POSTED IN Ideologi, Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Alt snues opp ned.

Avisa Klassekampen med Nato-briller på.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Med hodet i Financial Times

Jan Hårstad

Å lese lederartikler i Klassekampen er som å bla i barnebladet Magne og stupdykke i Rothschild-banking dynastiets Financial Times. For lederartiklene til Marit Skurdal og gamle Bjørgulv Braanen er et slikt naivistisk surrealistisk oppkok av imperialistisk ideologi.

Til de unge: noen må ta seg på tak å skrive en avhandling som dokumenterer hva som står der for intet – absolutt intet – kan skje på den norske venstresida før lederartiklene i Klassekampen er teoretisk-ideologisk knust til støv.

Det hele bygger på forestillingen om at det ikke finnes noen kapitalistisk imperialisme lenger. Det er regionalmakten Russland som er superimperialist til tross for at Russland bekjempet den Vestlige imperialistiske krigen i Syria. Det en gleder seg over i Klassekampen er at det imperialistiske Vesten står samlet mot den gigantiske superimperialisten Russland som holder seg med et millitærbudsjett på linje med Italia og Spanias.

Military budget - Wikipedia
Militærutgiftene etter land. Russland bruker omtrent like mye på det militære som Saudi Arabia. USA bruker 11 ganger mere.

Det Braanen markedsfører i dag (13.05) er den gale ukrainske utenriksminister Dmytro Kuleba som bærer av fornuft og innsikt.

«Nå er målet å ta tilbake hele territoriet, forutsatt at vestlige land leverer tyngre våpen. Kuleba mener ukrainske styrker er i stand til å vinne slaget om Donbass og NEDKJEMPE den russiske Svartehavsflåten.»

Verken Kuleba eller Braanen kan ha den aller minste greie på russisk historie, for ikke å snakke om geopolitisk tenkning.

Når Katerina den Store erobret KRIM fra OttomanTyrkerne på 1700-tallet var det for at Russland skulle få tilgang til varme hav og bli en sjømakt i Svartehavet og Middelhavet. Byen Sevastopol ble bygget opp som Russlands sentrale marinebase.Og er det fremdeles.

Historien om Krim er historien om vedvarende kriger. Her har pågått så mange store og små kriger at en trenger et lengre skriv for å omtale dem alle. I den meste kjente Krimkrig var det slik at England og Frankrike

Støttet OttomanTyrkia i den fordi de ville ikke at Russland skulle synes i Middelhavet.

Fra Krim-krigen

Når Molotov i sin tid var i Berlin og diskuterte med Hitler om innflytelsessfærer, viser dokumentene at Sovjet var helt besatt av problemene rundt Svartehavet, om stredene Bosporos og Dardanellene.

Sett fra Moskvas synspunkt finnes det ikke noe viktigere internasjonalt problem enn KRIM, SVARTEHAVET Og STREDENE.

Så hvis Nato-ideologene i Klassekampen understøtter Zelenski/Kuleba tenkningen om å tilbakeerobre Svartehavsflåten, Krim og Donbass, vil de garantert få en tredje verdenskrig med atomvåpen. Og ingen «fredsløsning» som Braanen også babler om.

Når det nå oppstår en slags ideologisk-politisk borgerkrig inni Rødt er ikke dette noe å forundres over for kunnskapsløsheten og dumheten er så ekstrem blant Nato-tilhengerne der at det ligner ikke grisen.

«Situasjonen er uoversiktelig og utfallet usikkert».

Nei, det er tvertom. Nato-statene og deres venstrepartier pøser på med våpen og penger for nettopp å gjøre det som Kuleba/Zelenski ønsker. På tre måneder har fallittboet USA levert 53 milliarder dollar til krigen og uttalelser fra alle deres generaler bekrefter at det hersker konsensus i Natoverdenen om å knuse Sevastopols og Krims Svartehavsflåte. Det står hver dag i vestlige aviser så det er ikke nødvendig

Å sitere engang.

Den tåpelige og uvitende redaksjonen i Klassekampen jobber nå ideologisk for en krig med atomvåpen.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 422 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Å lese lederartikler i Klassekampen er som å bla i barnebladet Magne»

  Og å lese dette bladet bør man vel helst være senil, ‘tidligere radikal ‘ eller et barn, for å synes er interessant.

  Altså tre begreper med omtrent samme innhold.

  Svar
  • Har ikke lest Magne,er det om Bondesvik ?.Jeg synes VG og Aftenposten er best og det har de jo värt siden 2ndre verdenskrig,det har liksom aldr värt noen tvil om hvor deres lojalitet ligger.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  15 mai 2022 21:51

  Det luktar svidd av lynrask svensk og finsk Nato-innmelding.

  Svar
  • Det gjelder å holde svensker og finner uvitende om det som har kröpet opp av Azovstal til söknadene er sendt.
   Stoltenberg holder maska og later som at Erdogan er på gli.
   Adieu,Olson,Bailey + 4 Natoinstruktörer så langt og det meldes at Canadiske,Tyrkiske og noen andre nasjoners personell fortsatt gjemmer seg der nede i bunkersene,de kommer vel ut litt etter hvert.
   Og Natosjefen selv,mr steklov visste ingenting ?.
   Det her kommer til å bli vrient.
   Samtidig presenterer Russland stadig nye bevis på kjemlab i FN og Kina presser på sammen med russland for full etterforskning/autensifisering av bevisene,bevis som går rett i fleisen på amerikansk finansiering,tilrettelegging og oppdragsgivere.
   Den lure putin ventet ut Natosöppelet istedenfor å bombe dem,til vestens fortvilelse.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Oberstløytnant i USA:

Ukraina vinner ikke. Forhandlinger er løsningen

Previous Post

Bidens «sannhetsminister» vil redigere tweets:

Sensur-kravene blir stadig sterkere i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.