POSTED IN Russland, Virkelighetsforståelse

Andrei Martyanov:

Vi skal prise herren for at Putin vant presidentvalget!

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi sakser denne korte kommentarer fra Andrei Martyanov. Den inneholder noen viktig opplysninger som sjelden formuleres i vestlige medier.

Det første er en observasjon jeg har gjort over tid. Fra en følelse av underlegenhet og nesten en unnskyldende holdning overfor vesten er stemningen nå gradvis snudd til det motsatte. Krigen i Ukraina har i stor grad fortalt mange russere at vesten ikke er det forjettete land. Holdningen har gradvis utviklet seg til det motsatte. Fremgangen i Russlands økonomi, diplomati og militært i Syria (nedkjempingen av IS) og ikke minst i Ukraina har gitt befolkningen en helt annen holdning til vesten.

Etter å ha strukket ut hendene for et likeverdig samarbeid med vesten i mange år med forslag til gjensidig fordelaktige relasjoner (eksempel : levering av billig energi til Tyskland) eller med samarbeid med Norge i Barentsregionen, så snur nå holdningen. Terroraksjonen i Moskva bidrar til dette. Russland står ikke lenger med lua i hånden. Det er i ferd med å utvikle seg en helt annen selvbevissthet som vil merkes i vest.

Det andre vi skal merke oss er en følge av dette med økende selvbevissthet. Det er ikke pro-vestlige holdninger som vokser slik vi innbiller oss selv, men snarere det motsatte slik Martyanov skriver om. Jeg merket det samme med de jeg snakket med i sommer da jeg besøkte Russland og var i Donbas og på Krim. Alternativet til Putin er verre for vesten. Vi må kjenne vår besøkelsestid, men vi gjør det ikke. Det er vesten som har et stort problem, men vi er så dumme at vi ikke skjønner det ennå.

Knut Lindtner
Redaktør

Og her følger det vi sakser fra Martyanov:

Når herr Patrushev…
… sier noe, betyr det at han har gode grunner til å gjøre det, i motsetning til det som er tilfellet med talspersoner for sirkus i Vesten som rett og slett lyver deg rett opp i ansiktet. Det samme gjelder Mr. Bortnikov – direktøren for FSB.

Aleksander Bortnikov født 1951, er en russisk embetsmann. Han har vært direktør for den føderale sikkerhetstjenesten FSB siden mai 2008. Han overtok stillingen etter Nikolaj Patrusjev. Bortnikov er medlem av Russlands sikkerhetsråd. Wikipedia


Vitnesbyrdet til de som ble arrestert i saken om terrorangrepet i Crocus rådhus bekrefter det ukrainske sporet, sa FSB-direktør Alexander Bortnikov til journalist Pavel Zarubin, som la ut videoen på Telegram-kanalen. – Primærdataene vi mottok fra fangene bekrefter dette. Derfor vil vi ytterligere avgrense informasjonen som skal vise oss om tilstedeværelsen og deltakelsen fra den ukrainske siden er reell eller ikke. Uansett, foreløpig er det grunn til å si at det er akkurat slik», sa lederen for spesialtjenesten.

Bortnikov påpekte også den åpenbare «interessen» til vestlige spesialtjenester i Crocus-City grusomheter. Så, som du kan se – 404 (Ukraina, I Maryanovs språk betyr 404 en mislykket stat) blir allerede behandlet. Nå gjelder det å etablere den viktigste «kunden». Dette kan ta litt tid, men vi kjenner allerede til kretsen av mistenkte, og de er ikke i 404 (Ukraina).

Som jeg påpekte ikke for en gangs skyld, på dette stadiet bryr verken Russland som stat eller russere seg som folk noe om hva Vesten mener eller sier, bare hva de selv gjør. Russland reagerer riktig. Som Mr. Medvedev (tidligere russisk president, red.) sa (på russisk)–det ville være bra for Frankrike å sende et par regimenter til Russland for å bli tilintetgjort. Dette er svaret deres med hensyn til den «direkte konflikten» med NATO.

Russland vil drepe alle som går inn i 404 (Ukraina). En ting er når Petr Tolstoj sier det, uansett hvor viktig parlamentsmedlem han er, en helt annen når nestlederen i Russlands sikkerhetsråd sier det. Medvedev er IKKE en «bad police» sammen med «den gode politimann» Putin – han er en ekte hauk som virkelig hater Vesten. Han har noen gode grunner til det. Så for NATO er det på tide å puste ut og prise Herren for at Vladimir Putin vant dette valget.

Medvedev kan fortsatt prøve å bli gjenvalgt i fremtiden, og tro meg, han vil vinne. I mellomtiden, for franske tropper, hvis de noen gang klarer det – Velkommen til helvete.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Jeg har vært en del ganger i Russland over en periode på flere år og ser en meget stor forskjell i folket. I dag har de god råd, levestandarden har økt betraktelig og folk koser seg. Folket er også mer selvsikre nå enn tidligere. Så vi nordmenn skal ikke føle oss overlegne lenger. Om ikke lenge, ut fra utviklingen vi ser i dag, vil Russland være en stormakt vi aldre skulle kunne tenke oss.
  Derfor er det en stor tabbe at norske politikere i dag snur ryggen ti Russland og kutter alle forbindelser og samarbeid med landet. Det kommer vi til å få merke om ikke lenge.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   29 mars 2024 10:28

   Godt sagt! Me treng å jekka oss ned nokre hakk, og i pur eigeninteresse arbeida for normale tilhøve til Russland.

   Svartmalinga og fiendskapen i norske media mot alt russisk er meir skadeleg for nordmenn enn for russarar.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  29 mars 2024 10:12

  Etter tips frå Arno M. Daastøl har eg sett ein video av den russisk-amerikanske historikaren Vladimir Brovkin. Ei vitaminsprøyte mot vestleg kunnskapsløyse:

  https://www.youtube.com/watch?v=bNfT1-PMnFw

  Brovkin forklarar på 17 minutt kvifor Putin er ein skurk i Vesten og ein helt i Russland. Videoen gav meirsmak.

  Norske styresmakter kan få det travelt med å trekkja seg ut av krigen mot mot Russland og be om godt ver.

  Svar
  • T.S.:
   Verdt å lytte til ja.

   En video med en god oppsummering, – og forklaring, på hvorfor Putin ses på som en god leder i Russland.
   Og hvorfor han må demoniseres i vesten. ( Inkl. Norge dessverre.)

   Ellers:

   ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
   DET vil de ikke tilgi ham. ‘
   midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

   ‘ Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim.
   Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet.’
   midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

   Svar
 • Northern Light.
  29 mars 2024 15:17

  Sjefen for Russlands etterretningsbyrå utpeker hvem sto bak Crocus City Hall-terroristene.

  Alexander Bortnikov, direktør for Russlands FSB peker på USA, Storbritannia og Ukraina.

  Av Dr. Gilbert Doctorow.
  Til de uinnvidde forklarer jeg først at FSB er etterfølgeren til Sovjetunionens velkjente og fryktede KGB. I dag er det bedre å sammenligne FSB med FBI i USA. Den tar byrået seg av innenlandsk kriminalitet av alle slag, og trusler mot russiske sivile som terrorisme. Byrået og dets leder er sjelden i nyhetene.

  Det Bortnikov hadde å si var ekstraordinært og har direkte betydning for om du og jeg nå skal lete etter bombetilfluktsrom. Dessverre vil du ikke finne noe av det i hovedoppslagene til dagens hovedstrømpresse og medier. Financial Times, for eksempel, viser en artikkel om Xis møte med administrerende direktører i amerikanske selskaper, interessant, men ikke særlig relevant hvis vi er på randen av tredje verdenskrig.

  Bortnikov er en av Vladimir Putins indre krets av rådgivere. Han, Putin og Naryshkin er alle omtrent like gamle. Med sine 72 er Bortnikov bare flere år eldre. Jeg ble spesielt slått av hans balanse og forsiktige, nøye overveide ordvalg mens han beskrev hvor etterforskningen er på vei med åpenhet. Journalistene undersøkte alle spørsmålet om hvem som sto bak terrorangrepet. Bortnikov fortalte dem og oss: USA, Storbritannia og Ukraina står bak terrorhandlingen begått av islamistiske ekstremister.

  Bortnikov sa at de foreløpige funnene tyder på at de fire gjerningsmennene ble fraktet med bil til grensen til Ukraina hvor de ble hentet på den andre siden. Han forklarte veldig rolig at hvilke fremmede makter som står bak er i ferd med å avklares, og at han ikke vil si noe nå, men vil vente på at alle fakta er på bordet før de blir presentert.

  Ikke desto mindre var det helt sensasjonelt at han utpekte USA, Storbritannia og Ukraina som de som sannsynligvis sto bak for terrorhandlingen. La oss huske at etter bombingen av Nord Stream-rørledningene, det mest betydningsfulle angrepet på kritisk sivil infrastruktur globalt de siste 50 årene, pekte ikke russiske tjenestemenn direkte på noe land. Det var antydninger, men ingen direkte anklager som vi hørte fra Bortnikov i går.

  I mellomtiden, bortsett fra Mr. Bortnikovs møte med journalistene, ble mye ny informasjon om terrorangrepet på Crocus rådhus kringkastet i går på de russiske statlige TV-nyhetene, og analyseprogrammet Sixty Minutes.

  Spesielt fikk vi vite at de siste dagene av februar og de første par dagene av mars var to av de fire angriperne i Istanbul. Avgangen og ankomsten til en av dem på en flyplass i Moskva ble tatt opp på video. Vi ble fortalt hvilke hoteller de bodde på, og selfiene og andre bilder tatt i Istanbul ble vist. Det er fortsatt ikke klart hvem de møtte i Tyrkia. Tidspunktet i seg selv er imidlertid veldig viktig, fordi de returnerte til Moskva for å utføre et terrorangrep den 8 mars, den internasjonale kvinnedagen, en viktig dag i Russland. Hadde de gjort det den dagen, ville effekten vært katastrofal for presidentvalget i Russland én uke senere.

  Sixty Minutes analyse fastslo imidertid at de russiske sikkerhetstiltakene 8 mars var for omfattende til at terroroppdraget skulle lykkes, og USA bestemte seg for å avlyse operasjonen. Scenariet som ble utforsket på talkshowet Evening with Vladimir Solovyov, er at ukrainerne bestemte seg for å fortsette med terrorangrepet en uke etter det russiske presidentvalget.

  Som vi har observert gjentatte ganger de siste to årene, så har Putin vist måtehold og tilbakeholdenhet, og har motstått handlinger som kan utløse WWIII. Det er helt klart slutt på nå, når hans egen FSB-direktør utpeker USA og Storbritannia, som planleggerne av det største terrorangrepet i Russland på 20 år.

  Fra Global Research, publisert 28 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Doctorow er en uavhengig politisk analytiker med base i Brussel. Han er utdannet magna cum laude ved Harvard College og har en doktorgrad i russisk historie.
  Orginalartikkel: Bombshell. Who Was Behind the Crocus City Hall Terrorists? Statement by Alexander Bortnikov, Director of Russia’s FSB.

  Svar
 • Northern Light.
  30 mars 2024 16:14

  Putin: Vestlige flybaser med ukrainske F-16 fly blir legitime mål for Russland.

  Av Tyler Durden.
  Denne uken besøkte Russlands president Vladimir Putin flybasen Torzhok i Tver-regionen som er et av treningssentrene for russiske kamppiloter. Noen eller mange av disse flygerne vil sannsynligvis fortsette å fly oppdrag i Ukraina.

  I en tale til pilotene refererte Putin til beskyldninger som ofte ble fremsatt av vestlige ledere; om at han har til hensikt å utvide krigen i Ukraina ved å angripe NATO og andre europeiske land. Han kalte påstanden «bare nonsens», men fortsatte med å utstede en advarsel om amerikanske F16 jagerfly:

  Han beskrev at amerikanske «satelittstater» i Øst-Europa (som Polen), ikke har noen grunn til å være redd, sa han: «Påstandene om at vi skal angripe Europa etter Ukraina – det er fullstendig tull og skremming av deres egen befolkninger bare for å få mer penger fra dem». Europeiske land har virkelig økt sine forsvarssektorer og forsvarsutgifter, spesielt etter to år med bevæpning av Ukraina som i stor grad har tømt innenlandske lagre.

  En oversettelse i Politico siterte Putin som videre sa «- muligheten for et angrep på noen andre land, på Polen, de baltiske statene, Tsjekkia; det er bare nonsens», og at Russland har «ingen aggressive intensjoner mot disse landene».

  Den russiske presidenten gjentok videre i talen at den spesielle militæroperasjonen i Ukraina, ble satt i gang av nødvendigheten av å «beskytte vårt folk på våre historiske territorier». Med henvisning til NATO-alliansen sa han: «De kommer helt opp til våre grenser. Går vi over havet til USAs grenser? Nei, de nærmer seg oss, og de har kommet veldig nært», ifølge russiske medier.

  Putin benyttet også anledningen til å ta for seg internasjonale rapporter om at Kiev snart vil få sine første F-16 jagerfly. I følge hans ord som oppsummert i EuroNews: På det samme møtet advarte han Ukrainas vestlige allierte, mot at de stiller flybaser i landene deres til rådighet for ukrainske F-16-fly som kan fly tokter mot Kremls styrker, og sa at disse basene ville være «legitime mål».

  F-16-ene krever en høy standard på rullebaner og forsterkede hangarer for å beskytte dem når de er på bakken. Militæranalytikere har sagt at potensielt dusinvis av F-16-er ikke vil gjøre noen forskjell, selv om ukrainske tjenestemenn har ønsket dem velkommen som en mulighet til å slå tilbake på Russlands luftdominans. Putin insisterte på at F-16-ene «ikke vil endre situasjonen på slagmarken».

  Det var da Putin lovet pilotene: «Vi vil ødelegge krigsflyene deres på samme måte som vi ødelegger deres stridsvogner, pansrede kjøretøyer og annet utstyr, inkludert flere rakettkastere». Betydelig nok utvidet han advarselen til Vesten, siden han gjorde det klart at selv flybaser i vestlige land kunne bli mål hvis Ukrainas F-16 flyr tokt fra dem.

  Fra i fjor sommer begynte Kreml å fremheve at F-16 jagerfly er i stand til å frakte taktiske atomvåpen som er i utvalgte NATO-lands besittelse. Den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov forklarte for eksempel på den tiden: «Moskva kan ikke ignorere at amerikanske F-16 jagerfly som kan bestykkes med atombomber kan bli levert til Ukraina av dets vestlige støttespillere. Han gikk så langt som å si at det vil bli sett på som en «kjernefysisk trussel» fra Vesten.

  Fra ZeroHedge, publisert 20 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk og noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Putin Threatens To Attack Western Air Bases Hosting Ukrainian F-16s.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norske medier ser ikke noe positivt i Kina.

To som har bodd i landet ser det helt annerledes.

Forrige innlegg

Når vi får kostnader så er det noen som tjener på det.

Klimamålene er politiske påfunn!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.