POSTED IN Krig-fred, Olje-Energi

3000 nye USA-soldater til Polen er en farlig avledning fra kjernekonflikten nå: Energi!

Konflikten i Europa dreier seg om gass.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke alltid godt å si hvem som truer hvem. Det som imidlertid er helt klart er at Russland ikke truer USA. Det er ikke Russland som plasserer ut sine tropper på USAs grense, det er USA som gjør det på Russlands grense.

Har Russland grunn til å føle seg truet? Ikke hvis de hører på det USA sier, men hvis de ser på hva USA har foretatt seg de siste 30 årene har de all grunn til det.

Vi nevner: Bombingen av Jugoslavia, Bombingen og regime-endringen i Libya. Okkupasjonen og krigene i Afghanistan, Irak og Syria og feks dronekrigen som har drept tusenvis uskyldige over deler av Midt-Østen og i Pakistan.

Sett med russiske øyne har de altså all grunn til å føle seg truet. Og når USA truer Russland truer de også freden i Europa. Men i Europa sitter USAs folk i de fleste regjeringer og reagerer bare på instrukser fra Washington. Russland har skjønt dette og henvender seg derfor dit (Washington) med sine forslag.

Elizabeth «Liz» Truss er en britisk politiker som 24. juli 2019 ble utnevnt til handelsminister i Boris Johnsons regjering. Truss kom inn i det britiske parlamentet i 2010 som medlem av det konservative partiet, innvalgt for kretsen Sør-Vest-Norfolk. Før dette var hun assisterende direktør i tenketanken Reform. Wikipedia

For ikke å føle seg helt tilsidesatt reiser derfor den ene europeiske lederen etter den andre til Moskva for å kunne bli relevante. Slik Russland ser det er det bare av interesse hvis de bryter ut av USAs jerngrep slik Macron forsiktig prøver. Den britiske utenriksministeren som nettopp var i Moskva gjentok bare USAs påstander som en papegøye og er derfor uinteressant for den russiske ledelsen. (Hun visste heller ikke forskjellen på Ukraina og Russland og fremstod derfor som en fjott for den russiske ledelsen).

Meldingen under forteller at USA ikke har tenkt å gi seg. 3000 nye soldater på den russiske grensen er et dårlig signal. Problemet er at det nå begynner å demre for de minst USA-lojale europeiske lederne at de trenger Russland og gassen de leverer. Derfor skal den tyske kansleren til Russland for å snakke og Ungarns Orban har allerede vært der for å få russisk gass.

Det er dette som er USAs hodepine. Den europeiske avhengigheten av den russiske gassen. Den kan føre til splittelse innad i Nato. 3000 soldater i Polen gir ikke Tyskland eller andre europeiske land mer energi, derfor er det er slag i luften. Men det er farlig for freden!

Redaksjonen

Pentagon beordrer nok 3000 soldater utplassert i Polen.

USA og NATO arbeider for å øke presset i Øst-Europa.

Av Dave DeCamp

Pentagon beordret nok 3000 soldater til utplassering i Polen på fredag. USA fortsetter å forsterke sin tilstedeværelse i Europa, midt i den økte spenningen med Russland.

De nye utplasseringene øker det totale antallet USA har sendt til Europa, inkludert siste uke, til 5000. 

De 3000 nye soldatene vil slutte seg til de 1700 soldatene som USA allerede har sendt til Polen.

Og så har to av USAs B-52 bombefly kommet til Berlin for å være med i NATOs øvelser. Og USAs marine har kommet med fire destroyere til Europa.

I mellomtiden foretar  USA den militære oppbyggingen i Europa nå, fordi USA og Russland holder på med sikkerhets-forhandlinger.

First US troops arrive in Romania amid Ukraine-Russia tensions | NATO News  | Al Jazeera

Sjefene i Moskva er bekymret for det store nærværet av soldater fra USA og NATO så nær deres grenser.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg var i Romania på fredag. Der ønsket han velkommen de nye utplasseringene  av soldater fra USA. Og han sa at alliansen nå arbeider for å forsterke sitt nærvær i Øst-Europa.  «I øyeblikket foregår en styrking av NATOs nærvær i den østlige delen av alliansen», sa han 

Stoltenberg sa at USAs forsvarsminister Lloyd Austin og andre militærsjefer i NATO snart vil møtes for å diskutere styrking av alliansens nærvær i Svartehavet.

«Vi vurderer nå en mer langsiktig justering av vår posisjon der. Det inkluderer etablering av kampstyrker sørøst i alliansen – det vil si Romania. Men også andre land rundt Svartehavs-regionen», sa NATO-sjefen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: KWON JUNHO

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    14 februar 2022 7:21

    Det fylgjer ran, angrepskrigar, redsler og daude i stor skala der Stoltenberg fer fram.

    Fleire som har innspel til saka mot Stoltenberg?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Anklages for feighet.

Er Canadas statsminister ferdig?

Forrige innlegg

Her er noe NRK aldri vil vise dere:

En protest i Kiev.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.