POSTED IN Helse

Vannkopper gir flere komplikasjoner enn tidligere.

Kan noe av årsaken skyldes korona-vaksinene?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Flere barn enn før får alvorlige komplikasjoner i forbindelse med vannkopper. Noen alvorlige, og en hypotese er «immunologisk gjeld etter korona». Vi må diskutere denne og andre hypoteser.

Av Jarle Aarstad

Jarle Aarstad

I tillegg må vi diskutere grunner til økende overdødelighet blant barn fra null til fjorten år i Europa siden 2021.

Kan det være en sammenheng?

RISIKO. Bergens Tidende forteller at flere barn enn før får alvorlige komplikasjoner i forbindelse med vannkopper, og for seks år gamle Klara medførte dette at hun måtte legges inn på Oslo universitetssykehus (OUS) Ullevål for behandling mot streptokokker.

Heldigvis gikk det bra med Klara, og alt tyder på at hun fikk den beste hjelp man kan tenke seg. Imidlertid kan forløpet dessverre bli alvorligere.

Ifølge barnelege Astrid Rojahn får noen barn livstruende komplikasjoner, og også risikerer hjernebetennelse. Hun sier at den vanligste årsaken til komplikasjoner er infeksjon med streptokokkbakterier i gruppe A, men hun har ingen sikker formening om hvorfor vi har flere slike tilfeller nå enn før: «De fleste barna er jo friske i utgangspunktet. Vi er usikre på om det er gruppe A-streptokokkene som har blitt mer hissige og sykdomsfremkallende, eller om det kan være en immunologisk gjeld etter korona».

VIKTIGE HYPOTESER. Med dette postulerer barnelegen to viktige hypoteser som jeg håper kan bli belyst. Som lekmann på det medisinske fagfeltet vil jeg i denne forbindelsen stille noen tilleggsspørsmål:

Hvis gruppe A-streptokokkbakteriene har blitt mer hissige og sykdomsframkallende, hva kan da grunnen være? Et nærliggende svar kan være økt antibiotikabruk, men jeg kjenner ingen statistikk om dette. Og hvis barn har en «immunologisk gjeld etter koronaen», vil dette etter min oppfatning innebære at de er mindre beskyttet mot forkjølelse- og influensavirus, men skulle dette påvirke det generelle immunforsvaret mot en streptokokkinfeksjon etter vannkopper?

Kan hende finnes det gode svar på disse spørsmålene, og jeg håper det medisinske fagmiljøet kommuniserer dem på en god måte til allmennheten.

Den økende andelen av barn med komplikasjoner etter vannkoppinfeksjon mener jeg at vi også må diskutere i lys av økende dødelighet blant barn i aldersgruppen null til fjorten år i Europa siden 2021. Dette er en trist statistikk, uten noen god forklaring, ifølge Folkehelseinstituttet.

Da er det desto viktigere at hver stein snus – og at vi noen ganger stiller ubehagelige spørsmål om hva grunnen – eller grunnene – kan være. Kan grunnen eller grunnene som forårsaker økte komplikasjoner etter vannkopper, også forklare økt overdødelighet blant barn?

Hvis svaret er ja: Hva er i så fall den underliggende faktoren, eller de underliggende faktorene? Det er viktig å stille disse spørsmålene, særlig fordi de berører alvorlig syke barn og barn som dessverre dør. I denne forbindelsen er det også viktig at spørsmål, særlig ubehagelige spørsmål, ikke tilbakevises før de er belyst.

Innlegget er offentliggjort etter avtale med forfatter og hentet fra Dagens Medisin hvor det ble publisert 12.12.22.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • » I denne forbindelsen er det også viktig at spørsmål, særlig ubehagelige spørsmål, ikke tilbakevises før de er belyst. »

  Hvordan skal en slik kultur utvikles?
  Det er jo omtrent ikke stilt kritiske spørsmål til FHI og/eller myndighetene i det hele tatt under denne ‘pandemien’. Og de få som har undret seg, eller protestert, og stilt spørsmål har blitt latterliggjort.

  Svar
  • Sant. Det er en overdødelighet i europa på mellom 10 og 20% sammenlignet med 5 foregående år, ref eurostat, og ingen snakker om det. Eller nakstad og den gjengen kommer som vanlig unna med forklaringer uten forankring i virkeligheten, der kritiske spørsmål ikke er velkommen. Når c-19 ga en liten overdødelighet, ble ingen milder for små, selvom overdødeligheten knapt var målbar. Hvis ingen synes det er merkelig, finner jeg det merkelig.

   Svar
   • Ja, jon:

    «Når c-19 ga en liten overdødelighet, ble ingen milder for små, selvom overdødeligheten knapt var målbar. Hvis ingen synes det er merkelig, finner jeg det merkelig.»

    Og dette er mer enn merkelig, det er skummelt.
    En slik kultur er skummelt.

   • Nå 77 år gammel mistet jeg atter en gang det meste av hørselen på det ene øret. Jeg vokste opp som et såkalt «ørebarn» med gjentatte betennelser i begge mellomørene. Besøkene hos forskjellige øre-nese-halsleger, både private og offentlige, utartet seg som den reneste tortur for et barn/ungdom som meg på tidlig 1950-60-tall. Betennelsene fikk av legen lov til å gå sin egen vei til de brant ut av seg selv og forsvant med de skader de etterlot seg på hørselen.
    I år kom betennelsen tilbake på det ene øret, og ble av primærlegen forvist til venteliste til ØNH Lege om et halvt år. Ikke fortell meg at dette var en Corona 19 følge, har aldri tatt denne vaksinen, har aldri testet meg, og aldri hatt noen sesong influensa heller. Så en uke før jeg skulle møte på ØNH klinikken for us, kom hørselen uventet og plutselig tilbake. En skjebnens ironi, akkurat som for 50 og 60 år tilbake, uten piller og sprøyter eller pensillin av noe slag!
    God jul!

 • FHI er ansvarshavende som har en avsindig immunologisk gjeld, særlig til barna. Munnbindet, som ikke beskytter, men skader, og overbeskyttelse, for ikke å snakke om traumatiseringen, det har tuklet med barnas naturlige utvikling av immunforsvar. Faren for antibiotikaresistente streptokokker vil øke i takt med den skjødesløse bruken. Eller nå den nødvendige bruken på immunsvekkede barn. Og sykehus blir rugekasser for antibiotikaresistente basilusker. Sykdommer vi hadde kontroll på kan bli livstruende igjen.
  FHI har så mange liv på samvittigheten at det blir vanskelig å ro seg i land igjen, for alt er løgn fra dag en. PCR gir løgnaktige resultater og alle helsetopper har visst det helt siden Mullis sa det, han som døde så beleilig før showet startet. «Pandemien» dreper 0.0001% eller deromkring av de alminnelig gjennomsnittsfriske, det har vi visst helt fra starten, vi som følger med. «Lockdown» har ikke hjulpet noen, men gitt helt unødige psykiske lidelser. «Meteren», «koronahotell», den ene fornærmelsen verre enn den andre.
  Nå ser vi at for oss renblods kan shedding bli plagsomt, for vaksinene er designet for å smitte, så distanseringsproblematikken er snudd helt på hodet. Hvem holder nå hvem som gissel?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Private stiftelser og storselskap donerte milliarder av kroner for å få ønsket valgresultat i USA.

Mye tyder på valgjuks i 2020-valget i USA.

Previous Post

Larry Johnson:

USA tviholder på ubrukelige våpensystemer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.