POSTED IN Demokrati, Tyskland, Ytringsfrihet

AfD i Tyskland sin oppslutning er farlig, sier en statsinstitusjon.

Og da må ytringsfrihet og demokrati vike.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

En utfordrer ikke makta i såkalte demokratiske stater. Da fjerner de den maska de har gjømt seg bak og viser seg frem som det de er: Udemokratiske og Tyranniske. Dette skjer ikke brått men gradvis slik at befolkningen skal venne seg til det. Det er et slik hamskifte vi nå kan observere i land etter land. Noe pent syn er det ikke.

Smilemasken skjuler både den som er bak og hvilke følelser vedkommende har.

Men når maska faller ser vi realitetene. Spørsmålet om makta er aldri et tema så lenge makta ikke er truet. Men i dag er den faktisk litt truet i Tyskland og da kommer truslene frem – trusler om udemokratiske tiltak som må til for å stanse en farlig opposisjon. Da må opposisjonen overvåkes, trakasseres og demoniseres.

Knut Lindtner
Redaktør

Den tyske staten kaller AfD for «ekstremister».

AfD toppet nylig meningsmålinger i Sachsen-Anhalt, vest for Berlin.

Sachsen-Anhalt-avdelingen til Alternativ for Tyskland  (AfD) er nå blitt klassifisert som en ekstremist-organisasjon, og kan dermed bli betraktet som en fiende av demokratiet. Dette sa sjefen for det indre etterretningsorganet i den føderale tyske staten på tirsdag.

Den statlige delen av kontoret for beskyttelse av grunnloven, også kjent som Verfassungsschutz, eller BfV, har etterforsket partiet siden januar 2021, den gangen på grunn av deres opposisjon mot tiltak og lockdowns i forbindelse med Covid-19.

Partiet «representerer ikke bare meninger som bryter med grunnloven», men de har blitt så radikaliserte at «det nå er blitt nødvendig systematisk å bruke etterretnings-metoder for å observere hva de holder på med», fortalte lederen for BfV Jochen Hollmann til Mitteldeutscher Rundfunk.

Jochen Hollmann

Alternativ for Tyskland (AfD) vil ha en «etno-kulturell homogen nasjon». Det betyr at de vil ekskludere personer basert på deres opprinnelse og religion, sier Hollmann.

BfV har fått tak i et hundresiders dokument som inneholder «flere anti-muslimske, rasistiske og anti-semittiske uttalelser» skrevet av parti-topper.

De inneholder også ærekrenkende uttalelser der de blant annet kaller migranter «inntrengere» og «pass-tyskere».

AfD har også som mål å «avskaffe det parlamentariske demokratiet», ifølge sikkerhetstjenesten. De utfordrer Tysklands lovlige føderale autoriteter. Under pandemien kalte de myndighetene «totalitære», og sammenlignet dem med jødeforfølgelsene i Det Tredje Riket.

De bruker «anti-semittiske betegnelser», slik man finner det i «the Great Reset», som må kalles en konspirasjonsteori.

De mener at AfD nå må betraktes som å ha  «bekreftede høyre-dreidde ekstremist» -ambisjoner.

Dette mener BfV er den største trusselen de kan tenke seg.

«Jeg er ikke interessert i hva  BfV påstår», sier Oliver Kirchner, parlamentsmedlem for AfD. Han mener dette er rent politisk. 

Kirchner peker på at AfD hadde 33 % støtte i en nylig meningsmåling i denne staten, ett prosentpoeng foran CDU, og langt foran partiene i den styrende «trafikklys-koalisjonen».

Ekstremist-betegnelsen kommer mindre enn en måned etter at AfD hadde stor framgang i valget i delstaten Bayern, og i Hessen vest i Tyskland. 

Sachsen-Anhalt ligger i det tidligere Øst-Tyskland. Det er den andre delstaten som kaller AfD ekstremister, etter at Thüringen gjorde det i 2021.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/586790-germany-saxony-afd-extremist/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Liksom-demokratene liker det ordet: «FARLIG», ja visst, farlig for dem. Snart er vel også Sarah Wagenknecht blant de «FARLIGE» og en «ekstremist», egentlig faktisk en «TERRORIST». Livsfarlige for politikere som kvalifiserer til dødsstraff, helt riktig.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er Zelensky som er krigsforbryteren!

Kiev sender 16 år gamle gutter til en sikker død.

Forrige innlegg

Russland bringer den ukrainske terrorbeskytningen av Donetsk inn for FN.

Den har pågått i 10 år og ingen omtaler den i Norge.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.