POSTED IN Terrorisme, Tyskland

AfD-leder i Tyskland:

Hvis kansleren visste om eller har medvirket til tildekking av North Stream-sabotasjen er det forræderi.»

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det om blir stadig mer påfallende er at de som ikke støtter krig men sier sannheten, de karakteriseres som høyreorienterte. Dette skjer også i artikkelen under, men det er egentlig gjennomgående. Det er naturligvis bekvemt for de som mener å tilhøre venstresiden for de slipper unna med for mye tenkning om hvordan ting henger sammen.

Jeg vet ikke hva AfD mener om alle politiske spørsmål, men også denne saken er jeg helt enig med deres parlamentariske leder. Hvis kansleren har visst om planene for sabotasje eller medvirket til tildekkingen av den er han egentlig medvirkende til internasjonal terrorisme av første skuff.

Og denne trusselen henger også over en del av våre politiske og militære ledere – hvis det viser seg at det Seymour Hersh skriver at Norge deltok i sabotasjehandlingen i Østersjøen. Hvem ville trodd at vi havnet i slik situasjon bare for noen få år siden?

Knut Lindtner
Redaktør

Tysklands AfD-parti om Nord Stream-angrep: «Hvis Seymour Hersh har rett har Tysklands forbundskansler Olaf Scholz begått forræderi og må gå av».

Lederen for Tysklands høyreorienterte opposisjonsparti Alternativ for Tyskland Tino Chrupalla har bedt kansler Olaf Scholz om å trekke seg hvis anklagene Scholz og Joe Biden konspirerte for å dekke over Nord Stream-rørledningssabotasjen er sanne, slik den undersøkende journalisten Seymour Hersh har anklaget i hans siste bombe av en artikkel.

Tino Chrupalla

I gårsdagens Substack-rapport siterer Hersh anonyme etterretningskilder, og hevder at Tysklands kansler Olaf Scholz og Joe Biden 3. mars i Det hvite hus, diskuterte hvordan de skulle dekke over USAs ansvar for Nord Stream-angrepet.

«Jeg ble fortalt av en med tilgang til diplomatisk etterretning at det var en diskusjon om avsløringen av rørledningen, og som et resultat ble visse elementer i Central Intelligence Agency bedt om å utarbeide en forsidehistorie i samarbeid med tysk etterretning som ville forsyne den amerikanske og tysk presse med en alternativ versjon for ødeleggelsen av Nord Stream 2», skrev Hersh.

Uansett om kansler Scholz ble varslet om angrepet eller ikke, har han «klart vært medskyldig siden i fjor høst med sin støtte for Biden-administrasjonens tildekning av operasjonen i Østersjøen», skrev Hersh.

– Påstandene fra Pulitzer-prisvinneren Hersh er alvorlige, sa AfD-sjef Tino Chrupalla. «Hvis de er riktige, har kansleren ansvaret for å tildekke et angrep på viktig og verdifull tysk infrastruktur. Og han vil da ha misbrukt makten til den tyske regjeringen ved å begå forræderi. 

Dette reiser spørsmålet: Visste han om planleggingen og gjennomføringen av forbrytelsen? For å avklare disse spørsmålene ber vi om en undersøkelse som involverer alle europeiske partnere. Hvis kansler Scholz på en eller annen måte var involvert i Nord Stream-angrepet, må han trekke seg.»

Den høyreorienterte AfD har lagt fram en fredsplan for å få slutt på krigen i Ukraina og stiger for tiden i meningsmålingene, og passerer det regjerende partiet Grønne, som har forlatt sine røtter i fredsbevegelsen for å støtte Ukraina-krigen.

Av Richard Abelson

Maskinoversatt, litt forkortet og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Siora Photography

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • USA kan ha skaffet seg egen ryggdekning fra sin vasall tyske Kansler Scholz før spengningen av rørledningene ble gjennomført.
    Derfor er det så påtagelig i stille i det tyske parlamentet, og i tysk media, samtidig som de begjærlig tok i mot CIA sin påstand om en dekkoperasjon der det ble hevdet at det var Ukrainere med russere i opposisjon til Putin som via en leid polsk seilbåt gjennomførte attentatet mot Nord Stream rørledningene I Østersjøen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Strøm er ikke lenger et velferdsgode og et konkurransefortrinn.

Det er blitt en vare, altså en kilde til privat profitt.

Forrige innlegg

Nå bekreftes det at klimagalskapen er religiøst fundert.

Greta Thunberg blir æresdoktor i teologi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.