POSTED IN Russland, Virkelighetsforståelse

Vanskelig for USA og EU.

Russlands politiske posisjon for en fredsavtale.

0
Print Friendly, PDF & Email

Jeg ser at Russlands tidligere president og nå leder av Russlands sikkerhetsråd, Dimitry Medvedev, har skissert langt hardere betingelser for en kommende fredsavtale med Ukraina enn de som fremgår av artikkelen under. Det som i utgangspunktet kunne være en avtale for å holde Ukraina sammen som en stat, Minsk 1 og 2-avtalene, endres nå som en følge av kriges utfall og beveger seg mot en kollaps av hele staten Ukraina under forutsetninger av at Medvedev sin tanker følges opp. Siden dette er hans personlige og ennå ikke offisielle betingelser, forholder vi oss til de offisielle som den Russlands viseutenriksminister skisserer under.

Dimitry Medvedev

Med jo lenger krigen varer desto hardere vil kravene fra Moskva bli. For Russland vil vinne krigen. Det har lenge vært klart. De som fortsatt tror våre medier sine håpløse seiers-meldinger på Ukrainas vegne må nå stikke fingeren i jorda. Disse meldingene er rein propaganda og har som hensikt å styrke viljen til å bruke mer penger på en krig som er tapt og som aldri skulle funnet sted. Overholdelsen av Minsk-avtalene kunne forhindret dette. Med det ville hverken den ukrainske regjeringen, USA eller EU.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland har skissert betingelser for en fredsavtale med Ukraina.

Kiev må glemme å bli medlem av NATO og EU og respektere rettene til minoriteter, sier Moskvas viseutenriksminister.

Ukraina-konflikten kan bli løst dersom Kiev går tilbake til sine nøytrale status, dersom de anerkjenner «nye territorial realiteter», og dersom de erklærer at russisk også er et språk i Ukraina.

Dette sier den russiske viseutenriksminister Mikhael Galuzin i et intervju som ble publisert på lørdag.

I en samtale med nyhetsbyrået TASS forteller diplomaten at Moskva «er overbevist om at  en fredsavtale er mulig bare om de ukrainske væpnede styrkene slutter med fiendtligheter og at forsendelsene med vestlige våpen stanser».

Han understreker også at for å få til en varig fred, «må Ukraina gå tilbake til sin nøytrale upartiske status» og «ikke slutte seg NATO og EU». 

Viseutenriksminister Mikhael Galuzin

Han legger til at Kiev må anerkjenne de «nye territoriale realitetene» som har oppstått etter at folk har utøvet sin rett til selvbestemmelse. Da refererer han til de fire tidligere ukrainske regionene som med overveldende flertall stemte for å slutte seg til Russland i folkeavstemminger i fjor høst. Og det gjelder også Krim.

Galuzin har merket seg et annet kritisk element i en eventuell fredsavtale med Kiev. Det gjelder rettighetene til landets russisk-talende befolkning, og andre minoriteter.

Russland er mot å »fryse» Ukraina-konflikten på det nåværende tidspunktet, sier Kreml.

«Men russisk må bli anerkjent som et stats-språk på lovgivende nivå. Det er nødvendig for å sikre at grunnleggende menneskerettigheter, inkludert trosfrihet, blir overholdt i Ukraina», understreker han.

På lørdag avviste Mikael Podoliak, en av president Volodymyr Zelenskys  hjelpere, Moskvas betingelser. Han kom i stedet med Kievs egen liste over krav.

Disse inkluderer at alle russiske styrker øyeblikkelig må trekke seg tilbake fra områder Kiev påstår er deres egne, «at krigsforbrytere blir utlevert», at det dannes en «buffersone» på russisk side av grensen, og også  at «russiske eiendeler i andre land frivillig overføres til Ukraina».

Tidligere denne uken sa Kremls pressesekretær Dmitry Peskov at Moskva ikke vil at Ukraina-konflikten skal fryses. Men det er ikke noe klima for en fredsavtale ennå, der han peker på at Kiev har lagt ned forbud mot enhver samtale med det nåværende russiske lederskapet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/576996-russia-conditions-ukraine-peace/

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Makta tapte!

Professor Sucharit Bhakdis frikjent i tysk rett for å ha kritisert covid-tiltakene

Forrige innlegg

Pustemaskinene som ble brukt i begynnelsen av «pandemien» førte til unødige dødsfall:

Nok en skandale som ikke omtales.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.