POSTED IN Globalisering, Norge

17. mai:

Forsøket på å omgjøre nasjonaldagen til en FN-dag ble slått tilbake. For hvor lenge?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Ove Bengt Berg
Henta fra Politikus

17. mai er grunnlovsdag, står det i den offisielle kalenderen. Men det er Norges nasjonaldag, mer enn det er en grunnlovsdag. 

I Store norske leksikon står  det: «17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17. mai 1814.» Og så har leksikonforfatteren/-ene litt underfundig lagt til: «Dagen kalles også grunnlovsdagen.» (Utheva av OBB).

Norges nasjonale sjølstyre er ikke særlig populært blant dem som styrer landet vårt. For dem er det mest populært når EU styrer i samarbeid med USA. Da er feiring med nasjonale symboler som flagg noe som kan true kampen for å underordne Norge EU og USA. Da er det viktig å avpolitisere dagen og flaggmarkeringene, og avpolitisere flagg som det viktigste nasjonale symbolet. Nøye seg med å nevne sjølstendet i forbifarten, for å ha nevnt det, men ellers gjøre dagen mest mulig til is- og brusdag.

Alle flagg i 17. mai-togene
I spørsmålet om det nasjonale sjølstyret og kampen for å underordne Norge andre staters interesser, har eliten fått støtte fra dem som er imot nasjoner. De som er knytta til humanitærpolitiske komplekset. De arbeida for noen år sia sterkt for å gjøre om 17. mai til en FN-dag. Det begrunna de med at de som hadde utenlandsk bakgrunn og som hadde fått asyl og støtte i Norge, ikke skulle føle seg diskriminert ved at flagget til den staten de ikke kunne bo i, ikke blei markert her i landet også. Særlig på 17. mai. Skoleledelsen på mange skoler i Oslo og sikkert også i landet, engasjerte seg sterkt for at 17. mai skulle degraderes som Norges nasjonaldag til en felles flaggdag for alle verdens nasjoner.

I et innlegg på Politikus 16.05.2012 skreiv jeg:

17. mai er en norsk nasjonal dag, ikke også dagen for markering av USAs, Pakistans eller andres lands nasjonale interesser eller religioners høytidsdag. Det er ingen internasjonal dag som FN-dagen 24. oktober, 

akkurat som en bestemt persons 50-års dag blir feiret, så er det dennes og ikke også andres dag som markeres. Jens sin dag er ikke Ernas, og omvendt.

I et innlegg i Klassekampen 13.05.2013 skreiv jeg:

At norske statsborgere skal bruke utenlandske flagg for å feire Norges nasjonaldag, er ikke bare upassende og uhøflig. Og splittende. Viktigere er det at det er politisk feil: En støtte til stormaktene, mot demokrati og velferd.

Ønske om å oppheve den norske staten?
Nettredaktør i bladet Stat og Styring, Erik Lundesgaard skreiv i en kronikk på NRK ytring 4. mai 2013:

«På grunn av flaggets historie og sterke symbol på staten Norge, er det meningsløst å skulle flagge med andre flagg enn det norske. Ønsker man å feire dagen med andre flagg enn det norske, bør man tenke seg om hva det symboliserer. Det kan fort symbolisere at man ønsker å oppheve den norske staten.»

Kravet reises på nytt?
Kampen for å bruke andre nasjoners flagg i 17. mai-toget er foreløpig vunnet. Men det skal lite til for en ny offensiv. Kreftene mot nasjonen og mot Norge som sjølstendig stat er sterke og har betydelig støtte i mediene. Så når noen i de statsfinansierte humanitære organisasjonene knipser i fingrene, kan det lett bli enighet om at 17. mai skal bli den internasjonale flaggdagen i Norge.

Framheva bilde:
Tradisjonelt broderimotiv
fra Singerheimen, Olden.
Foto: OBB/Politikus

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Korrekt observert. Men etter hvert som grunnloven nulles ut, trenger eliten å konvertere grunnlovsdagen til noe nytt. For folket må lulles inn i noe som holder dem i age.

  Svar
 • Politikere, byråjrater og globalister burde rulles inn i EU-flagget, henges og deretter settes fyr på for sikkerhets skyld.

  Svar
 • He he- prøv å få bygd en norsk Stavkirke f.eks. i Tyrkia. Gratulere med dagen Norge.

  Svar
 • «til en felles flaggdag for alle verdens nasjoner.»

  Nei, jeg synes det skulle holde med Libya, jeg. Og kanskje Afghanistan.
  De landene burde vi feire i Norge på frigjøringsdagen. Der har Norge gjort en innsats.

  Eller kanskje feire Nato?
  – Som har en gal norsk vasall-sekretær.
  – Som Norge også har blitt under USA, – med jubel og fanfarer.

  Så kan vi bestemme sjøl om vi vil ha pølser eller pizza. Som det sømmer seg et fritt demokrati. 😉

  ‘ Pølsepartiet sanket flest tilhengere denne gangen, og derfor får alle som deltok pølser. De som ikke brukte stemmeretten sin, blir derimot skuffet. De ville jo egentlig ha pizza.
  – Det er slik et demokrati er. Den som får flest stemmer, vinner, forteller reporteren.’
  nrk.no/trondelag/valg-2021_-slik-skal-tv-bra-fa-folk-med-utviklingshemning-til-a-bruke-stemmeretten-1.15529759

  Svar
 • ‘ Endrer Grunnloven: – Noen kan forsøke å ta kontroll over domstolene
  – Grunnlovsvernet er ikke tilstrekkelig godt, vi har for få og for enkle bestemmelser om domstolene i Grunnloven. Domstolene har ikke det vernet som er helt nødvendig i en rettsstat.
  Hva kunne skjedd hvis en makthaver ville utnyttet situasjonen i Norge?
  Da kunne en demokratisk stat raskt bli bygget ned. Vi ville da ikke hatt demokratiske domstoler. De ville kanskje også bygd ned den uavhengige pressen.
  https://www.nrk.no/norge/endrer-grunnloven_-_-noen-kan-forsoke-a-ta-kontroll-over-domstolene-1.16886101

  ‘Endrer Grunnloven: – noen kan forsøke å ta kontroll over domstolene’ , – feks. USA?
  -Eller Ap/Sp/Høyre , som i praksis går ut på det samme. 😉

  F.eks. ved å bruke Norges ‘forsvars’-våpen til å angripe andre nasjoner som ikke har angrepet oss?
  ( Eller som ikke angrepet andre nasjoner, Natoallierte eller ikke. )
  – Uten at disse terroristene blir stilt for retten i Norge, – eller Libya.

  Det er noen som ønsker et Norge totalt overnasjonalt styrt, ja. Både politisk og økonomisk.
  Hurra for 17 mai og Grunnloven vår.
  De som protesterer blir sett på som rettstat-angripere. 😉

  Hva vinner løgnerene med løgnene/propagandaen? – At vi ikke lengre tror at noe er sant.
  At noe ikke lengre nytter.

  Svar
  • «De ville kanskje også bygd ned den uavhengige pressen.»

   ;- ) 😉 😉 😉

   Svar
 • Det er fler år siden at jeg leste at eu hadde/har sin dag den 17. mai. Her i Norge falt det ikke i god smak og eu trakk flagg dagen. Jeg har observer for få år siden at det ble satt opp små vimpler. Håper vi unngår dette. Det er Norges grunnlovsdag

  Svar
 • Kåre Magne
  18 mai 2024 12:34

  Apropos selvstendige nasjoner; det har vel nylig vært en større sak i media, der en del personer (bl.a i høyere stillinger) er anklaget for å ha prøvd å begå et statskupp i Tyskland. Jeg har nok en følelse av at dette har blitt blåst opp og til en viss grad og vridd på, også i norsk massemedia. Sannsynligvis har de vel kanskje sett seg lei på dette globalistiske systemet (som også styrer Tyskland) og forsøkt å gjøre noe med det, men jeg kjenner ikke så mange detaljer i denne saken. Kanskje noen andre her vet mye mer om dette?

  Svar
 • Northern Light.
  18 mai 2024 14:22

  Globalismen fullendt er en verden uten grenser av noe slag, som kan stoppe den frie flyt av uregulert kapital, billigst tilgjengelig arbeidskraft, varer og tjenester. Det blir en verden uten nasjoner, hvor de tidligere suverene nasjonenes identitet er visket ut, og dermed også nasjonale grenser, for i et globalt frihandelsområde finnes det ikke grenser. Ikke bare varer og tjenester, også mennesker skal flyte fritt.

  Da vil det ikke være behov for nasjonaldager mer, og globalistene, tålmodige og langsiktige, har gradvis forandret og erodert dagen for grunnloven i Norge. For globalistene vil ikke ha en nasjonal grunnlov, for dem er det bare kapitallovene som gjelder. Først gjorde de den til barnas dag, for når barn skal tenke på 17 mai, skal de tenke på pølser, is og brus. Som voksne skal de også forbinde 17 mai med grillmat. Hamburgere.

  Det er ikke uten grunn at mye av tv-reklamen viser 17 Mai feiret med et amerikansk-inspirert grillparty i hagen med hamburgere og hotdogs på grillen, 17 Mai feiringen skal gradvis bli lik USAs feiring av 4 juli, Independence Day. Like godt, for Norges Bank er underlagt Federal Reserve, og USA har fått store norske landområder til sine autonome militærbaser hvor norsk love ikke gjelder. Det er fare for at flere kan få nasjonale følelser hvis 17 Mai maten var tradisjonell norsk mat som fenalår, spekeskinke, laks eller norsk mat som ble servert på Eidsvoll i 1814, når Grunnloven ble underskrevet.

  Eidsvollsmennene spiste:
  «Treretters middag som ofte besto av en kjøttsuppe med strimlet kål, kalvestek og brødpudding, alt skyllet ned med fransk bordeaux-vin. Syltet laks med grønnsaker, egg og sild servert på rugbrød, oksekarbonader med timian, syltede rotgrønnsaker, postei av svinekjøtt og lever med smak av allehånde. Patè av oksekjøtt med epler, sitron, kardemomme og nellik. Det ble også servert sitronterte slik som eidsvollsmennene spiste. For ikke å glemme brødpudding med korinter, sukat, appelsin og stjerneanis.

  150 kalver, 56 harer, 2000 liter vin, 2500 liter sprit. Tross hungersnød i landet spiste og drakk 112 riksdagsmenn og en prins godt i de seks ukene de huserte på Eidsvoll». Kilde: Nationen. Artikkel: Her har du smaken av 1814 på Eidsvoll.

  Flere vil nok berettiget mene at maten Eidsvollsmennene spiste ikke var representativt for maten vanlige folk spiste i 1814 eller på 1800-tallet, men det var for det meste norske matvarer i hvert fall.

  NRK og TV2 hadde selvfølgelig sin etterhvert like dekning av 17 Mai-feiringen. Politisk korrekt var det flere melaninrike i bunad enn norske. Ikke bare politisk korrekt, med en fødselsrate på snart 1,4 for den etnisk opprinnelige norske befolkningen, blir det snart en korrekt beskrivelse av virkeligheten, som allerede er nådd i andre europeiske land. I Nederland er antallet immigranter, stort sett fra MENA-land, nå over 50 prosent i de større byene, i Brussel 70 prosent.

  Hvor lenge blir blir den tradisjonelle 17 Mai-feiringen opprettholdt i Norge? I en ny folkeavstemning om et formelt EU-medlemskap, vil flertallet stemme ja? Uformelt er vi jo allerede EU-medlem, etter at dypstaten har godkjent snart 15 000 rettsakter fra EU, underrapportert av media. Blir det ja, kan 17 Mai-feiringen gjøres om til å bli feiringen av Norges formelle medlemskap i EU, til glede for globalistisk storkapital, for da får de også eierskapet til vannkraften, oljen, gassen og mineralene. EU flagget har jo også stjerner i flagget som det amerikanske, så ble også EU som ide utformet av CIA, som vist ved at Brussel er helt underlagt Washington, spesielt med EUs utenrikspolitikk.

  Hvis Norge underskriver WHOs traktat, (en over 80 prosent privatfinansiert organisasjon lagt under FN, så folk skal tro det er en ideell organisasjon), gjør det landet underlagt WEF/FN, og da kan 17 Mai like godt bli FN-dagen, når Norge lar WHO overstyre Grunnloven.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Erna Solberg sier det rett ut.

Klima, covid og økonomi kan skape den krisestemningen som trengs for å innføre Agenda 2030.

Forrige innlegg

Gaza-krigen.

Nok en jødisk Biden-medarbeider trekker seg i protest.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.