POSTED IN Helse

Alle uvaksinerte innen helsesektoren i New York sies opp.

Nasjonalgarden settes inn for å møte helsekrisen som oppstår.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Presset på de uvaksinerte øker i USA slik denne artikkelen forteller om. Hvis du ikke er vaksinert mister du jobben og samtidig kommer det hele tiden stadig mer foruroligende meldinger om stadig fler vaksine-døde og vaksineskadde. En tredje vaksineringsrunde forberedes fordi vaksinene ikke virker slik det i starten ble lovet. 

De som ikke vil vaksineres risikerer også å miste sosiale rettigheter, ikke bare jobben. Det som foregår nå i offentlig sektor i USA er et råkjør uten sidestykke. Selv om en er over 75% vaksineringsgrad er altså ikke dette tilstrekkelig til flokkimunitet, slik en regner for enhver annen lungevirus-sykdom. (Influensa)

woman in blue hoodie standing in front of white and red kanji text signage

Nå skal altså nasjonalgarden (heimevernet) settes inn for å tette hullene som oppstår innen helsektoren nå titusenvis sies opp fordi de nekter å vaksinere seg. Jeg synes dette nærmer seg mer og mer en unntakstilstand hvor det militære overtar flere og flere av samfunnsfunksjonene.

Det er vanskelig å ikke konkludere med at dette er selvforskyldt. Det er en villet politikk som ikke lenger handler om helse, men om kontroll og underkastelse.

Vaksineprogrammet var en bløff. De har enten godkjent en vaksine uten å ha oversikt over langtidsvirkningene. Eller så har de løyet for befolkningen da de sa at to runder med vaksinering ville sikre befolkningen. Nå skal de i gang med en tredje runde.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

New York vil sette inn Nasjonalgarden for å fylle opp mangel på personale i sykehusene siden de uvaksinerte nå blir utestengt fra arbeidet.

70 000 av de 450 000 sykehusarbeiderne i staten får ikke lenger arbeide.

Som forberedelse til mandagens tidsfrist, har guvernør kommet med en omfattende plan for å skaffe nok vaksinert personale til å fylle opp mangelen på pleiere i sykehusene og i andre helseinstitusjoner rundt omkring i staten.

Kathy Hochul – Wikipedia
Kathleen Courtney «Kathy» Hochul er en amerikansk jurist og politiker. Hun ble 24. august 2021 valgt som guvernør i New York. Hochul hadde vært New Yorks viseguvernør fra 2015. Wikipedia

«Vi kjemper stadig mot Covid for å beskytte våre kjære. Og vi trenger å kjempe med alle de tiltak vi har til disposisjon» sa guvernør Hochul. 

«Jeg følger personalsituasjonen nøye. Og vi har en plan om å øke arbeidsstokken i helsevesenet for å hjelpe til å lindre byrdene i våre sykehus og i andre helseinstitusjoner

«Jeg henvender meg til alle helsearbeidere som har blitt vaksinert, og jeg bønnfaller resten av helsearbeiderne som er uvaksinerte om å få gjort dette så de kan fortsette sitt arbeide».

«Planen inkluderer å forberede å undertegne en ordre, om nødvendig, for å erklære en nødssituasjon i staten for å øke arbeidsstokken . Om så la kvalifiserte helsearbeidere som arbeider i andre stater eller andre land slippe til

Det gjelder også nyutdannede, pensjonister og tidligere helsearbeidere som bor i New York State.

Arbeidsdepartementet har kommet med retningslinjer som klargjør at arbeidere som har blitt utestengt fordi de nekter å la seg vaksinere ikke er berettiget til  arbeidsløshets-forsikring om de mangler en gyldig legeattest med medisinsk årsak.

Andre alternative inkluderer utplassering av medisinsk trente medlemmer fra Nasjonalgarden,  samarbeid med den føderale regjeringen om å utplassere Disaster Medical Assistance Teams (DMATs) til å assistere de lokale helse- og medisinske systemene.

I tillegg planlegger guvernør Hochul å samarbeide med den føderale regjeringen og statsledere i å finne måter å framskynde visa-søknader fra medisinsk personale. 

For et år siden var mange av disse helter. Det er de ikke lenger, de er uønsket.

New York er altså i ferd med å sparke 70 000 uvaksinerte sykehusarbeidere – de fleste at dem har arbeidet i frontlinjen gjennom de vanskeligste tidene. Og det mens de som vil sparke dem gjemte seg hjemme. 

NewYork må erklære krise. De må tillate pensjonister og uerfarne å ta disse jobbene.

Den 22. september var 84 % av alle sykehusansatte fullt vaksinert.

Den 23. september var 81 % av personalet ved alle voksenavdelingen, og 77 % av alt personale i sykehjem i staten New York fullt vaksinert.

Ifølge reglement fra State Department of Health skal alle helsearbeidere i staten New York, ved sykehus og sykehjem, være vaksinert mot Covid-19. Fristen for første dose er mandag.

27. september heter det at personale ved andre institusjoner, inkludert hjemmesykepleie, hospicer og institusjoner for voksne må være vaksinert før 7. oktober.

Reglementet gjelder også de som kommer utenfra staten, og medisinsk personale på kontrakt som praktiserer i staten New York.

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Isaiah Rustad

The New York Governor’s Press Office

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Jippi Free Healthcare from the Barrel Of A Gun… Just Like in Scandinavia…..

    Svar
  • Satanistene raser videre på sin vei til helvete og sin sjef Moloch, Baal, Lucifer, Satan eller hva nå den enkelte kaller ham. Begynner virkelig å håpe på at bibelen er rett, att alle disse satanister, djevelfrø og følgere skal brennes i «skjærsilden» til evig tid, ikke fordi jeg er så sykt pervers som alle disse gærningene er, men fordi jeg synes at nok er nok, og at det snart må kunne være mulig å drive verden uten slike utskudd ved makten. Verden må bort fra materiell velstand, og snu seg mot mer åndelighet, det vil skape dårlige vilkår for kriger, «revolusjoner», grådighet, makt og profittjag. Men det vil gi svært god grobunn for samhandel, fred, mat, vann og energi nok til alle.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er dette falsk alarm?

Eller er det forvarslet om en større helsekrise?

Forrige innlegg

Gjerdrum-raset

MDGs straksmelding om årsaken var faktisk helt feil. Hvorfor kunne de ikke vente? Fordi deres andre krisealarmer heller ikke stemmer?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.