert til å delta i undersøkelsene.  USA-spioner sier at en «pro-ukrainsk» gruppe bombet North Stream, melder New York Times.

Dimitry Peskov

«Dette er ikke bare underlig. Det lukter som en skrekkelig forbrytelse. I det minste bør de landene som er eiere av rørledningen og FN forlange en øyeblikkelig undersøkelse. Den bør inkludere alle parter som kan kaste lyd over hendelsen», sa Peskov.

Den russiske ambassaden i USA har også kommentert artikkelen i New York Times. Minister-råd Andrej Ledenev sier at Moskva oppfatter de anonyme lekkasjene «som intet mindre enn et forsøk på å forvirre de som for alvor prøver å komme til bunnen av tingene i denne uhyggelige forbrytelsen».

Han legger merke til at historien i New York Times «øyeblikkelig  fikk grønt lys’  hos de som driver med informasjon».

Diplomaten sier at denne utviklingen var «absolutt verdt å legge merke til»  at lokale offisielle og journalister «ble totalt tause» etter at Pulitzer Prize-vinneren Seymour Hersh kom med sitt bombenedslag om det samme emnet.

Han refererte til artikkel publisert av den kjente journalisten den 8. februar, den som legger skylden på Washington for å ha arrangert angrepet på rørledningen.

Det Hvite Hus har benektet ethvert ansvar, og kaller det en påstand «som er totalt feilaktig og komplett oppdiktet».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Igal Ness

https://www.rt.com/russia/572625-russia-response-reports-nord-stream/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Skulle like å se et bilde av den yachten, spesielt med faciliteter for dypdykking og utstyr for å vinsje ned et par tonn eksplosiver til 80 meters dyp. Dette stinker.

  Svar
  • Se facebook-siden til Derimot.no. Der er det postet et bilde av «yachten» i kommentarfeltet. En seilbåt på 15 meters lengde.

   Svar
 • Hvorfor lyve så dårlig og så letterlig når både Biden og Nuland tilstod den varslede udåden lenge før den skjedde? Norge er noe å være flau og skamfull over i forbindelse med Ukraina-situasjonen, med Stoltenberg som krigshissende og løgnaktig anfører. Nordmenn som sløvt stoler på sine ledere har stemmerett, beklageligvis; kollektivt Stockholm-syndrom; tenker ikke selv. Nedslående. Stolt over rødt, norsk pass? Nei. politikere som TybringGjedde vil gi fredsprisen til WEF-ansatte skuespiller Zelensky! Rødt støtter våpenindustrien og Ukrainas nazi-regime. Vi kunne hatt et godt naboskap og en god handelspartner i Russland, men norske politikere har gjort oss til erkefiende.

  Svar
  • USA er en psykopat-stat, og lyger derfor ALLTID. At Norge lyger, skyldes mer feighet og underdanighet. Det er å håpe at Norge en dag ser hva slags sinnsyk stormakt de har lagt seg flat for.

   Svar
   • Tor Larsen
    12 mars 2023 22:32

    Det er litt lite å håpe på siden norsk underdanighet er blitt så tilvent over så lang tid at det nærmest sitter i genene. Fra 1380 til 1814 var det dansk overhøyhet, og fra 1814 til 1905 svensk overhøyhet. Så kom der 26 år da verdens storhet må ha ledet til stor følelse av å være ensomt fortapt før krona ble knyttet opp mot britiske pund i 1931 og deretter til amerikanske dollar i 1938. Et par år etter var det tysk okkupasjon til i 1945 før landet ble okkupert av England noen måneder og så ble vasallstat i NATO fra og med 1949. 26 år i en tydeligvis svært skremmende selvstendighet på hele 643 år er ikke særlig mye å skryte av.

  • Torfinn Slettebø
   10 mars 2023 14:32

   Einig. Men norske politikarar er alltid lydige når USA peikar ut fiendar. Me treng normale og gode tilhøve til Russland. For å få til det må me kasta ut angelsaksarane og basane deira i Noreg snarast råd, og seia opp både kjende og hemmelege avtalar.

   Då Russland heldt militæræving i Russland, kalla Stoltenberg det «Russian aggression». Når Nato øver i Troms, skulle det då bli «Nato aggression». Men det seier ikkje Stoltenberg. Ein hyklar og svinepels tvers igjennom.

   Svar
   • Rob Nordmann
    10 mars 2023 17:59

    Helt enig med deg, det er mot øst og Russland vi burde fokusere på å ha ett godt forhold til, ikke EU og verst av alle USA.
    Stoltenberg med flere er skyldige i landsforræderi og grove krigsforbrytelser og burde vært straffet deretter.

   • «fordi planene sammen med sprengladningene ble lagt lenge før krigen brøt ut.»

    – Men full taushet i norsk media. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kortene stokkes enda en gang i Israel.

Under overflaten koker det blant palestinerne.

Forrige innlegg

CDC-rapport:

Vaksinene har ført til 50% økning i overdødelighet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.