POSTED IN NATO

Victor Orban:

Ungarn hopper av Nato-toget i Ukraina.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Orban: Ungarn vil hoppe av det eskalerende «NATO-toget» ettersom det er et håpløst foretagende.

Av Tyler Durden.

Ungarns statsminister Viktor Orban sa i et ferskt intervju, at til tross for at ledende vestlige land håper på et russisk nederlag i Ukraina, er dette et «håpløst» mål, og det vil bare føre til mer død og ødeleggelse. Han beskrev at i selv i et scenario hvor Vesten faktisk lykkes til slutt, ville de enorme kostnadene i blod og materiell ødeleggelse ikke være verdt det.

«Situasjonen ser ut som den vestlige verden ønsker å beseire Russland ved hjelp av Tyskland under ledelse av USA», sa statsministeren til TASS. «Jeg synes det er håpløst. Og selv om NATO lykkes, noe som slett ikke er realistisk, må vi betale en så høy pris at det ikke er verdt det».

Orban tok også opp opprinnelsen til konflikten, relatert til NATOs utvidelse opp til Russlands dørstokk. For over en uke siden sa president Putin, at en av betingelsene for våpenhvile, er at Kiev gir opp ambisjonene om å bli med i den vestlige militæralliansen.

«Til slutt er spørsmålet om Ukraina vil bli NATO-medlem eller ikke. Denne krigen handler om Sevastopol, hvor det vil være et NATO-flagg eller et russisk flagg ved utgangen til Svartehavet. Russerne sier at det russiske flagget vaier der nå, og de vil ikke endre det til et NATO-flagg, og de vil ikke ha en landegrense til NATO-land, sa den ungarske lederen.

Avslørende nok antydet han også under intervjuet med den ungarske kringkasteren (Radio Kossuth), at NATO har planer om å sende militære til oppdrag til Ukraina. I følge en maskinoversettelse sa han: «Jeg har blitt enig med NATOs generalsekretær om at Ungarn vil ikke delta i NATOs militære oppdrag i Ukraina, ikke engang med penger».

Han erklærte også at Ungarn går av NATOs eskalerende «tog», og det på et tidspunkt da både Brussel og Washington har gitt grønt lys for å bruke vestlige våpen, for å angripe innenfor russisk territorium.

Ungarn forlater Natos hovedmål. Neste blir et brudd med alliansen?

«Vi har oppnådd minimumsmålet, jeg ble enig med NATOs generalsekretær, Ungarn vil gå av toget. NATO vil ha militære operasjoner i Ukraina, men Ungarn vil ikke ta del i det». Han fortsatte med tog-analogien, og refererte til det amerikanske valget i november: «Lokføreren kunne ikke overbevises, og nå kan bare Trump stoppe toget», sa han.

Orban varslet deretter den neste NATO-sjefen: «Vi ble ikke bare enige med den avtroppende generalsekretæren, men også med den påtroppende NATO-generalsekretæren. Ingen fra NATO vil legge press på Ungarn». Mark Rutte, den avtroppende statsministeren i Nederland, forventes å bli NATOs neste generalsekretær.

Fra ZeroHedge, publisert 23 juni 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og X-melding i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Hungary Will Jump Off The ‘NATO Train’ Of Escalation As It’s ‘Hopeless’: Orban.

Forsidebilde er KI-generert

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Ungarn/Orban er altså den eneste edrue personen i dette krigsspillet til USA/Nato.

  Stoltenberg mister snart sine sikkerhetsvakter, antageligvis.
  Det er bra.

  Svar
 • wasan Totland
  26 juni 2024 23:41

  Det var kvalmende å høre på nrks reporter i fotballkampen Ukraina spilte i dag.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er terrorvirksomhet.

Ukraina, dvs. USA bruker klasevåpen mot badestrand.

Forrige innlegg

Aldri lurt å anmelde ytringer en ikke liker.

Ytringsfriheten gjelder for de ytringer vi liker minst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.