POSTED IN Terrorisme

Washington Post:

Tjenestemenn på NATO-møtet vet at det ikke skal snakkes om Nord Stream-bombingen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Etterforskere er skeptiske til denne yachtens rolle i bombingen.

Av Dave DeCamp.

Washington Post rapporterte på mandag at vestlige tjenestemenn ikke er særlig ivrige etter å finne ut hvem som sto bak bombingen av naturgass-rørledningen Nord Stream som forbinder Russland med Tyskland.

En anonym senior-diplomat i Europa fortalte the Post at det er en stilltiende forståelse blant politikere fra Europa og NATO når de kommer sammen: «Ikke snakk om Nord Stream».

I rapporten står det: «Lederne vil ikke grave altfor mye i denne saken, og kanskje få ukomfortable svar, sier diplomaten. Og mange av hans likemenn fra andre land er enige. De vil helst ikke ha noe med dette å gjøre dersom dersom Ukraina eller noen av de allierte er invovlert».

I februar kom altså gravejournalisten Seymour Hersh med sitt bombenedslag av en rapport som sa at USA sto bak Nord Stream-bombingen. 

Hersh påstår dykkere fra USA-marinen plasserte eksplosiver på rørledningen i en operasjon beordret av president Biden . Så ble bombene utløst i samarbeid med Norge.

The Post sin rapport forteller at mistanken om angrepet ble lagt på Ukraina og Polen. De nevner ikke Hersh sine funn, men tviler likevel på denne nye fortellingen, om at gjerningsmennene som plasserte eksplosivene på rørledningen brukte en 50 fots seilbåt.

Etterretningen sier nå at yachten, en Andromeda, ikke kan ha vært båten som gjennomførte denne operasjonen. De tror at den kan ha blitt brukt som avledning for å få oppmerksomheten vekk fra de virkelige gjerningsmennene.

Hersh har i ettertid publisert nok en rapport der han siterer anonyme kilder som sier at historien i Die Zeit, og en annen artikkel i New York Times samme dag, var plantet av CIA.

Hersh sier at CIA ble beordret å komme med en dekkhistorie i samarbeid med tysk etterretning etter et møte i Washington den 3. mars mellom president Biden og den tyske kansleren Olaf Scholz.

En kilde å amerikansk etterretning fortalte Hersh at dekkhistorien ble diktet opp for å diskreditere hans Nord Stream-rapport. 

«Det er en total oppdikting fra amerikansk etterretning, som så ble sendt til tyskerne. Alt for å diskreditere din historie» fortalte kilden til Hersh.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «I rapporten står det: «Lederne vil ikke grave altfor mye i denne saken, og kanskje få ukomfortable svar, sier diplomaten. Og mange av hans likemenn fra andre land er enige. De vil helst ikke ha noe med dette å gjøre dersom dersom Ukraina eller noen av de allierte er invovlert».

  😉

  Jeg synes det er flott, om enn tragisk, sak dette her.
  Terroristene vil nok avsløre seg sjøl ytterligere etterhvert.
  Det brenner i rumpa på noen.
  – Og det er ikke Ukraina. Ukraina blir bare brukt. Igjen.
  Norske politikere kjenner nok derimot varmen godt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

19 år gamle tiltak følges ikke

Før nye tiltak: Ikke lenger «ute»-restaurant-røyking!

Forrige innlegg

Video med Weber og Nistad om toppmøtet

Kina og Russland inngår tettere samarbeid

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.