POSTED IN Afghanistan

Afghanistan:

USAs tropper skal ut, men de vil være der likevel.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Fredsavtalen mellom USA og Afghanistan er ikke så åpenbart fredelig som den ser ut i overskriftene. Selv om USA reduserer antallet regulære soldater ned mot null betyr ikke det at soldatene er ute av landet.

De har overlatt skyting og dreping til store grupper leiesoldater som de finansierer og som tjener USAs politiske interesser. Uten disse ville den USA-innsatte afghanske regjeringen gått i oppløsning.

Men leiesoldater som sloss for penger og ikke for en sak er dårlige når de blir presset. De ofrer ikke livet for noen som ikke er viktig. Derfor vil disse troppene ikke kunne holde stillingen hvis det tilspisser seg. Det er det all erfaring forteller.

Vi merker oss også den forskjønnelsen som vi ser i språket også i denne saken. Leiesoldater kalles kontraktører. Men ordene forandre ingenting. Dette er mennesker som dreper mot betaling. Vi kunne like godt kalle dem leiemordere.

Knut Lindtner

Over 18 000 kontraktører med avtale med Pentagon blir i Afghanistan

Inkludert 6000 amerikanere og 7300 fra tredjeland

Mens antallet amerikanske tropper i Afghanistan er helt nede på 2500, forblir en tung tilstedeværelse fra USA i form av entreprenører som jobber for Pentagon.

I følge en rapport som ble utgitt av det amerikanske militæret denne uken, er det over 18.000 entreprenører i Afghanistan. Tallene betyr at Pentagon sysselsetter rundt syv entreprenører for hver tjenesteyter fra den amerikanske hæren i Afghanistan.

Da president Obamas involvering i Afghanistan toppet seg, var det omtrent en entreprenør for hver amerikanske soldat. Da antall tropper gikk ned, økte Pentagons avhengighet av entreprenører.

Om lag 4700 av de nåværende entreprenørene er lokalt ansatte afghanere.  De resterende kommer fra utlandet, inkludert omtrent en tredjedel som er amerikanske statsborgere.

Afghanistan er et stort og vakkert fjell-land.

Amerikanske militærentreprenører i Afghanistan er i sentrum for en stor skandale, etter beskyldninger fra familier til amerikanske soldater som har blitt såret eller drept i landet for at de har betale Taliban «beskyttelsespenger».

Pentagon kunngjorde sist fredag at de hadde fullført sin styrkenedbygging  i Afghanistan, og etterlot 2500 tropper i landet, det laveste tallet siden 2001.

 Fredsavtalen mellom USA og Taliban som ble undertegnet i februar, krever en fullstendig amerikansk tilbaketrekning fra landet innen våren 2021.

Det er ikke kjent  om Biden-administrasjonen vil følge opp det siste trekket. Den tunge tilstedeværelsen av entreprenører i landet viser at det er mange interesser som ivrer for å holde den nesten 20 år lange konflikten i gang.

Kilde Antiwar.com

Dave DeCamp

Oversatt av: J Bjoerkmo

Forsidebilde: Sohaib Ghyasi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • […] Oversatt av: J Bjoerkmo for Derimot.no. […]

    Svar
  • Flyten av narkotika, både til legitim og illegitim virksomhet må selvfølgelig opprettholdes. Taliban la ned opiumsproduksjonen fordi de mente den var umoralsk, dermed måtte Afghanistan invaderes for å bringe amerikansk «demokrati» til det stakkars afghanske folk. Det første «amerikanske» (les leiesoldatene til Big Pharma) soldater tok kontroll over var «poppy» markene, og fikk igang valmuedyrkingen igjen. Stort sett akkurat det samme som skjedde i Vietnam tidligere. Det Gyldne Triangel er kjent for de som henger med i svingene til «klanens» begredeligheter utført på denne kloden. <>

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Herdal:

Hydrogen er et «Fata Morgana»

Forrige innlegg

Ny undersøkelse fra Standford-universitetet:

Ingen forskjell i effekten av harde og milde Covid-19 tiltak.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.