POSTED IN Kina, Midt-Østen

Verden i endring.

Emiratene skal kjøpe kampfly fra Kina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi må konstatere at styrkeforholdene i verden er i rask endring til Russlands og Kinas fordel. Om det er en fordel for verdens befolkning gjenstår å se. Vi kan bare konstatere at det er det som skjer i raskt tempo akkurat nå.

Årsaken til dette er mange og komplekse, men utviklingens retning er ganske åpenbar og utvetydig for de som tør åpne øynene å se på det som faktisk foregår.

Det er en rekke små tegn som peker i den samme retningen og et av disse fremkommer i artikkelen under. Emiratene kjøper kinesiske fly, ikke fly fra USA. 

Vi tror at dette faktisk er et tegn i tiden og peker mot det som er emning: Et stort geopolitisk jordskjelv. Den norske politikken er på kraftig etterskudd, vi har satset på den tapende hesten og vil måte betale for det i tiden som kommer.

Redaksjonen

Emiratene skal kjøpe 48 kampfly fra Kina.

Fra Voltaire Network.

De Forente Arabiske Emiratene ser etter en vei ut av deres militære engasjement i forholdet til USA og Frankrike.

Det kinesiske Chengdu J-20. Vi vet ikke om det er dette flyet Emiratene skal kjøpe.

For noen få uker siden fulgte De Forente Stater og Frankrike i tolv timer, og på skjermer, hvordan Houti-droner fra Jemen kom over Emiratene. Der slo de ned. 

Men de skremte ikke  ikke Emiratenes  allierte.

Så USA antydet at de var villige til sikre Emiratenes beskyttelse mot slike trusler, på den betingelsen at de ikke overga Aden til Houti-opprørerne.

Så Emiratene er fortsatt i Jemen, til tross for at de ønsket å trekke seg tilbake. Det har ført til stor harme i ettertid.

Abu Dhabi (hovedstad i De Forente Arabiske Emiratene, red.) og Dubai (storby i Emiratene, red.) ser på de russiske angrepene på Ukraina som et sikkert tegn på Vestens forfall.

For å unngå å legge seg ut med USA ved plutselig å vende seg mot Russland har de bestilt kampfly fra Kina.

Dersom denne transaksjonen blir noe av vil det bli mye vanskeligere for USA og Frankrike å selge våpen til andre stater i Gulfen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Markus Spiske

https://www.voltairenet.org/article215844.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Henning Nielsen
  1 mars 2022 9:19

  Det er snakk om 12 L15 treningsfly / lette angrepsfly, med opsjon på ytterligere 36. Ser ikke ut til at UAE har planer om avanserte kampfly fra Kina, i øyeblikket har de 59 Mirage 2000 og 78 F-16, med en bestilling inne på 80 nye franske Rafale. Det er lite sannsynlig at de vil anskaffe enda en type kampfly.

  «The United Arab Emirates has said it plans to buy a dozen Chinese L15 aircraft, as it seeks to bolster its defences after a series of attacks by Yemeni rebels.

  The UAE defence ministry said it intended to sign a contract with China National Aero-Technology Import & Export Corporation (CATIC) to buy 12 of the L15 training and light combat aircraft, with the option for 36 additional jets of the same type, the official Emirati news agency WAM reported Wednesday.»

  https://www.aljazeera.com/news/2022/2/23/uae-to-order-12-l-15-planes-from-china-as-it-diversify-suppliers

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

WEF har nå sine ledere i en rekke nøkkelfunksjoner.

Slik dominerer dette udemokratiske nettverket vår del av verden.

Forrige innlegg

Grønn kapitalisme – en selvmotsigelse

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.