POSTED IN Filippinene

Var det valgjuks?

Betraktninger om valget på Filippinene.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Valget på Filippinene.

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård (bosatt på Filippinene)

Ferdinand Marcos fikk 31 M stemmer, USAs kandidat Leni Robredo fikk 14 M.

Valget kan gjerne ha vært ‘fixet’ ved at dataanlegget styrte hvor stemmene skulle havne. Det står i samme stil som under forrige presidentvalg da Duterte vant en overlegen seier med bakgrunn i i hans sak: Renske Filippinene for narkohelvete, ‘Manila Bay skal fylles med narkolik!’ DEN saken står til troende.

Hva som ikke sto til troende den gang, var at Marcos tidlig på stemmeopptellingen ledet løpet til visepresidenstolen, men plutselig snudde det slik at Robredo kom foran. 

Den gang var Aquino president og bestemte hvem som skulle lede valgkommisjonen, som er en organisasjon som leder hele sirkuset.

Nøkkelen til hvem som skal vinne valget ligger i betydelig grad hos valgkommisjonens formann. Men som nevnt, i hvilken grad valget ble rigget eller ei kan jeg ikke ha mening om. 

Hva jeg har mening om er at Kjetil Grønvold uttaler fullstendig forskjellig fra hva den samlede internasjonale observatørgruppe uttalte, de skrev at i det store og hele foregikk valget i ordnede former.

File:Leni Robredo Portrait.png - Wikimedia Commons
Leni Robredo

Grønvolds betraktninger er preget at at Robredo tapte, dvs ‘menneskerettforkjemperne’ og USA-aktivistene i fellesskap. Hans bakgrunn er slik.

Etter valget har det ikke vært opptøyer mot valgresultatet med unntak av de vanlige protestgruppene som gjør protestjobben for den som betaler nok for bråket de lager.

Duterte seilte gjennom presidenskapet med opinionsoppslutning 70-80%, som fortalte om at folket var godt fornøyd med hans kamp mot narko. 

Huskes MÅ: De fleste skikkelige folk mener at skurker inkl. narkolangere og gatekriminelle bare fortjener døden. Eksempel: Like før vi flyttet inn her i byggefeltet i 2008 hadde vaktene skutt ihjel en fremmed som ikke hadde gått gjennom porten. 

Neste morgen ble kommunen varslet, grendesjefen kom med folk og sa: Det var bra. Han har lenge plaget folk med tyverier og forsøk på utpressing, nå er vi heldigvis kvitt ham. 

Når Marcos lovet å følge Dutertes linje mot kriminelle av alle typer, er det nærliggende å tro at valget tross mulige svakheter var slik folket ønsket.

Robredo stod for ‘den myke linje’ slik omverdens bedrevitere mener ved sin cafelatte langt vekk fra virkeligheten.

Forsidebilde: Michael Rivera  

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Det kan nå sees i «sanntid» over hele verden ser det ut som. Usraels «overkikador» rolle blir svakere og svakere for hver dag som går. Folket tar tilbake makten fra de «internasjonale pressgrupper» flere og flere steder.
  USA og deres samling av «Prying Eyes» blir akterutseilt i «byggingen av den nye verden» (NWO), som de selv har igangsatt. Det er riktig som Schwab, Gates, Soros osv. sier, verden må bygges på nytt, re-reises. «Problemet deres» er bare at 80% av verdens befolkning (minst) ser for seg en helt annen gjenreisning enn det planen «deres» så for seg, verdens befolkning vil nemlig ha en verden UTEN deres klamme hender i all verdiskapning og inntjening.
  Russland har fått problemer med alle «sanksjonene» de har blitt påført av (S)NATO sfæren, nemlig at rubelen blir for sterk, og at Russland dermed kan tape handel med andre pga. dette. En av løsningene var 10% økning i pensjonene til russere. (Støre? – ekstra olje/gass inntekter – sammenlignbart?)
  Sør-Amerika skal avholde møte felles møte, UTEN Usa, men Biden kan aller nådigst få lov til å være «gjest» ved tilstelningen, IKKE være «overkikador».
  Det meste av Asia satser på normal handel og vandel med hverandre, gjennom likeverdige avtaler, ikke gjennom (Usraelsk) press og trusselpolitikk.
  Afrika vil løsrive seg fra trusselpolitikken og utbyttingen til «internasjonale konstellasjoner» (bangstere, Big Pharma, Verdensbanken, IMF osv.) som har holdt dem nede gjennom «skrustikkelån» i evindelige tider og ranet dem for råvarer som «betaling» for rentene på lånene.
  Kort sagt: Har du dollar eller verdier plassert i dollar er nå tiden kommet for å kvitte seg med dem, mens de enda har en liten verdi, inflasjonen i Usa er foreløpig «bare» på 18-19%, men man kan se for seg hyperinflasjon i nærmeste fremtid.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ny forskning:

Virket restriksjonene mot sin hensikt?

Forrige innlegg

Nytt møte for verdens rikeste:

Årets Bilderberg-møte enda mer hemmelighetsfullt enn vanlig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.