POSTED IN Atomvåpen, USA

Allierte trenger ikke være redde.

USA lover å bruke atomvåpen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er gjentatt en rekke ganger i våre medier og av våre politikere at Russland truer med atomvåpen. Påstanden bygger på en uttalelse fra Putin som er tatt ut av sin sammenheng. Russland har tvert imot sagt at de ikke vil bruke atomvåpen først. Det er det Nato som sier og har som sin politikk.

Det fremgår av artikkelen under. USA er villige å bruke disse våpnene også selv når landet sjøl ikke er truet. Men våre medier snur virkeligheten på hodet, som vanlig. Og mange av våre politikere tror løgnene som servers på et fat uten å undersøke saken sjøl.

people standing on stage performing song

Kanskje vi skulle la mediehusene styre politikken også formelt, for i praksis er det som er i ferd med å skje. Ingen tør å utfordre den rådende fortellingen, hverken når det gjelder klima, korona, vaksiner eller krig-fred (Ukraina og atomvåpen). Stort sett er alle kritiske stemmer blant politikerne tørket inn eller strupt og vi står overfor et samlet enstonig kor som alle synger den samme melodien de må for å få gjenvalg.

Knut Lindtner
Redaktør

USA lover å beskytte sine allierte med atomvåpen.

Washington har sagt at de vil bruke sin fulle militære kapasitet for å forsvare Seoul og Tokyo.

USAs militære vil slippe løs hele sitt arsenal, inkludert atomvåpen, for å beskytte Sør-Korea og Japan mot angrep. Det sier en top ansatt i USAs utenriksdepartement. Hun beskylder Pyongyang for «farlige» og «destabiliserende» våpentester.

Hun lover «fullstendig» samarbeid med sine allierte i Asia.

Wendy Sherman - Wikipedia
Wendy Sherman

Wendy Sherman,  viseutenriksminister i USA, hadde flere samtaler i Japans hovedstad med sine sør-koreanske og japanske motparter på tirsdag.

Hun sa at Washington vil utplassere sine «atomvåpen, konvensjonelle våpen og rakettforsvar»  dersom deres to allierte noen gang blir angrepet. Hun understreker at dette er USAs «atom-paraply»-politikk. 

Sherman fortsatte med å fordømme de nylige rakett-testene gjennomført av Nord-Korea. Det var det store fokuset på denne ukens møter.

Hun kom med både fornærmende og kritiske angrep på det store antallet våpen-tester som Nord-Korea har gjennomført i år. Hun kaller det «høyst uansvarlig og destabiliserende».

Under et eget møte med Sherman, før de andre møtene, sa Sør-Koreas viseutenriksminister Cho Hyundong at Pyongyangs utskytninger «skaper alvorlige spenninger på den koreanske halvøya».  Dette ser de på som en oppgradering av Nord-Koreas atomvåpenpolitikk den siste måneden.

I tillegg til en hel del våpentester og vilje til å gjengjelde USA og Sør-Koreas øvelser på krigsspill, så har Nord-Korea kunngjort at de har gjennomført en test der de simulerer å fylle en silo, gjemt under et reservoar, med atomstridshoder – dels som en øvelse i forbindelse med utskytningene i september og for å sikre seg beredskap med sine atomvåpen. 

Nord-Korea beholder sitt atom-arsenal kun til selv-forsvar. De har kritisert de felles militær-øvelsene USA og Sør-Korea gjentatte ganger gjennomfører som prøve på invasjon. USA-ansatte har gjentatte ganger spådd en overraskende nord-koreansk atom-test de siste månedene, til tross for at landet har avstått fra noen slik test siden 2017.

Allikevel har varsler kommet, midt i en økende spenning mellom de to koreanske statene. Begge sider fortsetter å komme med trusler og å gjennomføre militære demonstrasjoner. På onsdag lovet ´Washington, Seoul og Tokyo hverandre sterkere militære bånd mot «provokasjonene» fra Pyongyang.

De var også «enige om svar uten sidestykke om det blir nødvendig, i tilfelle Nord-Korea gjennomfører en syvende atomprøve-test», sier en ansatt i Sør-Korea til reporterne.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Toa Heftiba

https://www.rt.com/news/565345-us-korea-japan-nuclear/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Greitt det da, men vi har ingen atomsikre tilfluktsrom igjen i Norge i dag , de er selvfølgelig ombygd til ungdomssenter, discothek og innvandrermottak. Så vi får håpe kjerringene i statens flyktningmottak får ut fingeren og restaurerer tilfluktsrommene tilbake til det de var ment til å være på 1960 og 1970 tallet, nemlig bygd som forsvar for sivilbefolkningen dersom det ble atomkrig mellom USA og Sovjetunionen. Atombombene ligger der enda, og kan tas i bruk når som helst.

  Svar
 • Endelig har russerne begynt å kalle det kriminelle og satanistiske kuppregimet i Kiev ved sitt rette navn istedet for ved det forvirrende og til dels misvisende «nazi»-skjellsordet.

  Vi kan ikke understreke nok viktigheten for deg til å se denne sendingen fra TruNews.com.

  Det står om vår overlevelse nå!
  Om du ikke akspterer alt som sies umiddelbart; Gi det tid til å synke ned hos deg. Vi står alle nå på kanten av vår felles utslettelse.

  Og norge med alle sine F-35 bombefly, US-baser fullstappet av atomvåpen (der norske pudler ikke får stikke snuten sin inn), og med vestlige atom-ubåter lurende i fjordene våre, kan bli det mest atombombede området i verden.

  Dette er nyheter du aldri vil se på Dagsrevyen – fordi det er for nye sviende sannheter i dem, som treffer løgnerne og fortierne i NRK mitt i trynet:

  Putin Anointed as Russia’s “Chief Exorcist” to De-satanize Ukraine’s Ruling Establishment
  A high ranking member of Russia’s national security council today said Russia must remove Satanists from Ukrainian leadership posts.:

  trunews.com/stream/putin-anointed-as-russia-s-chief-exorcist-to-de-satanize-ukraine-s-ruling-establishment

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA er Ingen fredsnasjon

I nesten hele sin historie har USA ført minst en krig.

Forrige innlegg

Det skjer politiske endringer både i Israel og blant palestinerne.

Får vi en ny intifada og en mer uforsonlig ortodoks jødisk blokk?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.